icon

Spektar nekirurških estetskih tretmana je širok: od regeneracije svih slojeva kože, tretiranja mišići lica, oblikovanja mladenačkih kontura lica do stimuliranja vlastite proizvodnje kolagena.

 

Terapija za bore

UVOD

Ovim tretmanom se privremeno reduciraju i uklanjaju sitne linije i bore tako što se blokira put živčanim signalima do određenih mišića lica.

Naša mimika lica s vremenom dovodi do pojave najčešćih znakova starenja – a to su bore koje mogu ostaviti tužan, ljutit ili ostario izraz lica. 

Jedna od najbržih i najsigurnijih metoda za uklanjanja bora su injekcije BTX-a.

Injiciranjem u mišić, BTX blokira živčane signale i privremeno dovodi do otpuštanja mišić što rezultira ukljanjanjem bora na licu. Može se koristiti ako želimo promjeniti pojedini dio lica, kao što je spuštena obrva i slično.

 

TRAJANJE ZAHVATA: 45 min

NATRAG NA POSAO: isti dan

PUNI OPORAVAK: isti dan

 

PREDNOSTI

Ovaj tretman se preporučuje osobama koje imaju:

  • Bore oko očiju („crow's feet“), naborano čelo, bore „mrštilice“ i bore „smijalice“
  • Nabore na vratu
  • Jamice na bradi
  • Blago lateralno spuštene obrve
  • Preizraženost gingive kod osmjeh - Gummy smile
  • Prenaglašenu i uglatu liniju čeljusti

Rezultate možete vidjeti nakon nekoliko dana, ali potpuni efekt bit će vidljiv tek nakon tjedan dana. Rezultati obično traju između 3 i 6 mjeseci. Kada učinak botoxa počne iščezavati, vratit će se potpuna kontraktilost u mišiće, te bore i ostali fenomeni opet postati vidljivi.

 

 

PRIPREMA

TIJEK

Aplikacija terapije za bore samo se doima kao jednostavan zahvat. Međutim, to je istovremeno i umjetnost i znanost u koju bi se trebali upuštati samo iskusni i specijalizirani zdravstveni djelatnici. U našem se licu nalaze 43 mišića i ključno je da osoba koja izvodi zahvat razumije što radi i zna precizno odrediti gdje ubrizgati botox za postizanje optimalnih rezultata.

Izrazito tanka igla koristi se za ubrizgavanje malih količina neuroblokatora u određene mišiće. U našoj klinici koristimo posebnu vrstu anestezije - New Local Vibration Anaesthesia - NeuvibeTM , koja zahvat čini gotovo potpuno bezbolnim.

Pažljivim odabirom određenih mišića, oslabljujemo samo mišiće koji uzrokuju nastanak bora i zadržavamo prirodne izraze lica.

Tretman botoxa obično traje oko 15 minuta.

Potreban broj injekcija ovisi o crtama lica i stupnju bora. Za bore oko očiju najčešće su potrebne 3 injekcije. Za brazde na čelu potrebno je 5 ili više injekcija. 

 

 

OPORAVAK

Oporavak nakon zahvata:

  • Ne zahtijeva poseban oporavak ili strogo mirovanje.
  • Možete se odmah vratiti svojim dnevnim aktivnostima.

 

pregled

Pošaljite upit ili nas kontaktirajte odmah