Mezoterapija

Uklonite prve znakove starenja i vratite mladolik izgled

Mezoterapija - uklonite prve znakove starenja i vratite mladolik izgled

Već godinama provodimo mezoterapiju, a zahvaljujući iskusnom timu dermatologa i asistenciji modernih uređaja uspješno eliminiramo sve vidljive znakove starenja.

Ovaj dokazano učinkovit kozmetički zahvat uključuje ubrizgavanje aktivnih sastojaka u dublji sloj kože – dermis za svrhe pomlađivanja i pružanja mladolikog izgleda kojem toliko težite.

U Poliklinici Lohuis Filipović već godinama provodimo mezoterapiju, a zahvaljujući iskusnom timu dermatologa i asistenciji modernih uređaja uspješno eliminiramo sve vidljive znakove starenja.

Koje su prednosti mezoterapije?

Mezoterapija je jedan od češćih kozmetičkih zahvata koje provodimo u ambulanti, a razlog leži u brojnim prednostima zbog kojih se naši pacijenti sve više odlučuju za ovaj tretman:

 • revitalizacija kože

Aktivni sastojci koji se ubrizgavaju u kožu (hijaluronska kiselina, vitamini, minerali, peptidi, aminokiseline) potiču stvaranje kolagena koji revitalizira kožu te joj pruža glatku teksturu i sjaj.

 • poticanje rasta kose

Mezoterapija na području vlasišta može obogatiti ovo područje potrebnim vitaminima te potaknuti cirkulaciju potrebnu za pravilan rast kose.

 • brza i jednostavna procedura

Mezoterapija je tretman koji će rijetko kada trajati dulje od sat vremena, a jednostavnost zahvata pruža manje šanse za bilokakve komplikacije.

 • brz oporavak

Mezoterapija ne zahtijeva dugotrajan oporavak. Već se sljedeći dan možete vratiti svakodnevnim aktivnostima, bez potrebe za strogim preventivnim mjerama.

Ukratko, djelotvornost, brzina i jednostavnost mezoterapije čine ovaj zahvat prvim izborom mnogih, a zahvaljujući stručnosti našeg tima, bilokakve komplikacije svedene su na minimum.

Kome se sve preporučuje mezoterapija?

Mezoterapija se preporučuje svima koji bi htjeli pomladiti i poboljšati izgled kože lica, vrata i dekoltea. Ukoliko je riječ o borama, porama ili pigmentacijama koje su uobičajene u kasnijim fazama života, utoliko mezoterapija može biti rješenje za vaše probleme.

Potrebno je napomenuti da trajanje i ponavljanje ovog tretmana ovisi o stanju kože. Ako su znakovi starenja vidljivi i prisutni već neko vrijeme, možda će biti potrebno provesti više od jednog tretmana.

Ipak, ako ste tek počeli primjećivati prve znakove starenja, jedan tretman mezoterapije bit će dovoljan za pružanje optimalnih rezultata.

Kada mezoterapija nije preporučljiva?

Bez obzira na djelotvornost ovog tretmana, postoje okolnosti u kojima bi valjalo preskočiti odlazak na mezoterapiju. Ako se možete poistovjetiti s nekim od sljedećih situacija, mezoterapija neće biti najbolje rješenje za vas:

 • trudnica/dojilja ste

Ubrizgavanje aktivnih sastojaka u kožu može direktno utjecati na rast i razvoj fetusa. Osim toga, hormonalne promjene koje nastupaju za vrijeme trudnoće mogu dodatno naglasiti promjene na licu, čime mezoterapija postaje manje učinkovito rješenje.

 • imate aktivnu kožnu bolest

Pojave poput osipa, ekcema ili pojačanog crvenila mogu uzrokovati dodatne komplikacije u slučaju odlaska na mezoterapiju.

U razgovoru s dermatologom je potrebno pronaći rješenje za postojeće pojave na koži, a potom odlučiti je li mezoterapija zaista potrebna.

 • koristite lijekove koji utječu na zgrušavanje krvi

Zbog uboda koji se vrše na površinskom sloju kože, i najmanja krvarenja mogu postati jačeg intenziteta ako koristite lijekove koji sprečavaju zgrušavanje krvi.

Ako ni sami ne znate je li mezoterapija siguran tretman za vas, u Poliklinici Lohuis Filipović provodimo konzultacije na kojima vas informiramo o tretmanu, oporavku te preventivnim mjerama koje posebno poduzimamo za svakog klijenta.

Kako se pripremiti za mezoterapiju?

Prije provođenja tretmana, potrebno je poduzeti nekoliko koraka kojima osiguravamo da cijeli postupak prođe bez komplikacija. Priprema za mezoterapiju uključuje:

 • prestanak korištenja lijekova

Ako koristite lijekove koje sprečavaju zgrušavanje krvi, dva do tri dana prije tretmana trebali biste ih prestati koristiti.

 • izbjegavanje izloženosti suncu

Pretjerana izloženost suncu može izazvati opekline, crvenilo i suho lice zbog kojeg ono postaje još osjetljivije.

Kako se provodi mezoterapija?

Mezoterapija brza je i jednostavna procedura, a obično se provodi u nekoliko koraka:

 • čišćenje i dezinfekcija lica

Prije početka tretmana čistimo i dezinficiramo područje na kojem ćemo izvoditi tretman. 

 • nanošenje anestetske kreme

Kako bismo pružili što ugodniji tretman bez bolova, nanosimo anestetsku kremu koja će tretman učiniti bezbolnim.

 • izvođenje tretmana

Nakon što anestetik počne djelovati, vršimo ubode na površini kože. Dubina uboda procjenjuje se ovisno o stanju kože.

Mezoterapijski kokteli koje koristimo sadrže hijaluronsku kiselinu, aminokiseline, peptide i vitamine

 • završna obrada nakon tretmana

Jednom kada završimo s tretmanom, područje se čisti i dezinficira, a po potrebi se nanosi hladna obloga.

Procedura mezoterapije može se ponoviti nekoliko puta ovisno o stanju kože. Naš tim dermatologa će pomno pratiti napredak nakon tretmana te procijeniti je li ponavljanje tretmana potrebno.

Oporavak nakon mezoterapije

Period oporavka nakon mezoterapije relativno je kratak i često prolazi bez ikakvih komplikacija. Većina pacijenata može se vratiti svakodnevnim aktivnostima već sljedećeg dana.

Moguće su nuspojave poput blage boli, oticanja, crvenila ili modrica na mjestima uboda igle. Takve nuspojave su normalne i obično prolaze u roku od par dana.

Nakon tretmana, važno je izbjegavati pretjerano izlaganje suncu. Preporučuje se korištenje kreme za zaštitu od sunca kako bi se spriječila hiperpigmentacija. 24 sata nakon tretmana potrebno je izbjegavati jaču fizičku aktivnost.

Naručite se na pregled

U Poliklinici Lohuis Filipović okupili smo tim stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom, a uz pomoć suvremene tehnologije, dermatološki tretmani postali su nam stvar rutine. Pristupačna cijena mezoterapije, učinkovitost i jednostavnost čine ovaj tretman prvim izborom mnogih klijenata.

Pridružite im se i vi pozivom na broj +3851 2444 646 ili ispunjavanjem našeg online obrasca


VAŠI DOKTORI

Glavni je cilj Poliklinike LF poboljšati kvalitetu života i zdravlje naših klijenata pružajući im vrhunsku zdravstvenu uslugu.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

otorinolaringolog, subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, FEBORL-HNS, IBCFPRS

Stjepan Patrun, dr.med.

Stjepan Patrun, dr.med.

specijalizant dermatologije i venerologije