Morpheus8

Remodeliranje i pomlađivanje kože od sada u istom tretmanu

Morpheus8: Remodeliranje i pomlađivanje kože od sada u istom tretmanu

Što kada bi se postupak pomlađivanja mogao postići tretmanom koji zaobilazi sve kirurške postupke, botoks i ostale kemijske supstance koje se obično ubrizgavaju u vašu kožu?

Njega kože jedna je od onih navika koju počnemo razvijati tek kada primijetimo prve promjene na koži. Pojava tzv. ‘’double china’’, prvih bora i finih linija i podočnjaka mogu u nama potaknuti želju da promijenimo i poboljšamo vlastiti izgled.

Ipak, odlazak na kozmetički tretman, pogotovo onaj koji zahtjeva invazivni pristup, često nije opcija za koju bi se mnogi odlučili. Bilo kakve injekcije ili dermalni fileri mogu u nama probuditi sumnju te izazvati odbojnost prema takvim terapijama.

No, što kada bi se postupak pomlađivanja mogao postići tretmanom koji zaobilazi sve kirurške postupke, botoks i ostale kemijske supstance koje se obično ubrizgavaju u vašu kožu?

Upravo to postižemo Morpheus 8 tretmanom, revolucionarnim uređajem koji minimalno invazivnom procedurom uspješno remodelira masno tkivo, rješava višak celulita te zateže kožu kako bi ponovo vratili mladolik izgled i okrenuli godine u svoju korist.

Što je Morpheus8?

Morpheus8 jedini je uređaj na svijetu koji isporučuje multi-polarnu radiofrekvencijsku energiju na više slojeva kože i potkožnog masnog tkiva.

Ovaj se uređaj temelji na SARD (eng. subliminal adipose remodeling device) tehnologiji koja nam omogućuje da po prvi put eliminiramo višak masnog tkiva u potkožnim slojevima bez potrebe za ozbiljnijim estetskim postupcima.

Minimalno invazivnom tehnologijom omogućujemo brži oporavak i mogućnost regeneracije tkiva s minimalnim nuspojavama i komplikacijama.

Zahvaljujući mikro iglicama koje prodiru u točno određene slojeve kože, možemo optimizirati djelovanje tretmana te izbjeći stvaranje rana u ostalim dermalnim slojevima.

Koje su prednosti Morpheus8 uređaja?

Tajna učinkovitosti Morpheus8 uređaja krije se u tehnologiji koja emitira radiofrekvencijsku energiju stvarajući termičke zone u dubljim slojevima kože koje potiču stvaranje kolagena i elastina, ključnih elemenata za revitalizaciju lica.

Neke od značajnih prednosti Morpheus8 uređaja su:

 • FACE nastavak

Morpheus8 FACE nastavak sastoji se mikro iglica koje prodiru do dubine od 4mm, a koristi se za čitavo lice i vrat. Radi li se o tretiranju bora, pomlađivanju kože ili uklanjanju ožiljaka od akni, FACE nastavak primarno je rješenje Morpheus8 tretmana.

 • BODY nastavak

Morpheus8 BODY nastavak nam omogućuje da iglice prodiru do dubine od 8mm čime se cilja na obnovu potkožnog i masnog tkiva. Osim za pomlađivanje i zatezanje kože tijela, ovaj nastavak koristimo kao i uređaj za remodeliranje i uklanjanje celulita. 

 • modifikacija mikro iglica

Svaki nastavak ima dodatne vrhove s različitim konfiguracijama mikro iglica.

Tako, primjerice, za površinske tretmane (fine linije, bore) koristimo 12-pinske iglice, dok za djelovanje u dubljim slojevima kože koristimo 24-pinske i 40-pinske Morpheus8  nastavke.

 • djelovanje mikro iglica

Iglice prodiru u subdermalno tkivo, koaguliraju masnoću i zatežu vezivno tkivo, a istovremenim emitiranjem radio frekvencijske energije zagrijavamo dubinske slojeve kože potičući proces pomlađivanja.

 • znanstveno odobrena metoda

Morpheus8 uređaj patentirana je tehnologija InMode-a koji se više od dva desetljeća specijalizira u inovacijama suvremenih kozmetičkih uređaja.

Prijeđenom brojkom od  55 recenziranih i udžbeničkih publikacija, InMode tehnologija jedina je potkrijepljena znanstvenim rezultatima čime u Poliklinici Lohuis Filipović podižemo kvalitetu usluge na novu razinu.

Kome se sve preporučuje Morpheus8 tretman?

Morpheus8 tretman idealno je rješenje za sve koji nastoje eliminirati promjene na koži te usporiti proces starenja, uklanjajući pojave kao što su:

 • masno tkivo na licu i vratu
 • obješena koža na licu
 • nejednaka tekstura kože
 • ožiljci
 • bore
 • opekline od sunca

Morpheus8 svojim dvojakim djelovanjem ne cilja samo na ispravljanje površinske estetike, već obnavlja i uklanja masnoću u dubljim slojevima. Upravo je zato ovaj uređaj pokazao dugoročne promjene, rješavajući srž problema zbog kojih se promjene na koži mogu pojaviti.

Kako se pripremiti za Morpheus8 tretman?

Za Morpheus8 tretman potrebno se pridržavati određenih mjera kojima nastojimo učiniti postupak što sigurnijim i učinkovitijim.

Na konzultacijama s našim timom dermatologa pomno prolazite kroz svaki korak tretmana, od samog postupka pa sve do procedure oporavka.

Kako bi tretman prošao sa što manje komplikacija, savjetujemo vam da se držite sljedećih smjernica:

 • izbjegavajte tretmane koji nadražuju kožu

1-2 tjedna prije zahvata trebali biste se držati podalje od tretmana kao što je depilacija voskom ili fotoepilacija. Ovakvi tretmani mogu dodatno nadražiti kožu i produljiti period oporavka.

 • izbjegavajte izlaganje suncu

Izlaganje suncu može uzrokovati opekline zbog kojih djelovanje Morpheus8 uređaja ne bi bilo učinkovito. Crvenilo nastalo opeklinama može dodatno iziritirati kožu nakon tretmana čime se gubi glavni cilj terapije.

 • izbjegavajte lijekove koji djeluju na zgrušavanje krvi

Lijekovi poput Aspirina, Andola ili Ibuprofena mogu otežati revitalizaciju tkiva zbog antikoagulativnog svojstva. Također, na zgrušavanje krvi mogu djelovati i suplementi poput vitamina A, E i nadomjesci prehrani poput kapsula masnih kiselina.

 • izbjegavajte alkohol i cigarete

Alkohol i cigarete dehidriraju organizam i isušuju kožu. 1-2 dana prije zahvata preporučujemo da izbjegavate unos alkohola i konzumaciju cigareta, ali i da smanjite unos kofeina koji isto može dehidrirati organizam.

U slučaju da ste već imali iskustva s ovakvim tipom tretmana, obavijestite nas ako ste primijetili neželjene reakcije poput reakcije na anesteziju ili pojačano crvenilo kako bismo se mogli adekvatno pripremiti i pružiti vam tretman koji zaslužujete.

Kako izgleda Morpheus8 tretman?

Prije početka tretmana potrebno je temeljito očistiti i dezinficirati odabrano područje kako ne bi došlo do neželjenih reakcija na koži.

Nakon čišćenja kože nanosimo anestetičku kremu koja će ublažiti bol i olakšati proceduru.

Jednom kada anestetik počne djelovati, priložit ćemo Morpheus8 uređaj na kožu te ćemo ga lagano micati kako bi pokrili željeno područje.

Ovisno o tipu tretmana i mjestu na kojem vršimo ubode, možemo koristiti razne nastavke s mikro iglama. Tako ćemo za područje vrata i lica koristiti iglice od maksimalno 4mm, dok ćemo za ostala područja na tijelu koristiti mikro igle do 8mm.

Nakon tretmana nanosimo kremu ili losion koji će ublažiti iritaciju i peckanje koje je moguće nakon zahvata.

Polikliniku napuštate odmah nakon tretmana, a u slučaju da primijetite neželjene reakcije, ponovo dogovaramo pregled i pronalazimo adekvatno rješenje.

Kako izgleda oporavak nakon Morpheus8 tretmana?

Oporavak nakon Morpheus8 tretmana u većini slučajeva prolazi bez ikakvih komplikacija. Neke od češćih nuspojava uključuju crvenilo i blaže otjecanje, ali takve reakcije prolaze 1-2 dana nakon zahvata.

Kako biste ubrzali proces oporavka, preporučujemo izmjenu toplih i hladnih obloga za jačanje cirkulacije krvi te poticanje regeneracije tkiva.

Izbjegavajte prekomjerna izlaganja suncu bar mjesec dana nakon zahvata, a u slučaju izlaganja koristite kremu faktora 30.

1-2 dana nakon zahvata probajte izbjegavati nanošenje šminke ili jačih kozmetičkih proizvoda koji bi nadražili osjetljivu kožu.

Naručite se na pregled

U Poliklinici Lohuis Filipović okupili smo tim stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom, a u našoj ambulanti za dermatologiju pomno pratimo trendove na području estetskih i kozmetičkih zahvata kako bismo vam pružili tretmane najviše kvalitete.

Morpheus8 jedan je od takvih tretmana, a zahvaljujući svojoj dvojakoj funkciji uklanjanja viška masnog tkiva i revitalizaciji kože, nije iznenađujuće kako se sve više naših klijenata odlučuje za ovu terapiju.

Jednostavnost izvođenja, brz oporavak i pristupačna cijena čine Morpheus8 jednim od najučinkovitijih tretmana koje imamo u ponudi.

Naručite se i vi na pregled pozivom na +3851 2444 646 ili ispunjavanjem našeg online obrasca.


VAŠI DOKTORI

Glavni je cilj Poliklinike LF poboljšati kvalitetu života i zdravlje naših klijenata pružajući im vrhunsku zdravstvenu uslugu.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

otorinolaringolog, subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, FEBORL-HNS, IBCFPRS

Stjepan Patrun, dr.med.

Stjepan Patrun, dr.med.

specijalizant dermatologije i venerologije

Dr.sc. Nino Fuchs, dr.med.

Dr.sc. Nino Fuchs, dr.med.

specijalist plastične rekonstruktivne i estetske kirurgije