CRISTAL Fit®

Nova generacija tretmana za brzo dobivanje mišićne mase i naglašavanje vitalnog izgleda

CRISTAL Fit® - nova generacija tretmana za brzo dobivanje mišićne mase i naglašavanje vitalnog izgleda

Životni stil 21. stoljeća ponudio je modernom čovjeku bezbroj opcija, ali je ujedno zanemario čovjekove osnovne životne funkcije, od kojih se posebno ističe potreba za fizičkom aktivnošću i intenzivnom motorikom koja ga je godinama vezala uz prirodu.

Danas su prirodu zamijenili uredi i zatvorene prostorije, zbog kojih se fizička aktivnost svodi na minimum. Uzmemo li u obzir nutritivno siromašnu i suviše kaloričnu prehranu, stres kojeg trpimo na dnevnoj bazi i niz neočekivanih obveza koje nam mogu poremetiti raspored, jasno je da vremena i volje za fizičku aktivnost gotovo da i nema. 

Posljedice takvog životnog stila odražavaju se i na naš izgled- masne naslage na području abdomena, celulit na bedrima i stražnjici te viseća koža na rukama izravno se mogu povezati s nedostatkom kretanja i fizičke kondicije. 

Iako se aktivnosti niskog intenziteta, poput hodanja, trčanja i vožnje biciklom, nipošto ne smiju zanemariti, katkad ni one nisu dovoljne za postizanje željenog izgleda.

Zbog toga u Poliklinici Lohuis Filipović pronalazimo načine kojima bi adekvatno eliminirali masne naslage, te vam naglasili tjelesne konture- bez potrebe za odlaskom u teretanu i plaćanjem intenzivnih programa koji ne moraju jamčiti rezultate kakve želite. 

A jedan od takvih tretmana je i Crsital Fit. Cristal Fit tretmanom ojačavamo vaše mišiće te topimo masne naslage- potpuno bezbolno, neinvazivno i bez potrebe za intenzivnom fizičkom aktivnošću. 

Što je CRISTAL Fit®?

Cristal Fit je tretman koji se bazira na primjeni visoko intenzivne elektromagnetske stimulacije mišića (HI-EMMS). Ovakva tehnologija, jednostavnije rečeno, koristi elektromagnetske valove koji uzrokuju intenzivne kontrakcije mišića, simulirajući neki oblik fizičke aktivnosti.

Kontrakcije koje uzrokuje Cristal Fit nisu pod kontrolom našeg djelovanja, zbog čega su mišići potpuno prepušteni impulsima koje proizvodi uređaj. Upravo su zbog toga kontrakcije intenzivnije, te je aktivnost mišića, uspoređujemo li Crtistal Fit s ostalim fizičkim aktivnostima kao su vježbe za trbuh, trčanje ili biciklizam, znatno veća.

Za razliku od ostalih uređaja i fizičkih aktivnosti, prilikom kojih mišić najprije dolazi u stanje kontrakcije, a potom u fazu relaksacije, Cristal Fit svojim frekvencijama kontinuirano djeluje na mišić, stvarajući neprekidnu kontrakciju. 

Ovakvom metodom mišićno tkivo ne dobiva ''slobodnog vremena'' za relaksaciju, već se u iznimno kratkom periodu ono podvrgava visokom intenzitetu djelovanja, zbog čega su promjene u konturama vidljive i naglašene već nakon samo nekoliko tretmana.

Elektromagnetni impulsi koji se emitiraju do mišićnog tkiva potiču tzv. hipertrofiju- pucanje tkiva na mikroskopskoj razini, koje kao posljedicu izaziva stvaranje većeg i jačeg mišićnog tkiva. 

A da djelotvornost tretmana nije samo priča dokazuju i rezultati istraživanja- Cristal Fit se pokazao čak dvostruko intenzivnijim tretmanom od ostalih alternativnih terapija, s porastom mišićne mase od 15% nakon samo dva mjeseca, što je neusporedivo više od bilo kojeg drugog tretmana. 

Koje su prednosti CRISTAL Fit® tretmana?

Prednosti CRISTAL Fit® tretmana vezane su ponajviše uz iznenađujuće performanse uređaja, koje, unatoč visokom intenzitetu djelovanja, ne ostavljaju nikakve štetne posljedice na tijelo

Tretman je bezbolan i potpuno neinvazivan, a rezultati mogu biti vidljivi već nakon prva dva tjedna redovitih dolazaka na tretman.

Kao glavne prednosti CRISTAL Fit® tretmana posebno izdvajamo:

  • Istovremeni intenzitet i bezbolnost tretmana

Elektromagnetni impulsi zadržavaju mišić u konstantnoj kontrakciji. Ipak, za razliku od električne stimulacije mišića koje aktiviraju senzore za bol, elektromagnetni impulsi ne potiču bol i nelagodu, čime se tretman smatra intenzivnim, ali bezbolnim.

  • Porast mišićne mase 

Pucanje mišićnog tkiva na mikroskopskoj razini izaziva sintezu mišićnih vlakana koji popunjavaju puknuća te čine mišićno tkivo većim, jačim i naglašenijim. 

  • Otapanje masnih naslaga

Neprekidne kontrakcije mišića otpuštaju iznimne količine toplinske energije, koje istovremeno djeluju na otapanje celulita i masnih naslaga. Drugim riječima, CRISTAL Fit® tretman istovremeno povećava mišićnu masu i otapa masne naslage. 

  • Primjenjivost na sve dijelove tijela 

CRISTAL Fit® uređaj može aplicirati na sve dijelove tijela- trbuh, stražnjica, bedra, ruke, ili neko drugo područje na kojem biste htjeli ojačati mišiće i otopiti masne naslage. 

  • Tretiranje urinarne inkontinencije 

Osim što se dokazao u jačanju mišića i uklanjanju masnih naslaga, CRISTAL Fit® tretman pokazao se učinkovitim i u tretiranju tegoba kao što je urinarna inkontinencija. Elektromagnetni impulsi djeluju na mišiće zdjelice i trbušnog zida te ojačavaju mišićne skupine odgovorne za pravilan rad urogenitalnog sustava. 

Kome se preporučuje CRISTAL Fit®?

Tretman CRISTAL Fit® je odličan izbor za sve muškarce i žene koji žele ojačati određene mišićne skupine i zategnuti siluetu trbuha, stražnjice ili bedara. Ovaj tretman optimizira trenutnu razinu kondicije korisnika na udoban način, istovremeno učinkovito povećavajući mišićnu masu.

Osim što omogućuje postizanje željenih rezultata u toniranju tijela, CRISTAL Fit® pristup je usmjeren na poboljšanje ukupne fizičke kondicije osobe. Kroz prilagođene vježbe i tehnike, tretman cilja jačanje mišića na specifičnim područjima, pridonošenje čvrstoći i oblikovanju ključnih dijelova tijela.

Jedna od prednosti ovog tretmana je što se provodi na način koji je udoban za korisnike, čineći ga pristupačnim svima bez obzira na njihovu trenutnu kondiciju. Tijekom tretmana, posebna pažnja posvećuje se povećanju mišićne mase, što dugoročno pridonosi izgledu tijela i poboljšava opću dobrobit korisnika.

Uz CRISTAL Fit® tretman, korisnici imaju priliku postići ne samo estetske promjene već i unaprijediti svoje opće zdravlje kroz ciljano jačanje mišića. Ovaj sveobuhvatni pristup omogućuje postizanje željenih rezultata uz ugodno iskustvo tijekom cijelog procesa.

Kako izgleda priprema za CRISTAL Fit® tretman?

Priprema za CRISTAL Fit® tretman ne zahtijeva temeljite i striktne procedure. Potrebno je zadržati redovan unos tekućine prije i nakon tretmana- baš kao i kod obavljanja bilo koje fizičke aktivnosti.

Prije tretmana obavit ćete kraće konzultacije s našim timom liječnika te ćete biti pobliže upoznati s tretmanom. 

Potrebno je napomenuti kako ovaj tretman nije preporučljiv za sljedeće osobe:

  • Pretile osobe

Pretile osobe nisu kandidati za ovu vrstu tretmana. Slojevi masnih naslaga spriječit će prodiranje impulsa do mišića, zbog čega će odlazak na tretman postati beskoristan. Uz to, šokovi elektromagnetnog impulsa mogli bi stvoriti preveliko opterećenje za tijelo i krvožilni sustav, izravno dovodeći osobu u rizično stanje od zastoja srca, ili neke druge tegobe koje su potaknute pretilošću.

  • Trudnice

Djelovanje elektromagnetskog impulsa nije preporučljivo za trudnice. Jake frekvencije mogle bi ostaviti traga na plodu, a uzastopne kontrakcije mišića mogle bi mehanički oštetiti bebu.

  • Osobe koje u sebi sadržavaju metalne predmete

Osobe s pacemakerom, spiralom, ili nekim drugim metalnim i električnim predmetom, trebale bi zaobići ovaj tip tretmana. Elektromagnetni impulsi mogli bi djelovati na mehaničke funkcije pomagala te time poremetiti njihov rad, uzrokujući brojne neželjene tegobe. 

Kako provodimo CRISTAL Fit® tretman?

Dolaskom u polikliniku, udobno ćete se smjestiti u jednoj od ordinacija. Prilagodit ćete se u ležećem položaju, ovisno o području kojeg tretiramo.

Bilo kakav nakit, poput naušnica, ogrlica i piercinga moraju biti uklonjeni kako ne bi remetili djelovanje elektromagnetskih impulsa. 

Uređaj se potom postavlja na željeno područje te se regulira njegov intenzitet djelovanja. Tretman obično traje između 30 i 45 minuta, tijekom kojih uređaj stvori oko 20 000 i 30 000 kontrakcija mišićnog tkiva.

Nakon tretmana smijete nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima, bez potrebe za pridržavanjem posebnih protokola. 

Što činiti nakon CRISTAL Fit® tretmana?

Održavanje vitke linije i naglašenih tjelesnih kontura jednako je važno kao i postizanje takvog izgleda. Zbog toga smo u Poliklinici Lohuis Filipović podijelili ovaj tretman u dvije faze:

  • Intenzivna faza

Intenzivna faza uključuje ponavljanje tretmana 4-6 tretmana u periodu od 2-3 tjedna. Ovisno o procjeni i napretku terapije, liječnik može regulirati ove periode. Za potrebe nešto duljeg terapijskog programa, potrebno je napraviti 8 tretmana u mjesec dana.

  • Faza održavanja

Faza održavanja odnosi se na tretmane koji se, za razliku od intenzivne faze, provode u znatno većim vremenskim razmacima. Za osobe koje ne bave sportom potrebno je odlaziti na tretman jedanput mjesečno, dok je kod osoba koje uključuju neku fizičku aktivnost u svoju svakodnevicu dovoljno otići jedanput u tri mjeseca.

Naručite se na pregled

U Poliklinici Lohuis Filipović brinemo o vašoj estetici, ali i o vašem zdravlju. Provođenjem CRISTAL Fit® tretmana osigurali smo potpuno bezbolnu i sigurnu metodu za jačanje i povećanje mišićne mase. 

Terapija je pokazala vidljive promjene, ne samo u izgledu, već u oporavku i performansama onih koji se bave nekim fizičkim aktivnostima u slobodno vrijeme. 

Vidljive promjene u pojačavanju mišićnog tonusa i naglašavanju tjelesnih oblina u rekordno kratkom roku učinile su CRISTAL Fit® tretmane poželjne za osobe svih životnih dobi, bez obzira na to jesu li se osobe bavile sportom ili ne.

Vratite svoje tijelo nazad u formu i naručite se na pregled pozivom na +3851 2444 646, ili nas kontaktirajte preko našeg online obrasca.


VAŠI DOKTORI

Glavni je cilj Poliklinike LF poboljšati kvalitetu života i zdravlje naših klijenata pružajući im vrhunsku zdravstvenu uslugu.

Stjepan Patrun, dr.med.

Stjepan Patrun, dr.med.

specijalizant dermatologije i venerologije