Dr.sc. Peter Lohuis, dr. med.

otorinolaringolog, subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, somnolog, IBCFPRS

Glavni je cilj Poliklinike LF poboljšati kvalitetu života i zdravlje naših klijenata pružajući im vrhunsku zdravstvenu uslugu.

Peter JFM Lohuis je kirurg na odjelu Kirurgije glave i vrata na Nizozemskom Institutu za rak - Antoni van Leeuwenhoek Hospital u Amsterdamu i na Odjelu za plastičnu rekonstruktivnu kirurgiju lica Lohuis Filipović Medical grupe i klinike Bergman.

Završio je kiruršku obuku iz otorinolaringologije/kirurgije glave i vrata na Medicinskom sveučilišnom centru u Utrechtu gdje je stekao i doktorat. Dodatno poslijediplomsko usavršavanje uključivalo je stipendiju za onkološku kirurgiju glave i vrata, plastičnu rekonstruktivnu kirurgiju lica i mikrovaskularnu kirurgiju i rekonstrukciju glave i vrata.

Recenzent je mnogih znanstvenih časopisa, a također je bio član nekoliko uredničkih i recenzentskih odbora. 

Njegov životopis uključuje više od 100 publikacija u recenziranim časopisima, nekoliko poglavlja u knjigama i tri objavljene knjige.

Dr. Lohuis je tijekom svoje karijere dobio mnoga priznanja i obnašao je dužnost u upravnom odboru Europske akademije za plastičnu kirurgiju lica (EAFPS) i Međunarodne federacije društava za plastičnu kirurgiju lica (IFFPSS). Voditelj je nekoliko znanstvenih i nastavnih tečajeva, ispitivač je Europskog odbora za otorinolaringologiju-kirurgiju glave i vrata (EBEORL-HNS); i Odbor za certifikaciju Europske akademije za plastičnu kirurgiju lica (BCEAFPS) i obučava suradnike za onkološku kirurgiju glave i vrata i plastičnu rekonstruktivnu kirurgiju lica. Bio je pozvani gost predavač u brojnim zemljama na različite znanstvene teme. Međutim, njegovo glavno područje interesa uključuje ablativnu onkološku kirurgiju glave i vrata, rekonstruktivnu onkološku kirurgiju glave i vrata, rak kože i rekonstrukciju raka kože, rehabilitaciju paralize facijalnog živca, rinoplastiku i rekonstrukciju nosa.

Od 2018. godine dr. Lohuis je suosnivač i suvlasnik Lohuis-Filipović Medical Group, Lohuis-Filipovic Academy i Trademed Medical Company, sve sa sjedištem u Zagrebu Hrvatska. 2020. godine položio je europski ispit European Research Society za zvanje ‘somnolog’.

Specijalnost
otorinolaringolog, subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, somnolog, IBCFPRS