Sculptra

Revolucionarni biostimulator koji potiče prirodnu proizvodnju kolagena, popunjava bore i vraća punoću koži

Sculptra - revolucionarni biostimulator koji potiče prirodnu proizvodnju kolagena, popunjava bore i vraća punoću koži

Vrijeme neminovno ostavlja tragove na našoj koži. Premda je starenje prirodan proces, ponekada je utjecaj vanjskih faktora na stanje kože primjetniji no što bismo to željeli, posebno kada se radi o izgledu lica.

Zahvaljujući sve većoj dostupnosti estetskih tretmana za revitalizaciju i rejuvenaciju kože, danas možemo ograničiti utjecaj starenja na naš izgled te postići da naše lice istinski odražava mladost koju, bez obzira na godine, osjećamo iznutra.

Sculptra tretman predstavlja inovativni pristup pomlađivanju kože koji se ističe po svojoj sposobnosti poticanja prirodne proizvodnje kolagena.

Radi se o jedinom i originalnom biostimulatoru kolagena koji sadrži mikročestice Poli-L-Laktične kiseline (PLLA-SCA). 

Sculptra pomaže obnoviti strukturu kože lica te pruža dugotrajno poboljšanje kože. Čak 94% pacijenata koji su odabrali Sculptra tretman primjetili su značajno poboljšanje u estetskom izgledu kože 2 godine nakon tretmana.

S dugotrajnim rezultatima, mogućnosti individualnog prilagođavanja tretmana te prirodnim izgledom koji pruža, Sculptra tretman je postao popularan među svima koji su u potrazi za dugotrajnim i prirodnim rješenjima za starenje kože.

Ključni element Sculptra tretmana je poticanje proizvodnje kolagena, proteina koji čini temelj kože. S vremenom, proces starenja dovodi do smanjenja razine kolagena u koži, što rezultira gubitkom elastičnosti i čvrstoće. 

Sculptra intervenira u ovom procesu stimulirajući fibroblaste, stanice koje proizvode kolagen, potičući prirodnu regeneraciju kože.

Prednosti Sculptra biostimulacijskog tretmana

Prirodni rezultati 

Sculptra pruža postupno poboljšanje kože koje izgleda potpuno prirodno. Djeluje na fibroblaste putem aktivnih tvari koje se oslobađaju duboko u koži. Taj postupak potiče tijelo da prirodno stvara kolagen, postupno popunjavajući bore i vraćajući koži izgubljeni volumen. Budući da koža uistinu postane čvršća, možemo govoriti i o posrednom učinku liftinga.

Dugotrajni učinak

Jedna od najvećih prednosti Sculptra tretmana leži u dugotrajnim rezultatima. Nakon potpunog tretmana, rezultati mogu trajati i do 2 godine.

Biostimulacija kolagena

Umjesto da samo popunjava bore, Sculptra potiče tijelo da obnovi kolagen, što pridonosi dugoročnom zdravlju kože.

Prilagodljivost tretmana

Sculptra se može koristiti za više od poboljšanja kvalitete kože. Također se koristi za povećanje volumena obraza, povećanje gustoće kože, i druge estetske korekcije.

 

Sculptra tretman je posebno učinkovit za osobe koje primjećuju gubitak volumena u licu. To uključuje opuštenost kože, bore oko nosa i usta te općenito stariji izgled.

Ovaj inovativni postupak može se primjenjivati u svakoj dobi. Sculptra je izuzetno učinkovita kao preventivni tretman kod mlađih pacijenata koji žele spriječiti gubitak volumena i očuvati mladoliki izgled kože, budući da kolagen počinjemo gubiti u srednjim dvadesetima.

Kako izgleda Sculptra tretman?

Sculptra se koristi za vraćanje volumena licu i poboljšavanje kvalitete kože. Primjenjuje se injiciranjem u područje koje želimo tretirati.

Sculptra je klinički dokazano učinkovita u tretiranju:

  • bora na obrazima
  • dubokih bora između nosa i usana (nazolabijalnih bora)
  • linija koje uokviruju usta (marionetskih bora)
  • bora na bradi

Sculptra tretman je odobren od strane FDA (Agencija za hranu i lijekove) u Sjedinjenim Američkim Državama i koristi se u cijelom svijetu od 1999. godine.  

Sculptra sadrži sintetički polimer pod nazivom Poli-L-Laktična kiselina koju tijelo prirodno apsorbira i godinama je korišten u šavovima koji se otapaju (resorptivni šavi). Budući da ne sadrži nikakve ljudske ili životinjske komponente, nije potrebno testiranje na alergije prije tretmana.

Prije samog tretmana, potrebno je obaviti konzultacije s našim stručnjacima. Važno je napomenuti da Sculptra tretman mogu izvoditi samo kvalificirani liječnici.

Tijekom razgovora s liječnikom definiraju se ciljevi tretmana, područja koja treba tretirati te posebnu pozornost posvećuje vašim očekivanjima od tretmana.

Za Sculptra tretman nije potrebna posebna priprema. Postupak je bezbolan, a kako bi tretman bio što ugodniji, moguća je lokalna primjena anestetika. 

Sculptra se ubrizgava pomoću tanke kanile u odabrana područja. Aktivni sastojci se unose ispod površine kože, obično u srednji sloj dermisa, gdje djeluju na poticanje proizvodnje kolagena.

Nakon ubrizgavanja Sculptre primjenuje se nježna masaža na tretiranom području kako bi se potaknula ravnomjerna distribucija aktivnih tvari te postigli prirodni i dugotrajni rezultati.

Po završetku tretmana dobit ćete detaljne upute od našeg medicinskog osoblja. Važno je izbjegavati pretjerano izlaganje suncu te koristiti zaštitni faktor kako bi se osigurala učinkovitost tretmana.

Nakon tretmana moguće je nastaviti s uobičajenim svakodnevnim aktivnostima. Nuspojave su razmjerno rijetke, može se javiti blago crvenilo i otok koji u najčešće nestaje kroz nekoliko dana.

Tijekom prvih 5 dana nakon aplikacije Sculptre potrebno je tretirano područje masirati više puta dnevno kako bi se osiguralo ravnomjerno djelovanje tretmana. Sam način masaže pokazat će Vam naše medicinsko osoblje odmah nakon tretmana.

 

Rezultati Sculptra tretmana - glatka, sjajna i ujednačena koža koja blista iznutra

Sculptra tretman pruža dugotrajne i prirodne rezultate što ga čini popularnim izborom za one koji traže neinvazivno rješenje za obnovu mladolikog izgleda. 

Za razliku od dermalnih filera koji daju brze rezultate, Sculptra djeluje postupno. U dubljim slojevima kože potiče prirodnu proizvodnju kolagena čime se postiže dugoročna obnova i revitalizacija kože. 

Zahvaljujući postupnom djelovanju, rezultati Sculptra tretmana puno su dugotrajniji te se postižu u manjem broju tretmana koji se provode u duljim intervalima.

Sculptra snažno povećava količinu kolagena u koži, prema kliničkim istraživanjima očekivano je povećanje kolagena tipa 1 od 66.5% 3 mjeseca nakon tretmana. 

Upravo je zbog toga Sculptra posebno učinkovita u obnavljanju izgubljenog volumena lica. Zahvaljujući biostimulacijskom učinku na kolagen postiže prirodno popunjavanje bora i istovremeno vraćanje punoće i mladolikog izgleda lica.

Sculptra ne samo da popunjava bore i vraća volumen, nego poboljšava i opću teksturu kože. Koža postaje glađa, svježija i blistavija.

Također djeluje na smanjenje opuštenosti kože, pridonoseći čvršćem i elastičnijem izgledu. Još jedna od prednosti Sculptra tretmana je postizanje prirodnog izgleda bez izraženog efekta "napuhanog" lica, koji je ponekad povezan s drugim tretmanima punjenja.

Za postizanje željenih rezultata obično je potrebno 2 do 3 tretmana tijekom nekoliko mjeseci. Količina aplicirane Sculptre ovisi o području koje želite tretirati te ciljevima tretmana.

Zahvaljujući većoj proizvodnji kolagena, Sculptra tretman rezultira poboljšanom teksturom kože, obnovljenim volumenom lica i smanjenim znakovima starenja. 

Rezultati su obično vidljivi već 2 do 3 tjedna nakon tretmana, dok se potpuni učinak postiže do 4 mjeseca nakon primjene. 

Nakon potpunog tretmana, rezultati Sculptre mogu trajati i do 2 godine. Ova dugotrajnost čini Sculptra tretman atraktivnim izborom za one koji žele izbjeći često ponovljenje tretmana.

Tajna je u biostimulaciji kolagena - ključnog sastojka koji održava kožu mladolikom

Kolagen je vlaknasti protein koji pomaže u održavanju oblika i strukture naše kože. Koži je potreban kolagen kako bi se oduprla znakovima starenja, kao što su fine linije, bore i opuštenost.

Starenjem prirodno opada proizvodnja kolagena u koži, do 40. godine izgubimo i do 20% prirodnog kolagena.

Sculptra pomaže stimulirati prirodnu proizvodnju kolagena aktiviranjem fibroblasta. Ova aktivacija fibroblasta događa se postupno, prateći prirodni ritam tijela. 

Poli-L-Laktična kiselina (PLLA-SCA) u Sculptri tvori okvir koji podržava i održava unutarnju strukturu kože, čime omogućuje postizanje mladolikog izgleda koji traje.

Kako se mikročestice Poli-L-Laktične kiseline apsorbiraju u koži, tako se snažno potiče vlastita proizvodnja kolagena. Niti kolagena počinju se postupno obnavljati, čime se pospješuje struktura kože, vraća izgubljeni volumen te smanjuje pojava bora i finih linija.

Sculptra tretman - cijena

Cijena Sculptra tretmana može varirati ovisno o različitim faktorima. Oviso o području koje se želi tretirati te rezultatima koje želite postići, naši stručnjaci određuju količinu Sculptre koja će biti potrebna te broj tretmana.

Unatoč početnom trošku, dugotrajnost rezultata koji se postižu Sculptra tretmanom pridonose manjim financijskim izdacima u usporedbi s drugim tretmanima koji zahtijevaju češće ponavljanje.

Prije Sculptra tretmana, preporučujemo konzultacije s našim visokokvalificiranim stručnjacima kako biste dobili jasnu sliku o cijenama, planu tretmana i očekivanim rezultatima.

Kako biste dobili pouzdane i korisne informacije o Sculptra tretmanu možete zakazati svoj termin telefonski na +385 1 2444 646 ili putem online obrasca na našim stranicama.


VAŠI DOKTORI

Glavni je cilj Poliklinike LF poboljšati kvalitetu života i zdravlje naših klijenata pružajući im vrhunsku zdravstvenu uslugu.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

otorinolaringolog, subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, FEBORL-HNS, IBCFPRS

Stjepan Patrun, dr.med.

Stjepan Patrun, dr.med.

specijalizant dermatologije i venerologije