SkinPen Microneedling

Brza, bezbolna i jednostavna metoda koja vašem licu vraća mladolikost

SkinPen Microneedling - brza, bezbolna i jednostavna metoda koja vašem licu vraća mladolikost

Svjesni da ne možemo preokrenuti proces starenja, većina nas se odlučuje za kozmetičke usluge koje mogu prikriti navedene znakove starenja i ponovo pružiti mladolik izgled.

Bilo da je riječ o borama, ožiljcima ili pigmentacijama na licu, većina ovakvih pojava će, prije ili kasnije, postati prisutne na našoj koži.

Svjesni da ne možemo preokrenuti proces starenja, većina nas se odlučuje za kozmetičke usluge koje mogu prikriti navedene znakove starenja i ponovo pružiti mladolik izgled.

Upravo je SkinPen Microneedling jedna od tih usluga. U Poliklinici Lohuis Filipović smo na vrijeme prepoznali ovu revolucionarnu tehnologiju koja aktivira mehanizam prirodnog zacjeljivanja te povećava količinu elastina i kolagena za zdraviji i mladolikiji izgled kože.

Kako funkcionira SkinPen?

SkinPen Precision bazira se na vrlo jednostavnom principu samostalne regeneracije kože. Tijekom tretmana, uređaj koristi male igle koje prodiru u površinske slojeve kože. Svaki nastali mikrokanalić stimulira prirodne procese cijeljenja i sinteze novog kolagena, čime se postiže prirodna regeneracija lica.

Razlog zbog kojeg nastojimo potaknuti proizvodnju kolagena je upravo u njegovom regenerativnom svojstvu. Kako starimo, proizvodimo manje kolagena, što može dovesti do gubitka glatke teksture kože, pojave bora, strija i ostalih znakova starenja.

SkinPen smatramo terapijom koja potiče stvaranje novog kolagena. Koža je pomlađena, pore su uže, a sitne bore ublažene. Također SkinPen je koristan u ublažavanju strija i ožiljaka.

Koje su sve prednosti SkinPen Microneedling tretmana?

Postoje brojne prednosti zbog kojih biste se mogli odlučiti za SkinPen microneedling terapiju:

  • potpuno prirodna metoda

SkinPen Precision omogućuje aktivaciju kolagena bez kemikalija ili invazivnih injekcija.

  • brza i ugodna procedura

Microneedling tretman će rijetko kada trajati duže od 60 minuta, a uz nanošenje anestetske kreme koja ublažava bol, tretman je bezbolan.

  • minimalan oporavak

SkinPen tretman ne ostavlja značajnije tragove na koži, zbog čega je period oporavka skraćen. Svakodnevnim aktivnostima možete se vratiti odmah nakon tretmana.

  • širok opus estetskih korekcija

SkinPen tretman ne pomaže samo u uklanjanju bora, strija ili ožiljaka, već je koristan i za tretiranje ozbiljnijih pigmentacijskih stanja (melazma, vitiligo itd).

  • primjenjivost na sve tipove kože

SkinPen terapija nije invazivna metoda što je čini odličnom za većinu tipova kože. Budući da izloženost suncu neće ostaviti traga na oporavku, tretman se može provesti u bilo kojem periodu godine.

  • komplementaran tretman

SkinPen microneedling može se koristiti u kombinaciji s drugim tretmanima poput botoksa za postizanje optimalnih rezultata.

Kome se sve preporučuje SkinPen terapija?

SkinPen tretman preporučuje se svima koji nastoje vratiti mladolik izgled i elastičnost kože

Potrebno je napomenuti kako se SkinPen terapija ne mora nužno odnositi na revitalizaciju lica, već i ostalih područja na tijelu, kao što su vrat, dekolte ili mjesta na kojima se nalaze ožiljci (tragovi šavova, opeklina itd).

Microneedling se također preporučuje osobama s neujednačenim tenom. Terapija može pomoći u smanjenju vidljivosti mogućih hiperpigmentacija i tragova nastalih pretjeranom izloženošću suncu.

Kako se pripremiti za microneedling tretman?

Prije provođenja microneedlinga potrebno je poduzeti sve potrebne mjere predostrožnosti kako bi tretman bio što djelotvorniji i bez nuspojava.

Dio terapije uključuje konzultacije na kojima vas upoznajemo s postupkom, oporavkom i mogućim nuspojavama. Konzultacije su prilika da saznamo nešto više o prijašnjim pojavama koje bi nam mogle pomoći  u liječenju.

Također, na konzultacijama bi bilo najbolje vrijeme da nas pitate što god vas zanima o tretmanu.

Ako da ste skeptični oko postupka ili vam je ovo prvi ovakav tretman, na nama je da vas rasteretimo strahova i sumnji te da vam pružimo što bolje i ugodnije iskustvo.

Kako izgleda SkinPen Microneedling tretman?

SkinPen Microneedling tretman brz je i jednostavan kozmetički postupak koji uglavnom prolazi bez ikakvih komplikacija.

Postupak započinje nanošenjem anestetske kreme koja će ukloniti bol tijekom izvođenja tretmana. Kada krema počne djelovati, započinjemo tretman microneedling uređajem.

Kako bi smanjio trenje i pružio udobnost, dermatolog može nanijeti LIFT hidrogel koji će omogućiti lakše klizanje uređaja.

Tretman obično traje između 30 i 60 minuta, nakon čega odmah smijete napustiti polikliniku. Period oporavka je minimalan. Većina klijenata vraća se svakodnevnim aktivnostima istoga dana.

Kakve su nuspojave SkinPen tretmana?

Kao i kod svakog tretmana, moguće su nuspojave. Kod microneedling tretmana to može uključivati promjene na koži kao što su pojačano crvenilo, lagano peckanje, ljuštenje kože i pojačana osjetljivost na dodir.

Većina opisanih nuspojava prolazi već nakon prvog dana, no ako se neke od njih zadrže duži period, obavezno nas kontaktirajte kako bismo umanjili nastale iritacije.

No, bez obzira na nuspojave, mogućnost samostalnog pomlađivanja kože bez dodatnih kemikalija i spojeva prednost je zbog koje ovaj tretman postaje trend u kozmetičkoj industriji.

Kakva su iskustva microneedling terapije?

U Poliklinici Lohuis Filipović uglavnom bilježimo pozitivna iskustva ove microneedling tehnike. Čak 85% pacijenata zadovoljno je s provedenim tretmanom, a većina njih uviđa pozitivne rezultate i do 6 mjeseci nakon zahvata.

SkinPen Precision uređaj je dokazano siguran i učinkovit, što potvrđuje više od 90 validacijskih studija.

Kao jedan od prvih uređaja s odobrenjem Američke administracije za hranu i lijekove (FDA), SkinPen bi se zasigurno trebao naći na vrhu popisa kada je u pitanju tretiranje raznih pojava na koži.

Uzmemo li u obzir pristupačne cijene SkinPen tretmana, nije iznenađujuća činjenica da sve više naših klijenata odlučuje za ovaj tretman.

Zašto smo se odlučili za SkinPen Precision uređaj?

SkinPen Precision je medicinski uređaj za microoneedling s potrošnim materijalom, koji je namijenjen za tretmane mikroiglicama čiji je cilj poboljšanje izgleda ožiljaka od akni kod osoba starijih od 22 godine te za poboljšavanje izgleda finih linija, bora na licu i vratu.

Ova metoda kozmetičkog tretmana nije se pokazala djelotvorna samo u tretiranju osnovnih estetskih pojava kao što su bore ili strije, već i ozbiljnijih pigmentacijskih stanja (diskromija) kao što su melazma, vitiligo i solarni lentigo te ožiljci od akna.

Indikacije za SkinPen Precision mogu se razlikovati ovisno o državi.

Naručite se na pregled

SkinPen tretman dokazao se kao učinkovita metoda pomlađivanja među našim klijentima. Pristupačne cijene microneedlinga i kvalitetna usluga čini ovaj postupak među najčešćim tretmanima koje provodimo u ambulanti za dermatologiju.

Naš tim stručnjaka će vam, uz SkinPen Precision uređaj, omogućiti što bezbolnije uklanjanje ožiljaka, tragova akni, bora i finih linija na vratu ili dekolteu.

Naručite se na pregled pozivom na broj +3851 2444 646 ili ispunjavanjem našeg online obrasca.


VAŠI DOKTORI

Glavni je cilj Poliklinike LF poboljšati kvalitetu života i zdravlje naših klijenata pružajući im vrhunsku zdravstvenu uslugu.

Stjepan Patrun, dr.med.

Stjepan Patrun, dr.med.

specijalizant dermatologije i venerologije