Akupunktura

Akupunktura je sigurna i učinkovita tehnika liječenja koja potječe iz istočnjačke medicine a stara je čak 4000 godina. Pokazalo se da liječenje akupunkturom poboljšava tjelesne funkcije i potiče prirodni proces samoizlječenja stimulirajući specifična anatomska mjesta, također poznata kao akupunkturne točke.

Najuobičajenija metoda koja se koristi za stimulaciju akupunkturnih točaka je apliciranje tankih i sterilnih igala u kožu. Postoje također i beziglene tehnike koje se mogu koristiti za stimulaciju ovih akupunkturnih točaka, kao što su pritisak ruke, toplina ili električna stimulacija koje dodatno mogu pojačati snažne učinke liječenja akupunkturom. Ostale tehnike stimulacije uključuju i ručnu masažu, liječenje toplinom, cupping (vakuum) terapiju, te primjenu topikalnih biljnih lijekova i masti.

Stimulacijom područja akupunkturnih točaka zapravo se potiče reakciju u procesu samoizlječenja tijela, pokrečući krvne stanice prema bolnom području, mijenjajući reakciju središnjih i perifernih živaca, te regulirajući neurotransmitere. Ubodom, akupunkturna igla prolazi kroz nekoliko tjelesnih sustava, što uključuje kožu, vezivno tkivo, masno tkivo, mišiće, krv i živčano tkivo.

Mnoge studije već godinama dokazuju da je akupunktura učinkovit tretman u ublažavanju svih glavobolja, uključujući migrene, cluster, tenzijske i sinusne glavobolje. Bol je često, ali ne uvijek, pokrenuta tenzijom u tijelu u kombinaciji sa upalom.

Prednost akupunkture je u tome što pomaže tijelu ublažiti upalni proces, oslobađajući ga pritiska koji uzrokuje glavobolje. Uz to, dokazano je da akupunktura opušta mišiće, ublažavajući tenzije i obnavljajući protok energije kroz tijelo.

 

Pripreme

  • odjenuti udobnu odjeću

 

Prednosti

Kako djeluje – akupunktura liječi uzrok simptoma

  • stimuliranjem malih električnih senzacija u tijelu poboljšava zacjeljivanje, obnavlja homeostazu i ravnotežu
  • akupunktura otpušta blokade i tako stimulira rad organa te poboljšava zdravlje
  • poboljšavanjem cirkulacije krvi, tijelo popravlja sveukupni metabolizam i funkcionalnost
  • uspostavlja ravnotežu kemije tijela preko živčanog sustava
  • snižava upalne markere ili proteine u tijelu
  • akupunktura djeluje kao prirodni analgetik, prekidajući signal bola

 

Saznajte više o liječenju

Prvi posjet uključuje opsežan popis pitanja o Vašem trenutnom stanju zdravlja, povijesti bolesti, obiteljskoj anamnezi, i ostalim simptomima vezanim za glavnu zdravstvenu smetnju. Ova pitanja su važna za holistički pristup Vašem ukupnom zdravstvenom stanju, pri čemu se sve uzima u obzir kako bi se mogao osigurati jedinstven protokol liječenja, pomno kreiran samo za Vas i Vaš glavni problem. Vaši trenutačni simptomi ne moraju izgledati povezani s ranijim zdravstvenim poteškoćama, ali naše tijelo je kompleksna slika i sve što se događa na njoj ostavlja svoj trag.

Nakon što pregledamo Vašu anamnezu i raspravimo Vaše stanje, te Vam provjerimo puls, slijedi palpatorna dijagnoza Vašeg abdomena i glave. Akupunkturne točke koje odaberemo varirat će za svaki tretman ovisno o trenutnim simptomima. Za mnoge je liječenje akupunkturom duboko opuštajuće i nije neobično da pacijenti zaspu za vrijeme tretmana. Njegovo trajanje je različito za svaku osobu, a obično između 30 i 60 minuta, dok se plan liječenja kroji individualno tijekom tih 30 dana.

 

Sažetak

Kao najstarije kontinuirano medicinsko umijeće, akupunktura zajedno s tradicionalnom kineskom i japanskom medicinom i ostalim istočnjačkim pristupima u medicini, postaje vrlo moćan, prilagodljiv i holistički sustav liječenja, koji se izvrsno prilagođava jedinstvenom energetskom, fizičkom, mentalnom i emotivnom iskustvu svake osobe. Tretmani akupunkturom izrađuju se po mjeri svakog pacijenta osobno i temelje se na njegovim potrebama, prateći i suzbijajući korijene migrene, oslobađajući Vas tako bola.

U mnogim slučajevima, akupunktura je uspješna u smanjenju učestalosti i intenziteta migrena i pratećih simptoma kao što su mučnina, povraćanje i umor. Akupunktura je vrlo učinkovita kod glavobolja prouzročenih povredom, uključujući postkomocijski sindrom (poslije potresa mozga). Većina pacijenata može znatno smanjiti potrebu za uzimanjem jakih lijekova protiv bolova. Neki pacijenti koji su dugo bolovali navode da su osjetili potpuno olakšanje.

Svaki pacijent je jedinstven, a svaka manifestacija glavobolje drukčija. Nudimo sveobuhvatnu procjenu, anamnezu i pretrage svakom pacijentu, kako bismo odredili koja opcija tretmana ponajbolje odgovara potrebama svakog od njih.

Druge terapije

Instagram feed

KONTAKT

logo

Obratite nam se prijavom na naš online obrazac ili pozivom
na telefonski broj +3851 2444646

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg
sigurnog online obrasca. Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata
putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite nam svoj upit
s povjerenjem

Radno vrijeme

Pon - Pet     10:00 - 20:00h
Radno vrijeme - narudžbe
Pon - Pet     10:15 - 18:15h

Kontakt

   Telefon: +3851 2444 646
   Email: info@lf-mg.com

Lokacija

   Libertas zgrada 5. i 6. kat
Trg Johna Fitzgeralda Kennedya 6b,
10000 Zagreb

Parkirno mjesto

   Parking osiguran ispred zgrade Poliklinike
uz prethodnu najavu telefonom.