icon

Ljudsko lice čine mnoge značajke koje imaju svoje suptilnosti, od kojih neke privlače više pažnje od drugih.

 

Oblikovanje obraza

UVOD

Oblikovanje obraza je kirurški zahvat kojim se smanjuju puni, okrugli obrazi, poboljšavaju i bolje ističu jagodice, što licu daje skladniji izgled.

 

Višak masti koja se nalazi u donjem dijelu obraza može odavati dojam pretile osobe s pretjerano punim, okruglim obrazima. Ponekad se nazivaju “bucmastim obrazima” ili “baby face”, stvarajući manje ugodan profil lica. Nažalost, nasljedna pojava viška masti u donjem dijelu obraza, nazvanih bukalni masni jastučići, ne može se smanjiti vježbanjem ni dijetom. Za pacijente koji se suočavaju s ovim nimalo laskavim stanjem, kirurški zahvat dotjerivanja obraza može biti rješenje.

 

TRAJANJE ZAHVATA: 60 min

NATRAG NA POSAO: dan nakon zahvata

PUNI OPORAVAK: 2 tjedna

 

PREDNOSTI

Ovaj zahvat se preporučuje osobama koje:

 

  • imaju debelo lice - “bucmaste obraze” 
  • imaju “baby face”  
  • žele imati isklesaniji izgled, a imaju okruglo lice

 

PRIPREMA

Operacija oblikovanja obraza se izvodi u lokalnoj anesteziji, što znači da nije potrebna nikakva posebna laboratorijska obrada krvnih nalaza prije zahvata.

TIJEK

Operaciju počinjemo rezom unutar usne šupljine, u ravnini obraza. Na taj način ne ostaju nikakvi vidljivi rezovi pa zato nema ni ožiljaka. Kod ove vrste zahvata važno je uzeti u obzir činjenicu da starenjem prirodno gubimo masti na licu. Sukladno tome, kirurg će odstraniti samo nužnu količinu viška bukalne masti, što će omogućiti vitku i dopadljivu konturu lica i obraza. Rezovi se zatvaraju potpuno resorbirajućim šavovima.

 

Cijeli zahvat traje oko dva sata s pripremama. Ubrzo potom možete poći kući. Svaki pacijent će dobiti jednostavne postoperativne upute. Pacijentima se preporučuje da osiguraju prijevoz do kuće nakon zahvata.

 

OPORAVAK

Dan nakon operacije, dolazite na pregled u našu kliniku gdje ćemo provjeriti je li sve u redu i kako napreduje zacjeljivanje. Po potrebi, propisuju se lijekovi protiv bolova. 

 

Za oporavak nakon operacije obraza ponekad je potreban kraći odmor od posla, a ponekad nije. Neki pacijenti mogu imati manju natečenost i podljeve koji sami nestanu u prvih nekoliko dana.  Oporavak je bezbolan ili popraćen s malo bola i nelagode, a većina pacijenata može se vratiti na posao već sljedeći dan. 

 

Rezultati operacije su trajni i vidljivi odmah nakon zahvata. Krajnji rezultat zahvata vidljiv je kad nestanu otekline.

 

pregled

Pošaljite upit ili nas kontaktirajte odmah