Skinbooster

Revitalizirajte kožu lica dermalnim koktelima na bazi hijaluronske kiseline

Skinbooster: revitalizirajte kožu lica dermalnim koktelima na bazi hijaluronske kiseline

Ova metoda ubrizgavanja dermalnih koktela na bazi hijaluronske kiseline potiče stanice na proizvodnju kolagena i revitalizaciju lica, a lice pritom poprima glatku teksturu i mekoću.

Njega kože, posebno lica, postaje sve veći izazov kako godine odmiču. U nastojanju da vratimo mladolik izgled možemo se odlučiti za razne kozmetičke preparate, mijenjanje ishrane i prilagođavanje onome što u tom trenutku vjerujemo da će nam pružiti vidljive promjene.

No, što kada bi samo jedan tip tretmana bio dovoljan da vratite toliko željen mladolik izgled?

Upravo je to ono što dobivate odlaskom na Skinbooster terapiju. Ova metoda ubrizgavanja dermalnih koktela na bazi hijaluronske kiseline potiče stanice na proizvodnju kolagena i revitalizaciju lica, a lice pritom poprima glatku teksturu i mekoću.

U ambulanti za dermatologiju okupili smo tim iskusnih stručnjaka, a zahvaljujući suvremenim tehnologijama Skinbooster Restylane Vital, Profhilo, Sunekos te Jalupro injekcijama pružamo njegu koja zadovoljava vaše potrebe.

Što su točno skinboosteri i kako djeluju?

Skinboosteri su noviji trend u estetskoj medicini, radi se o koktelu hijaluronske kiseline koja nije umrežena na način na koji je umrežena u klasičnom hijaluronskom fileru, s dodatkom je aminokiselina i peptida neophodnih za sintezu kolagena koji je zapravo toliko bitan protein u koži.

Koža nakon 25. godine života polako gubi sposobnost stvaranja vlastite hijaluronske kiseline, a fibroblasti, stanice koje stvaraju proteine kože, sve su manje aktivni.

Upravo zbog toga koža polako gubi svoj prirodni volumen, gipkost i čvrstoću.

Skinboosterima poboljšavamo kvalitetu kože, dubinski ju hidratiziramo i dugotrajno aktiviramo za stvaranje kolagena, čime se koži vraća njen prirodni volumen.

Ukratko, Skinbooster injekcije opskrbljuju kožu potrebnim spojevima čime se stvaraju temelji za njenu obnovu i vraćanje mladolikog izgleda.

Kome se sve preporučuje skinbooster terapija?

Skinbooster terapija preporučuje se svima koji nastoje eliminirati znakove starenja i ostalih promjena na koži, koje uključuju:

 • bore
 • strije
 • fine linije na vratu i dekolteu
 • podočnjake
 • osjećaj tromosti i obješeno lice
 • pojačano crvenilo i suho lice

Djelovanje hijaluronske kiseline koja je glavni sastojak skinbooster tretmana potaknut će regeneraciju tkiva i pružiti koži sastojke potrebne za formiranje novih stanica.

Obično se izvodi serija od 2 do 4 tretmana nakon kojih je preporučljivo ponoviti tretman za održavanje svakih 6 do 12 mjeseci, ako to pacijent želi.

No i nakon jednog tretmana dolazi do vidljivog poboljšanja kvalitete kože.

Kako se pripremiti za Skinbooster terapiju?

Priprema za  Skinbooster Restylane Vital tretman obično uključuje nekoliko koraka:

 • konzultacije

U ambulanti za dermatologiju procjenjujemo vaše stanje kože te vas upoznajemo sa postupcima, oporavkom i mogućim nuspojavama nakon tretmana.

 • prestanak korištenja određenih lijekova

Lijekovi koji sprečavaju zgrušavanje krvi, poput Aspirina ili Andola nisu preporučljivi prije izvođenja Skinbooster terapije. Korištenje antikoagulansa ili kortikosteroidnih lijekova mogu povećati rizik od modrica nakon tretmana.

 • izbjegavanje alkohola

Konzumacije alkohola isušuje kožu što može dodatno otežati proces oporavka te dodatno iziritirati kožu.

 • izbjegavanje izlaganja suncu

Tjedan dana prije zahvata biste trebali izbjegavati aktivnosti kao što su sunčanje ili odlazak u solarij. Izloženost UV zračenju može nadražiti kožu i oduljiti učinkovitost terapije.

 • hidratacija kože

Kako bi tretman bio izveden na optimalnoj razini, potrebno je hidratizirati kožu. Redovni unos tekućine i korištenje blagih krema za lice spriječit će suhu kožu, čime će tretman manje nadražiti vaše lice i pružiti bolje rezultate.

Kako se izvodi Skinbooster terapija?

Prije početka zahvata na lice ili neki drugi dio kože, se nanosi anestetska krema koja će ublažiti bol. Kada krema počne djelovati, započinjemo s tretmanom.

Injekcijama se prodire do dermalnog sloja u kojem se ubrizgavaju male količine preparata.

Vršenjem manjih uboda prate se prirodne linije lica te se stvara jedan pravilan uzorak. Cilj takvog lančanog slijeda ubrizgavanja jest podjednaka raspodjela hijaluronske kiseline i kolektivna regeneracija željenog područja.

Tretman traje 15-30 minuta.

Za optimalne rezultate, preporučuje se početni set od 2 do 4 tretmana u razmazima od 2 do 4 tjedna, što ovisi o korištenom preparatu i stanju i željama pacijenta.

Nakon završenog početnog tretmana potrebno je održavanje svakih 6 mjeseci. Ipak, s vremenom razmak između terapije postaje sve veći.

Potrebno je napomenuti kako skinbooster injekcijama ne mijenjamo crte lica niti dodajemo samo volumen kao klasičnim hijaluronskim filerima, već poboljšavamo kvalitetu kože.

Iako je Skinbooster terapija uobičajena za lice, područja poput vrata, dekoltea ili ruku se također mogu tretirati ovom metodom.

Kako izgleda oporavak nakon zahvata?

Oporavak nakon Skinbooster tretmana uglavnom prolazi bez većih komplikacija. Za što brži oporavak potrebno se pridržavati sljedećih mjera:

 • izbjegavajte izlaganje suncu i odlaske u saune

UV zračenje i izloženost toplini može dodatno iziritirati kožu.

 • izbjegavajte pretjeranu fizičku aktivnost

Pretjerana fizička aktivnost može pojačati cirkulaciju u licu te odužiti proces oporavka. Izbjegavajte jaču fizičku aktivnost barem 24 sata nakon tretmana.

 • izbjegavajte nanošenje šminke i kozmetičkih proizvoda

Šminka i proizvodi te razne kreme mogu isušiti kožu i odužiti oporavak.

Moguće nuspojave mogu nastati i zbog osjetljivosti na injekciju, a najčešće uključuju crvenilo, osjetljivost na dodir, otjecanje i podljev.

Ove nuspojave najčešće prolaze nakon nekoliko dana, a u slučaju dužeg zadržavanja, preporučujemo korištenje hladnih obloga i krema protiv hematoma.

Kakva su iskustva skinbooster tretmana?

Nakon skinbooster tretmana naši pacijenti nas napuštaju s osmijehom na licu. Mnogi izvještavaju kako im je koža ponovo glatka, meka i hidratizirana.

Skinbooster se ne smatra agresivnom metodom i zato je odličan izbor za osobe s tankom i suhom kožom. Naši klijenti su iz prve ruke svjedočili nestanku crvenila, bora, pa čak i podočnjaka koji su nastali kao rezultat obješenog lica.

Brz i bezbolan oporavak je također prednost koju naši klijenti ističu nakon odlaska na Skinbooster tretman. Navedene nuspojave su minimalne, a svakodnevnim aktivnostima se mogu vratiti već sljedeći dan.

Zbog pristupačne cijene Skinboostera koja ovisi o području koje nastojimo revitalizirati, pacijenti su izrazili zadovoljstvo, naglašavajući kako tretman nudi znatno više nego što su i sami očekivali.

Kao glavna prednost ističe se činjenica da se tretman, kako vrijeme odmiče, više ne mora toliko ponavljati. Koža, koja je sada već navikla na opskrbu hijaluronske kiseline, dulji period zadržava hranjive sastojke, čime intervali između dva tretmana postaju sve dulji.

Naručite se na pregled

U Poliklinici Lohuis Filipović okupili smo stručnjake s dugogodišnjim iskustvom, a uz pomoć moderne aparature gotovo svaki zahvat postao je stvar rutine.

U ambulanti za dermatologiju provodimo razne kozmetičke tretmane, od kojih  posebno izdvajamo skinbooster terapiju. Injekcijama na bazi hijaluronske kiseline potičemo obnovu stanica kože i pružamo mladolik izgled bez bora, strija, podočnjaka i ostalih neželjenih promjena.

Preokrenite proces starenja u svoju korist i nazovite nas na +385 1 2444 646 ili ispunite naš online obrazac.


VAŠI DOKTORI

Glavni je cilj Poliklinike LF poboljšati kvalitetu života i zdravlje naših klijenata pružajući im vrhunsku zdravstvenu uslugu.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

otorinolaringolog, subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, FEBORL-HNS, IBCFPRS

Stjepan Patrun, dr.med.

Stjepan Patrun, dr.med.

specijalizant dermatologije i venerologije