icon

Ljudsko lice čine mnoge značajke koje imaju svoje suptilnosti, od kojih neke privlače više pažnje od drugih.

 

Podizanje obrva

UVOD

Podizanje obrva ili podizanje čela kirurški je zahvat koji se izvodi s ciljem podizanja i pomlađivanja obrva i čela.

 

Naš tim prakticira tri različite vrste ovog zahvata.

 

Koža oko obrva, čela i sljepoočnice gubi elastičnost u kasnim tridesetima.  Zbog utjecaja gravitacije, koža se počinje opuštati zbog što uzrokuje spuštanje obrva, stvaranje horizontalnih bora na čelu i vertikalnih bora „mrštilica“ između obrva. To Vašem izgledu daje umoran, ljutit ili tužan izgled.

TRAJANJE ZAHVATA: 1.5 sati
NATRAG NA POSAO: 7 dana
PUNI OPORAVAK: 2 tjedna

 

PREDNOSTI

Lifting obrva preporučujemo osobama koje imaju:

 

  • Obješene obrve koje prekrivaju gornji kapak
  • Horizontalne bore po čelu 
  • Bore „mrštilice“, vertikalne nabore koji se razvijaju između obrva
  • Asimetrične obrve

 

PRIPREMA

Ovisno o vrsti zahvata, podizanje obrva se izvodi u lokalnoj ili općom anestezijom.

Ukoliko se izvodi u općoj anesteziji potrebno je:

  • Proći liječničku evaluaciju kod anesteziologa u našem operacijskom centru
  • Učiniti krvne pretrage za anesteziju

TIJEK

U endoskopskom podizanju obrva, specijalizirani instrumenti prolaze kroz sitne rezove u koži (oko 2 cm) na području gdje raste kosa. Endoskopom smo spriječili stvaranje ožiljaka u blizini obrva, a ipak uspjeli podići obješene obrve i dodatno otvoriti gornje očne kapke.

Visoko je čelo jedna od anatomskih varijacija kada je linija gdje počinje rasti kosa pomaknuta unazad više no što je normalno.  U tom slučaju endoskopski lifting obrva nije najbolji odabir za Vas. U tom slučaju, izvodimo peritrihijalno podizanje obrva prilikom kojeg se tanki rezovi rade uz liniju kose i uklanja se dio kože čela. Rezovi se izvode na način da su ožiljci nakon toga jedva vidljivi. Ovom se tehnikom obrva može lakše repozicionirati na željeni način, a u isto vrijeme spušta liniju kose čela koje smatramo visokim.

OPORAVAK

Tijekom prva 24 sata nakon operacije na čelu ćete nositi zavoj kako bi se umanjilo oticanje i stvaranje podljeva na tretiranom području

Ovisno o vrsti zahvata, početna faza zacjeljivanja traje od 7 do 14 dana, te nakon toga uklanjamo šavove ili staplereTada ćete se moći vratiti svome poslu i uobičajenim aktivnostima.

Naš terapeut za njegu kože pomoći će prikriti bilo kakve podljeveIako će Vam Vaš novi mladenački izgled već sada biti zadovoljavajući, potpuni oporavak uslijedit će tek nakon nekoliko mjeseci, kao i kod svih kirurških zahvata.

pregled

Pošaljite upit ili nas kontaktirajte odmah