Lipofiling

Vratite volumen svom licu uz potpuno prirodnu metodu lipofiling zahvata

Vratite volumen svom licu uz potpuno prirodnu metodu lipofiling zahvata

U Poliklinici Lohuis Filipović provodimo lipofiling zahvata kojim vraćamo volumen i svježinu licu.

Gubitak volumena u licu svakako je jedan od glavnih mehanizama gubitka svježine u licu i pokretača starenja samog lica. U eri dermalnih filera koji su u zadnjih 15 godina pokazali mogućnosti za pomlađivanje lica, kao vrlo prirodna i dugotrajna alternativa nameće se zahvat lipofilinga ili transfera vlastite masti u lica.

Vođeni time, upravo u Poliklinici Lohuis Filipović provodimo lipofiling zahvata kojim vraćamo volumen i svježinu licu.

Lipofiling terapija temelji se na transplantaciji masnog tkiva s područja bedara ili abdomena koje se potom centrifugira te ubrizgava na područja kojima je potrebna revitalizacija.

Ovaj potpuno prirodan tretman pružit će vašem licu proporcionalan i privlačan izgled, a uz pridržavanje našeg posebnog LF Balance pristupa omogućit ćemo optimalne rezultate uz minimalne količine dermalnih filera.

Lipofiling lica

Terapija vlastitim masnim tkivom vrsta je tretmana koja po svojoj učinkovitosti i dugotrajnosti nadmašuje terapije kao što su injekcije botoxa ili hijaluronski fileri.

Zbog svoje prirodnosti šansa za razvojem neželjenih reakcija gotovo da i ne postoji, a željeni izgled možete zadržati i godinama nakon provođenja ovog postupka.

U Poliklinici Lohuis Filipović na vrijeme smo prepoznali učinkovitost lipofiling terapije te smo ju pozicionirali kao jednu od osnovnih i minimalno invazivnih tretmana za njegu lica.

Rezultati takve odluke pokazali su se izuzetno pozitivnima. Kvalitetna usluga, vidljive promjene i zahvalna cijena učinile su lipofiling terapiju jednim od češćih tretmana među našim klijentima.

Koje su sve prednosti lipofiling terapije?

Lipofiling terapija je, za razliku od ostalih tretmana u kojima se koriste razni kozmetički spojevi, potpuno prirodan postupak za dodavanje volumena i nadoknadu izgubljenih masnoća na području lica.

Upravo se na temelju takvog prirodnog tretmana mogu izdvojiti glavne prednosti:

 • višestruko djelovanje

Osim što nadoknađuje gubitak masnog tkiva, lipofiling terapija može poboljšati teksturu kože potičući povećanu proizvodnju kolagena koji će vratiti vašem licu meku i glatku teksturu.

 • smanjena mogućnost komplikacija

Zbog korištenja vlastitog masnog tkiva, šanse da tijelo odbije mast vrlo su male. Lipofiling terapija idealno je rješenje za sve klijente koji su prije imali neugodna iskustva dermalnim filerima

 • brz oporavak

Budući da će tijelu biti vrlo lako prihvatiti vlastitu mast, period oporavka znatno je kraći od ostalih tretmana. Za 2-3 dana možete primijetiti prve rezultate, a jedini značajni trag tretmana blago je oticanje i bol koja prolazi sljedeći dan.

 • dugotrajnost

Kada je određena količina masnog tkiva aplicirana na jedno mjesto, ona tamo ostaje trajno. Prirodnost masnog tkiva omogućit će vidljive rezultate godinama nakon tretmana.

Zbog navedenih prednosti, lipofiling terapijom uspješno tretiramo:

 • uvučene konture na licu

Dodavanjem masnog tkiva na područje oko jagodične kosti možemo uspješno vratiti volumen, naglašavajući crte lica koje pružaju privlačan i mladolik izgled.

 • bore

Kao posljedica popunjavanja volumena, koža na licu ponovo se zateže uklanjajući pritom bore i fine linije.

 • ožiljke

Regeneracija tkiva koju pruža vaš prirodni serum smanjit će ožiljke te ih učiniti gotovo neprimjetnima.

 • podočnjake

Popunjavanje volumena na području oko očiju pružit će jednu svježinu lica uklanjajući tamne mrlje zbog kojih ste izgledali iscrpljeno i bezvoljno.

 • asimetrične crte lica

Lipofiling terapijom uspješno izjednačujemo nejednakosti na vašem licu pružajući simetričan i privlačan izgled. Ovo se najčešće primjenjuje na usnama kada naši klijenti

žele sklad s ostalim elementima lica.

Kako izgleda priprema za lipofiling terapiju?

Prije provođenja lipofiling terapije bit će potrebno provesti konzultacije s našim timom liječnika. Na konzultacijama ćemo proći sve korake prije terapije, ali i smjernice za oporavak kojih biste se trebali pridržavati za optimalne rezultate.

Osim konzultacija, u fazi pripreme za lipofiling terapiju dodatno ubrajamo:

 • pregled lica

Detaljnim pregledom lica uočavamo mjesta za napredak i bilježimo područja na kojima je potrebno ubrizgavanje seruma.

 • fotografiranje lica

Fotografiranje lica bit će potrebno u slučaju pothvata na više područja, a dobivenu fotografiju možemo koristiti za 3D animacije i prije/poslije prikaze promjena na vašem licu.

 • fizikalni pregled

Iako je riječ o minimalno invazivnom zahvatu, za potrebe ovog postupka potrebno je provesti određene preglede kojima nastojimo pružiti siguran zahvat.

 • analiza povijesti bolesti

Uvid u vaše prijašnje bolesti, ali i iskustava sa sličnim procedurama bitni su nam zbog predviđanja mogućih reakcija i detektiranju eventualnih rizika zbog kojih bi zahvat bio neuspješan.

Kako izgleda lipofiling terapija?

Prije provođenja tretmana najprije je potrebno napraviti liposukciju kako bismo dobili serum od masnog tkiva. Liposukciju najčešće vršimo na području bedara ili abdomena.

Dobiveno se masno tkivo potom obrađuje u centrifugi, a naknadno se dodaje plazma bogata trombocitima (PRP) čija je glavna uloga da se injektirani serum dulje zadrži na željenom području.

Spoj plazme i masnog tkiva injektira se na željena mjesta na licu. Ubodi su mali i površinski, ali ih je ipak potrebno provesti pod djelovanjem lokalne anestezije.

Ubodi se mogu napraviti na svim područjima lica poput obraza, čela, brade i ostalih naglašenijih segmenata na licu.

Unatoč prirodnosti i dugotrajnosti ove terapije, pazimo da ne pretjeramo s ubrizganim dozama. Tanka je granica između nedovršenog tretmana i ekstremno naglašenih segmenata na licu koji će se negativno odraziti na vaš izgled.

Zbog toga smo osmislili LF Balance pristup kojim naglašavamo kako je i minimalna količina masti ili hijaluronskog filera dovoljna za optimalne rezultate. Pravilnom raspodjelom seruma uspješno naglašavamo prirodni izgled lica, ali i ostavljamo mjesta za naknadne korekcije.

Kako izgleda oporavak nakon lipofiling terapije?

Iako je riječ o minimalno invazivnom zahvatu, potrebno se pridržavati određenih smjernica za oporavak.

Ovo su sljedeće pojave i mjere predostrožnosti kojih biste trebali pratiti za postizanje optimalnih rezultata:

 • oticanje i modrice

Oticanje i modrice normalne su pojave koje mogu nastupiti nakon lipofiling tretmana. Ovakve pojave nestaju 2-3 dana nakon provedene terapije.

 • bol

Kada lokalna anestezija popusti s djelovanjem, moguće je osjetiti bol na području lica koje smo obradili. Bol nestaje već sljedeći dan.

 • aktivnosti

Potrebno je izbjegavati bilo kakve aktivnosti koje povećavaju krvni tlak poput vježbanja, teškog dizanja ili ostale aktivnosti koje uzrokuju znojenje. Ovakvim aktivnostima možete pojačati oticanje i odužiti proces oporavka.

 • higijena

Njega kože nakon tretmana izuzetno je bitna za postizanje željenih rezultata. Područja na kojima su vršeni ubodi potrebno je tretirati isključivo vodom, izbjegavajući kozmetičke kreme ili vlažne maramice koje imaju udio alkohola.

Uz to, potrebno je izbjegavati pretjerano izlaganje suncu i toplini kako se oticanje ne bi odužilo.

Koji su mogući rizici lipofiling terapije?

Kao i kod svakog kozmetičkog tretmana, lipofiling terapija može izazvati pojavu određenih nuspojava i komplikacija. Iako su ove pojave rijetke, ne smijemo isključiti mogućnost njihove pojave.

Ovo su mogući rizici lipofiling tretmana:

 • infekcija

U slučaju loše saniranih rana na licu, može doći do ulaska bakterija i razvoja infekcije. Ovakve se pojave tretiraju antibioticima.

 • krvarenja

Postoje male šanse da na mjestima uboda dođe do neprekidnog krvarenja. Ipak, problemi oko grušanja krvi uglavnom se mogu prepoznati u samoj pripremi za zahvat, a svakako preporučujemo da izbjegavate tablete koje razrjeđuju krv (Andol, Aspirin, Ibuprofen).

 • alergijske reakcije

Alergijske reakcije rijetka su pojava i u većini slučajeva se javlja zbog djelovanja lokalne anestezije.

 • neujednačeni rezultati

Postoji šansa da se ubrizgano masno tkivo ne adaptira željenom području na licu stvarajući nejednakosti i asimetrije. Ovakve se pojave obično moraju tretirati naknadnim zahvatom.

Naručite se na pregled

U Poliklinici Lohuis Filipović okupili smo tim stručnjaka koji će se pobrinuti da vašem licu ponovo vrati mladolik sjaj i glatku teksturu kože.

Koristeći se revolucionarnim pristupom lipofiling tretmana, uspješno tretiramo promjene na koži na prirodan i minimalno invazivan način.

Dugotrajni rezultati, vidljive promjene i pristupačna cijena lipofiling tretmana učinili su ovaj zahvat sve traženijim među našim klijentima.

Naručite se i vi na pregled za lipofiling terapiju pozivom na +3851 2444 646 ili ispunjavanjem našeg online obrasca.


VAŠI DOKTORI

Glavni je cilj Poliklinike LF poboljšati kvalitetu života i zdravlje naših klijenata pružajući im vrhunsku zdravstvenu uslugu.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

otorinolaringolog, subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, FEBORL-HNS, IBCFPRS

Dr.sc. Peter Lohuis, dr. med.

Dr.sc. Peter Lohuis, dr. med.

otorinolaringolog, subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, somnolog, IBCFPRS