POLITIKA PRIVATNOSTI I POLITIKA KOLAČIĆA

1. Tko je voditelj obrade osobnih podataka koji se prikupljaju putem ove web stranice?

Poliklinika LOHUIS FILIPOVIĆ MEDICAL GROUP d.o.o., Zagreb, Trg Johna Fitzgeralda Kennedyja 6b, OIB: 5276921158 („Poliklinika“)

 

2. Na koji način Poliklinika prikuplja osobne podatke putem ove web stranice?

Web stranica prikuplja osobne podatke posjetitelja putem kontakt forme, newslettera i korištenjem internet kolačića. Ova se Politika privatnosti i politika kolačića primjenjuje isključivo na osobne podatke prikupljene na web-stranici i ne primjenjuju se na informacije prikupljene putem bilo kojeg drugog izvora, uključujući, bez ograničenja, Facebook, Instagram, Linkedin, YouTube i druge web stranice trećih strana i društvenih medija.

Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi. Sukladno navedenom, ova Politika privatnosti se primjenjuje na posjetitelje web-stranice – fizičke osobe, dok se na posjetitelje web-stranice – poslovne subjekte primjenjuje samo u onoj mjeri u kojoj se podaci odnose na fizičke osobe (npr. ime i prezime i podaci osobe za kontakt u poslovnom subjektu).

Ako se ne slažete s bilo kojim uvjetom u ovoj Politici privatnosti i politici kolačića, molimo da ne koristite web stranicu odnosno Poliklinici ne ustupate bilo kakve osobne podatke.

 

3. Slanje newslettera

Poliklinika povremeno šalje newsletter svojim korisnicima. Pravna osnova za slanje newslettera je izričita privola.

Korisnici mogu u bilo koje vrijeme povući danu privolu odnosno odjaviti se s popisa primatelja newslettera. Odjava s popisa primatelja newslettera ne utječe na zakonitost postupanja Poliklinike za vrijeme prije nego je privola povučena.

 

4. Osobni podaci prikupljeni putem kontaktnog obrasca

Osobni podaci koje Poliklinici pošaljete putem kontaktnog obrasca bit će vidljivi i dostupni samo ovlaštenim osobama Poliklinike te će se obrađivati u skladu s onom svrhom s kojom ste uputili upit ili poruku putem kontaktnog obrasca. Vaši kontaktni podaci koje pošaljete Poliklinici putem kontaktnog obrasca će biti obrađivani sa svrhom upućivanja odgovora na Vaš upit.

Upiti koje Poliklinici pošaljete putem kontaktnog obrasca, kao i odgovori na te upite će se pohranjivati u periodu od najdulje 12 mjeseci.

 

5. Što je kolačić?

Kolačić je informacija koju na Vaše računalo spremi internetska stranica koju posjetite. Kolačići nisu usmjereni na špijuniranje Vas kao posjetitelja te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također, kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom. Neke vrste kolačića su namijenjene za reklame i oglašavanje, a neke nisu. Informacije poput Vašeg imena i ostale informacije pomoću kojih Vas je moguće identificirati neće biti spremljene. Web stranica ne može pristupiti vašim osobnim informacijama i datotekama na Vašem računalu.

 

6. Koje kolačiće koristi ova web stranica?

Funkcijskim kolačićima ne možete upravljati prilagođavanjem postavki Vašeg preglednika. Korištenje funkcijskim kolačićima je nužan preduvjet za korištenje našom web stranicom te se stoga u odnosu na njih se ne prikuplja privola.

Posjetitelj može upravljati analitičkim/statističkim kolačićima u postavkama preglednika za kolačiće [kliknite ovdje]. Ovi kolačići će se aktivirati nakon što posjetitelj da svoju izričitu privolu za aktiviranje. Posjetitelj može danu privolu povući u bilo koje vrijeme.

Posjetitelj može upravljati marketinškim kolačićima u postavkama preglednika za kolačiće [kliknite ovdje]. Ovi kolačići će se aktivirati nakon što posjetitelj da svoju izričitu privolu za aktiviranje. Posjetitelj može danu privolu povući u bilo koje vrijeme.

 

7. Poveznice na druge stranice

Stranica može sadržavati poveznice na druge web stranice koje nisu u vlasništvu, upravljane ili održavane od strane Poliklinike. U tom slučaju, posjetiteljima se preporučuje da obrate pozornost i pročitaju uvjete i pravila privatnosti svake web stranice koju posjećuju.

Osim ako nije izričito drugačije navedeno, Poliklinika ne kontrolira i nije povezana s pravilima privatnosti i/ili pravilima kolačića na drugim web mjestima, untaoč tome što je Poliklinika na svojoj web stranici postavila poveznice na ta web mjesta.

Posjetiteljima se preporučuje da samostalno procijene autentičnost bilo koje web stranice koja se doima ili tvrdi da je jedna od web stranica Poliklinike ili da je na bilo koji način povezana s Poliklinikom.

 

8. Prava posjetitelja web stranice; ostvarivanje prava

Posjetitelji web stranice imaju pravo na pristup, brisanje, ispravak i ograničenje obrade osobnih podataka, kao i na prigovor protiv obrade osobnih podataka. Za osobne podatke koji se prikupljaju po osnovi privole, posjetitelji u bilo kojem trenutku mogu povući privolu.

Informacije o prikupljanju osobnih podatka, prigovore, kao i zahtjeve za ostvarivanje prava glede zaštite osobnih podataka posjetitelji mogu ostvariti slanjem upita ili zahtjeva putem kontakt obrasca na web stranici ili na email info@lf-mg.com.

U slučaju da posjetitelji web stranice žele podnijeti prigovor, prigovor je, osim Poliklinici neposredno na način kako je definirano prethodnim stavkom ovog članka, moguće uputiti i nadzornom tijelu u Republici Hrvatskoj – Agenciji za zaštitu osobnih podataka putem emaila azop@azop.hr, ili nadzornom tijelu osnovanom u državi u kojoj posjetitelj ima prebivalište/ boravište.

 

9. Ostale odredbe

Poliklinika pridržava pravo mijenjati i dopunjavati ovu Politiku privatnosti i politiku kolačića.

Sve izmjene i dopune Politike privatnosti i politike kolačića će biti izrađene i objavljene na jednak način kao i ova Politika privatnosti i politika kolačića. Posjetitelji će o izmjenama i dopunama biti obavješteni prvi sljedeći put kad posjete web-stranicu ili putem e-maila.

 

Posljednji put ažurirano na dan 05.01.2024. godine