Pomlađivanje šaka

Vratite koži na šakama mladenačku gipkost i volumen te da vene budu manje vidljive

Pomlađivanje šaka: Vratite koži na šakama mladenačku gipkost i volumen te da vene budu manje vidljive

Pomlađivanje šaka dugo je bio izazov u medicini, no značajan napredak estetske medicine u posljednjem desetljeću omogućio nam je i da taj dio tijela regeneriramo i pomladimo.

Postupke pomlađivanja najčešće vežemo uz one dijelove tijela za koje smatramo da će se prvo primijetiti kada dođemo u interakciju s drugim ljudima. Najčešće je to područje lica i vrata. Pomlađivanje šaka dugo je bio izazov suvremene medicine, no, uz najnovije tehnike i preparate, sada je i to moguće.

Koža na šakama je zbog nedostatka potkožnog masnog tkiva podložna promjenama kao što je suhoća, pucanje, razvoj bora i finih linija te ostalih pojava.

U Poliklinici Lohuis Filipović zato provodimo niz minimalno invazivnih i suvremenih postupaka kojima pomlađujemo šake, vraćajući vašoj koži elastičnost, glatkoću te sveukupnu nadoknadu kolagena čiji je nedostatak učinio vaše ruke starijima. 

Ovisno o našoj procjeni, ali i željama klijenata, na raspolaganju su nam tretmani laserom, terapija mikroiglicama, kemijski pilinzi, mezoterapija, stimulatori kolagena, fileri, skinboosteri, ali i brojni ostali postupci kojima uspješno regeneriramo i pomlađujemo vašu kožu na šakama.

Koji faktori utječu na starenje kože na šakama?

Postoje brojni faktori koji mogu promijeniti teksturu i izgled vaše kože, a koža na šakama posebno je osjetljiva i izložena.

Zbog učestale mobilnosti šaka vaša se koža presavija preko kostiju, a nedostatak masnog tkiva na tom području usporava proces regeneracije te s vremenom čini vašu kožu istrošenom. 

Neki od glavnih čimbenika koji uzrokuju takvu pojavu su:  

 • Gubitak kolagena i elastina
 • Izloženost suncu i UV zračenju
 • Nedostatak hidratacije
 • Genetski faktori 
 • Loša prehrana i nedostatak vitamina

Koje postupke pomlađivanja šaka provodimo?

Pomlađivanje šaka dugo je bio izazov za estetsku kirurgiju, no značajan napredak medicine u posljednjem desetljeću omogućio nam je i da taj dio tijela regeneriramo i pomladimo.

Za razliku od prijašnjih desetljeća, kada se postupak pomlađivanja svodio na vrlo mali broj zahvata, danas nudimo niz minimalno invazivnih zahvata koji redaju uspješne rezultate.

Pomlađivanje šaka provodimo sljedećim tretmanima:

 • Laserskim tretmanima
 • Skinboosterima i mezoterapijom
 • Biorevitalizacijom
 • Hijaluronskim filerima 
 • Stimulatorima kolagena
 • Kemijskim pilinzima
 • Tretmanom mikroiglicama SkinPen

Navedeni tretmani uglavnom ne zahtijevaju temeljitu pripremu niti izazivaju specifične nuspojave, zbog čega se mogu ponavljati više puta za što bolje rezultate. 

Tretmani su bezbolni, a rezultati mogu biti vidljivi već nakon prvog odlaska u polikliniku.

Tretmani laserom

U poliklinici provodimo nekoliko varijacija laserskih tretmana, od kojih posebno izdvajamo: 

Resurfx Stellar M22

Ovim neablativnim frakcijskim laserom osim lica i vrata možemo pomladiti i sve ostale dijelove tijela uključujući i šake. 

Laserska zraka prodire do dubljeg sloja kože te izrazito stimulira stanice za stvaranje novog kolagena i elastina. Ovaj laser djeluje i na ublažavanje hiperpigmentacija. Tretman potiče stvaranje glađe, ljepše i elastičnije kože uz minimalno vrijeme oporavka.

Q switch Nd:YAG Stellar M22

Tretman koristimo isključivo za tretiranje hiperpigmentacija, kao što su staračke pjege ili pjege od sunca. 

Laserska zraka u prodire u najdublje slojeve kože kako bi ciljala promjene pigmenta melanina. Pod utjecajem laserske zrake pigment se zagrijava i nestaje iz kože u tjednima nakon tretmana. 

CO2 laser 

Dermatološki laser jakog djelovanja koji izrazito stimulira kožu na stvaranje novog kolagena. Laser zateže kožu, ublažava fine linije i eliminira hiperpigmentacije. 

IPL tretman

Intenzivno pulsirajuće svjetlo omogućuje nam da brzo i bezbolno ujednačimo boju kože, ublažimo hiperpigmentacije i u određenoj mjeri stimuliramo kožu na stvaranje novog kolagena. 

IPL je dobra opcija za kombinaciju s ostalim modalitetima liječenja, primjerice u kombinaciji s Resurfx laserom u takozvanom „photofabulous“ tretmanu. Ovaj tretman obuhvaća više učinaka kao što je pomlađivanje kože, stvaranje kolagena i eliminacija hiperpigmentacija.

Skinboosteri i mezoterapija

Skinbooster terapiju koristimo kako bismo u kožu aplicirali različite koktele vitamina i minerala kojima nastojimo potaknuti hidrataciju kože, elastičnost i glatkoću. 

Unošenjem vitamina u dublje slojeve potiče se stvaranje kolagena, jača se potkožno tkivo te se poboljšava cirkulacija. 

Koristimo boostere dokazanih proizvođača koji godinama razvijaju nove metode za pomlađivanje kože i vraćanje mladolikog izgleda kao što su RRS, Profhilo i Jalupro.

Biorevitalizacija

Biorevitalizacija uključuje postupak uzimanja krvne plazme bogate trombocitima koji se ubrizgavaju u željeno područje za poticanje procesa revitalizacije i pomlađivanja kože.

Za razliku od PRP tretmana koji su danas već standardna procedura mnogih poliklinika, u Poliklinici Lohuis Filipović provodimo posebnu, unaprijeđenu verziju ovog tretmana- Exokine.

Exokine terapija ne koristi samo izvlačenje krvne plazme bogate trombocitima, već ide korak dalje, sintetizirajući čiste proteine koji služe kao faktor rasta. Ovi izolirani proteini čine poseban serum koji se ubrizgava u željeno područje za što bržu obnovu i pomlađivanje tkiva. 

Hijaluronski fileri

Fileri na bazi hijaluronske kiseline godinama se koriste za pomlađivanje kože. Ovaj spoj veže vlagu na okolno područje zbog čega je jedan od primarnih rješenja za adekvatnu hidrataciju kože.

Korištenjem filera na području šaka vraćamo izgubljeni volumen te smanjujemo istaknutost vena koje s godinama postaju sve izraženije. 

Postupak ubrizgavanja hijaluronskih filera je minimalno invazivan i potpuno bezbolan, a djelovanje hijalurona vidljiva je u već prvi dan nakon tretmana. 

Djelovanje filera postepeno slabi 3-6 mjeseci nakon tretmana, zbog čega ga je potrebno ponavljati jednom do dva puta godišnje. 

Stimulatori kolagena

Stimulatorima kolagena, poput Radiesse-a ili Sculptre, na minimalno invazivan način vraćamo volumen i mladolik izgled vašoj koži. Radiesse (kalcijev hidroksiapatit) i Sculptra (poli-l-laktična kiselina) potiču stanice u našoj koži - fibroblaste na stvaranje novog kolagena. Rezultati su trajniji i potpuno prirodni.

Kemijski pilinzi

Kemijskim pilinzima potičemo stanice kože na regeneraciju, ubrzavamo izmjenu stanica te, ovisno o jačini kemijskog pilinga, smanjujemo, uklanjamo hiperpigmentacije. 

Koža postaje elastičnija i glađa, a ten ujednačeniji. Tretmani obično uključuju seriju blažih kemijskih pilinga ili jedan do dva intenzivnija kemijska pilinga koji će ubrzati revitalizaciju tkiva.

Skinpen - Tretman mikroiglicama

Mikroiglice i svaka mikrotrauma koja nastane tijekom tretmana, potiče prirodne procese cijeljenja i obnove - dolazi do stvaranja novog kolagena. 

Tijekom samog tretmana mogu se koristiti i različiti boosteri koji pomoću mikroiglica prodiru u dublje slojeve kože. 

Tako su nam na raspolaganju boosteri za hidrataciju, posvjetljivanje, ublažavanje ožiljaka i sl. 

Tretman mikroiglicama obično se ponovi 3 puta u razmacima od 4 tjedna.

Naručite se na tretmane

Koža na šakama često je izloženija od ostalih tijela te je zbog toga sklona promjenama koje mogu odraziti vaše godine. 

Pojave poput gubitka elastičnosti, pucanja, crvenila i iritacija mogu nastati kao posljedica konstante izloženosti vanjskim faktorima, ali i nedostatku njege zbog koje vaše ruke izgledaju starije i nadražene. 

Zahvaljujući suvremenim tretmanima, u Poliklinici Lohuis Filipović uspješno tretiramo ovakve pojave, vraćajući vašim rukama mladolik izgled i elastičnost te hidrataciju potrebnu za adekvatnu zaštitu od vanjskih uvjeta.

Naručite se na tretman i pružite svojim rukama njegu koju zaslužuju. 


VAŠI DOKTORI

Glavni je cilj Poliklinike LF poboljšati kvalitetu života i zdravlje naših klijenata pružajući im vrhunsku zdravstvenu uslugu.

Stjepan Patrun, dr.med.

Stjepan Patrun, dr.med.

specijalizant dermatologije i venerologije