VOTIVA by InMode

Uklanjamo vaše mokraćne tegobe brzo i neinvazivno

Liječenje urinarne inkontinencije radiofrekvencijom VOTIVA by InMode: uklanjamo vaše mokraćne tegobe brzo i neinvazivno

Liječenje urinarne inkontinencije radiofrekvencijom VOTIVA by InMode

Urinarna inkontinencija pojava je pri kojoj dolazi do nekontroliranog otpuštanja mokraće. Iako isprva može zvučati bezazleno, ova tegoba zasigurno može utjecati na vaš socijalni život te naposljetku na vaše mentalno zdravlje.

Smatra se da je više od 50% odraslih žena tijekom svog života doživjelo neku varijaciju urinarne inkontinencije, a razočaravajuća je činjenica da je samo jedna trećina odlučila potražiti  profesionalnu pomoć.

Srećom, uz pravilnu komunikaciju, suvremene metode i adekvatan pristup osoblja, Poliklinika Lohuis Filipović pobrinula se da urinarna inkontinencija više ne bude dio vaše svakodnevice.

Odlučujemo se za brojne metode tretiranja inkontinencije, a posebno izdvajamo liječenje radiofrekvencijom VOTIVA by Inmode uređajem.

Kako dolazi do urinarne inkontinencije?

Urinarna inkontinencija pojavljuje se kada se mišići sfinktera ne mogu u potpunosti stegnuti, a kao posljedica toga dolazi do nekontroliranog propuštanja mokraće.

Postoje brojni čimbenici koji mogu uzrokovati inkontinenciju, od fizičkog naprezanja abdomena, živčanog poremećaja do prepunjenosti mokraćnog mjehura.

Nekontrolirano otjecanje mokraće može značajno pogoršati kvalitetu vašeg života, a zbog izazvanih neugoda osobe često razvijaju strah od socijalizacije koje s vremenom mogu rezultirati pojavom depresije i anksioznosti.

Kako se dijagnosticira urinarna inkontinencija?

Postoje brojne metode putem kojih se može odrediti vrsta i stupanj urinarne inkontinencije. U Poliklinici Lohuis Filipović odlučujemo se za pregled temeljen na više dijagnostičkih postupaka, od kojih posebno izdvajamo:

 • vođenje urinarnog dnevnika

Zapisivanjem vaših urinarnih navika dobiva se uvid u moguću pojavu inkontinencije te ozbiljnost poremećaja.

 • ispunjavanje upitnika

Ispunjavanjem upitnika otkriva se subjektivan dojam klijenta koji bi mogao upućivati na razvoj urinarne inkontinencije.

Pregledom dobivamo vizualni prikaz mokraćnog sustava te uvid u moguće opstrukcije tkiva koje uzrokuju inkontinenciju.

Uroflow pregledom provjerava se brzina mlaza mokraće na temelju čega se može dijagnosticirati urinarna inkontinencija.

 • urinokultura

Kemijskom analizom urina ubrajamo mogućnost bakterijske infekcije kao jednom od uzročnika inkontinencije.

 • cistoskopski pregled

Fleksibilnim instrumentom provjerava se prohodnost mokraćne cijevi i funkcionalnost mjehura.

 • urodinamski pregled

Tlak u trbuhu mjeri se tankom cijevi u anusu. Bilježe se ponašanja i promjene tlaka prilikom kašljanja, mokrenja ili neke druge aktivnosti pri kojoj dolazi do naprezanja abdomena.

Kako VOTIVA by Inmode pomaže u tretiranju urinarne inkontinencije?

VOTIVA by Inmode smatra se revolucionarnom metodom tretiranja ženskog intimnog zdravlja.

Ova potpuno neinvazivna metoda bazira se na radiofrekvencijskoj tehnologiji čiji je cilj vratiti integritet vaginalnog tkiva te time spriječiti nekontrolirano otjecanje mokraće.

Zagrijavanjem opuštenog vaginalnog tkiva dolazi do preoblikovanja i zatezanja, a samim time i do povećanja tonusa mišića zdjelice.

Zatezanjem tkiva dolazi do poboljšane funkcije sfinktera koji se nalazi oko područja urinarnog trakta čime mjehur uspijeva zadržati veće količine mokraće bez opuštanja i curenja.

VOTIVA metoda odlično je rješenje za tretiranje urinarne inkontinencije koja se često pojavljuje nakon poroda, ali i drugih životnih promjena poput menopauze ili operacija oko područja abdomena.

Primjenom InMode VOTIVA uređaja pomlađuje se žensko intimno područje čime se kao posljedica poboljšava kvaliteta života žene, ali i njeno samopouzdanje u svakodnevnoj socijalizaciji.

Kako se pripremiti za terapiju VOTIVA by InMode metodom?

Uz preglede koji su obavezni za provjeru rada mokraćnog sustava, za potrebe liječenja VOTIVA  metodom potrebno je još obaviti:

 • ginekološki pregled
 • Papa test (rezultati ne smiju biti stariji od 6 mjeseci)
 • transvaginalni ultrazvučni pregled collor dopplerom

Navedene pretrage služe nam za dijagnozu ostalih abnormalnosti koje mogu ugroziti vaše opće zdravlje poput karcinoma maternice, jajovoda ili jajnika.

Za provođenje tretmana nisu potrebne posebne pripreme ili promjene u prehrani. Ipak, na terapiju biste trebali doći praznog mjehura.

Kako izgleda liječenje urinarne inkontinencije InMode VOTIVA metodom?

Dolaskom u polikliniku, zaduženo osoblje uputit će vas prema ordinaciji. Udobno ćete se smjestiti, a noge ćete zadići kao i na ginekološkom pregledu.

Potom će specijalist sondom VOTIVA by InMode uređaja penetrirati u vaše vaginalno tkivo, a sonda će emitirati temperaturu između 42 i 43°C. Zagrijavanjem opuštenog tkiva potiče se povećana proizvodnja kolagena, supstance koja je  odgovorna za regeneraciju i ojačavanje tkiva.

Rotiranjem sonde specijalist će nastojati zahvatiti cjelokupno područje, a zagrijavanjem okolnog tkiva potaknut će se kontrakcija mišića zdjelice koji će s vremenom postajati sve jači.

Nije rijetkost da se već prilikom tretmana primijeti blago zatezanje vulve što je samo jedan od pokazatelja djelotvornosti VOTIVA by Inmode uređaja.

Tretman obično traje 20-30 minuta, a nakon procedure možete ići doma te nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.

Kako izgleda oporavak nakon VOTIVA by InMode tretmana?

Neposredno nakon tretmana možete osjećati blago peckanje i toplinu na zahvaćenom području. Preporučuje se da na područje oko vulve nanosite hidratantnu kremu nekoliko puta na dan kako bi se ublažile nuspojave i ubrzao period oporavka.

Nakon 48 sati zvat ćemo vas kako bismo provjerili vaše stanje te dali procjenu o brzini oporavka. Nakon 2 tjedna doći ćete na kontrolni ginekološki pregled uz konzultacije sa specijalistima.

Ovisno o procjeni specijalista, postoji mogućnost ponavljanja tretmana. U većini slučajeva tretman VOTIVA by InMode metodom obavlja se 2-3 puta u periodu od 12 do 18 mjeseci.

Od mogućih nuspojava možete primijetiti pojačan vaginalni iscjedak koji nestaje 2-3 dana nakon tretmana. Potrebno je napomenuti kako se nakon obavljenog tretmana trebate suzdržavati od seksualnih aktivnosti barem tjedan dana.

Kako još liječimo urinarnu inkontinenciju?

Uz VOTIVA by InMode metodu liječenja, u Poliklinici Lohuis Filipović provodimo i ostale tehnike kojima tretiramo probleme s urinarnom inkontinencijom:

 • neinvazivni oblici liječenja

Neinvazivni oblici liječenja često su prvi korak u tretiranju urinarne inkontinencije, a uključuju promjene načina života (gubitak tjelesne težine, prestanak pušenja ili konzumacije alkohola itd.), vježbe za jačanje mišića zdjelice (Kegelove vježbe) zajedno s treningom mokraćnog mjehura.

Osim primjene novih životnih navika i tjelovježbe, pod neinvazivne metode još ubrajamo terapiju botulinum toksinom (botoks), neurostimulaciju na području abdomena i liječenje posebno propisanim lijekovima.

 • fileri

Fileri su sredstva za punjenje koja se ubrizgavaju oko uretre te time uzrokuju njeno sužavanje. Sredstva za punjenje najčešće se sastoje od kolagena, proteina dužnog za regeneraciju tkiva, ali i ostalih gelova na bazi vode.

Sužavanjem uretre sprječava se nekontrolirano otjecanje te lakše zadržavanje mokraće u nužnim situacijama.

 • operacije urinarne inkontinencije

Za operaciju urinarne inkontinencije odlučujemo se kod težih oblika inkontinencije. U pitanju su uglavnom minimalno invazivne operacije s kratkim boravkom u poliklinici i brzim oporavkom.

Komunikacija nam je prioritet

Urinarna inkontinencija je i dalje tabu tema današnjice. Naši klijenti nerado započinju razgovor o inkontinenciji zbog neugodnosti, neinformiranosti i straha od operacije.

Upravo zato njegujemo otvorenu komunikaciju s našim pacijentima, provodimo konzultacije na kojima nam možete reći sve što vas muči.

Nema potrebe za neugodom, naši urološki i ginekološki stručnjaci čine sve kako bi uklonili inkontinenciju iz vaše svakodnevice te poboljšali kvalitetu vašeg života.

Naručite se na pregled inkontinencije još danas

Dosta vam je neugoda izazvanih u javnosti?

Stizanje do toaleta na vrijeme čini Vam se gotovo nemogućim?

Smijanje Vam nije više toliko ugodno?

Dođite na pregled u Polikliniku Lohuis Filipović i riješite se svih problema jednom zauvijek. Bez suvišnih rezova i dugih oporavaka, tretman VOTIVA by InMode uređajem omogućio je nikad lakše liječenje urinarne inkontinencije.

Dođite nam na pregled pozivom na broj +3851 2444 646 ili ispunjavanjem online obrasca.


VAŠI DOKTORI

Glavni je cilj Poliklinike LF poboljšati kvalitetu života i zdravlje naših klijenata pružajući im vrhunsku zdravstvenu uslugu.

Ivan Brlečić, dr.med.

Ivan Brlečić, dr.med.

specijalist ginekologije i opstetricije, subspecijalist uroginekologije

Tvrtko Tupek, dr.med.

Tvrtko Tupek, dr.med.

specijalist ginekologije i opstetricije

Ivan Svaguša, dr.med.

Ivan Svaguša, dr.med.

specijalist urologije, subspecijalist urodinamike i neurourologije