Hipertrofija nosne školjke

Razumijevanje i rješavanje problema hipertrofije

Hipertrofija nosne školjke: Razumijevanje i rješavanje problema hipertrofije

Nosne školjke, očigledno neprimjetne strukture unutar nosne šupljine, igraju ključnu ulogu u procesu disanja. Njihova uloga u filtriranju, zagrijavanju i vlaženju zraka koji udišemo kroz nos ne može se zanemariti. No, kad se nosna sluznica upali, ta jednostavna funkcija može postati izvor neugodnosti u obliku začepljenja nosa.

Hipertrofija nosne školjke često ima različite uzroke, a najčešće je povezana s alergijama, anatomskim karakteristikama ili drugim upalnim procesima.

Zloupotreba nazalnih dekongestiva, kao što su OPERIL i slični, također može doprinijeti ovom stanju. Kada nosne školjke postanu prevelike ili upale, to može rezultirati poteškoćama u disanju, otežanim disanjem kroz nos te općom nelagodom.

Dijagnoza hipertrofije nosne školjke

U Poliklinici Lohuis Filipović cilj je poboljšati funkciju vašeg nosa i sinusa. Naši liječnici pružaju vam cjelovitu dijagnostičku obradu kako bi ustanovili uzrok vaših poteškoća s nosom i sinusima  te pronašli najučinkovitiji plan za vaše liječenje.

Pregled nosa i sinusa često uključuje fiber-endoskopiju, precizan postupak koji omogućava stručnjaku detaljan uvid u stanje nosnih školjki. Ova dijagnostička točnost ključna je za određivanje najučinkovitijeg pristupa liječenju.

Liječenje hipertorfije nosne školjke

Ako alergije pridonose hipertrofiji, pristup liječenju može uključivati korištenje steroidnih sprejeva za nos, antihistaminskih sprejeva ili oralnih antihistaminika kako bi se smanjila oteklina nosnih školjki.

U slučaju prekomjerne upotrebe lijekova, prestanak uzimanja može donijeti olakšanje. U nekim ozbiljnijim slučajevima, kada konzervativni pristupi nisu dovoljni, može se preporučiti operacija nosne školjke, poznata kao turbinoplastika, kako bi se smanjila veličina nosne školjke.

Poliklinika Lohuis Filipović pruža i operaciju nosnih školjki. Ovaj inovativni postupak ima cilj smanjiti hipertrofiju nosne školjke bez značajnih ožiljaka i brzog oporavka.

Kod koga da se naručim na operaciju?

Poliklinici Lohuis Filipović posvetili smo se subspecijaliziranom tretiranju poremećaja uha, grla i nosa, a operacija smanjenja nosne školjke redovan je zahvat kojeg obavljamo na dnevnoj bazi.

Loša funkcija nosnih školjki, deformacija septuma i loša prohodnost sinusa glavni su razlozi zbog kojih nam dolazite u polikliniku. Svjesni smo koliko su ove tegobe česte, pogotovo u zimskom periodu kada ste izloženi suhom zraku i virusima koji vladaju u to doba.

Ako ne primjećujete promjene nakon korištenja kapi, sprejeva ili inhalacije, obratite nam se za pomoć i naručite se na dijagnostički pregled još danas.

Vjerujemo u naš tim specijalista te omogućujemo da nam iz ambulante izađete zdraviji i ljepši bez potrebe za povratkom.

Kontaktirajte na broj +3851 2444 646 ili nam se obratite putem online obrasca.


VAŠI DOKTORI

Glavni je cilj Poliklinike LF poboljšati kvalitetu života i zdravlje naših klijenata pružajući im vrhunsku zdravstvenu uslugu.

Dr.sc. Sandra Baranović, dr.med.

Dr.sc. Sandra Baranović, dr.med.

specijalistica otorinolaringologije

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

otorinolaringolog, subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, FEBORL-HNS, IBCFPRS