icon

Naš tim prakticira više različitih vrsta kirurškog podizanja lica, od mini facelifta do deep plane facelift zahvata.

UVOD

Facelifting otklanja znakove starenja lica poput viška kože, dubokih linija na licu, nabora na liniji donje čeljusti i gubitka volumena u obrazima.

 

Osvježeni i mladoliki izgled lica će podići vaše samopouzdanje, te vratiti ravnotežu između onoga kako izgledate i kako se osjećate. 

 

Vrijeme i gravitacija imaju svoj utjecaj na različite anatomske razine lica: smanjenje tonusa i elastičnosti kože rezultira opuštenom kožom koje ima u suvišku, gubitak masnoće u licu dovodi do gubitka volumena obraza s njihovim spuštanjem i padom prema vratu. Gubitak tonusa mišića lica i atrofija kostiju lica također pridonose ovom procesu. Sve ove promjene ostavljaju tragove na licu u obliku nabora na liniji donje čeljusti (Jowls), dubokih linijama na obrazima (Nasolabial Folds) i uz kutove usana (Marionette Lines), udubljenja ispod očiju te suvišnom masnoćom i kožom ispod brade (Double Chin).

 

Naš cilj nije promijeniti vaš izvorni, osobni izgled lica, već teži prirodnom, pomlađenom izgledu koji se ne doima zategnut i umjetan.

 

TRAJANJE ZAHVATA: 2-4 sata

NATRAG NA POSAO: 2-3 tjedna

PUNI OPORAVAK: 2 mjeseca

FACELIFT

Operacija facelifta, ili podizanja lica, poznata i kao ritidektomija, zlatni je standard za obnavljanje mladenačkih kontura obraza i čeljusti vašeg lica. 

 

Da bismo postigli prirodne, dugotrajne rezultate koji vraćaju sklad vašem licu, ključna je pažnja prema svakom detalju, vračajući naglasak na one vaše značajke lica koje ističu vašu osobnost.

 

 Moderna kirurgija faceliftinga uključuje razne pojedinačne kirurške tehnike lifta koji nam pomažu da pomognemo pacijentima od 30-tih do 80-tih godina da postignu željene prirodne rezultate.

 

Naš tim kirurga godinama izvodi sve vrste kirurških tehnika facelifta:

 • MINI lift
 • SMAS lift
 • MACS lift
 • PONYTAIL LIFT
 • DEEP PLANE FACELIFT

 

Detaljno ćemo razgovarati o svim kirurškim mogućnostima a nakon analize vašeg lice zajedno odlučiti  koji tip zahvata najbolje odgovara vašim potrebama. Cilj nam je postići prirodan i dugotrajan rezultat uz minimalne rezove, minimalni rizik i najmanje potrebno vrijeme oporavka.

LF FACELIFT

S ponosom možemo reći da je naš tim facijalnih kirurga razvio i usavršio svoj jedinstveni kirurški pristup faceliftingu koji uključuje podizanje kompletnog srednjeg dijela lica i obraza, donjeg dijela lica i čeljusti te vrata, bez vidljivih ožiljaka na koži.

 

Što je to moderan LF FACELIFT – prošireni deep plane pristup?

 

Facelift nije zatezanje kože, LF facelift je puno više...

 

Ključ prirodnog i dugotrajnog facelifta, bez vidljivih ožiljka, leži u mobilizaciji i podizanju svih struktura lica i vrata, koje su sa godina izgubile tonus i više se ne nalaze na svom prirodnom mjestu. 

Te strukture lica čine prirodne anatomske slojeve lica i vrata koje se nalaze dublje ispod kože, vezane ligamentima čvrsto za kosti lica:

 • SMAS (S: površinski - M: muskulo - A: aponeurotik - S: sustav) – čini ga vezivno tkivo i masno tkivo
 • PLATIZMA-  mišić koji izgleda kao korzet i obavija vrat te se nastavlja na lice gdje se i veže za SMAS

 

 

Tijekom LF FACELIFTINGA postavljamo minimalne rezove na koži koji su duboko skriveni kosom i uškom, te minimalno odižemo kožu lica i vrata. Zatim, precizno, mobiliziramo duboke ligamente lica i vrata kako bismo strukture SMAS-a i platizme mogli podignuti bez ikakvog neprirodnog zatezanja.

 

Potom oblikujemo SMAS strukturu kako bi se nadoknadio izgubljeni volumen u područjima od interesa, poput obraza. Mobilizirana platizma vrata se posebnim tehnikama šiva kako bi rezultirala neprekinutom mladenačkom linijom donje čeljusti. Višak odignute kože se lako odstranjuje nakon podizanja i fiksiranja opisanih dubokih struktura lica i vrata.

 

Ovom našom tehnikom lifta ne postoji nikakva napetost na koži lica, čime skriveni ožiljci na koži nakon perioda cijeljenja budu potpuno neprimjetni. 

 

S ponosom ističemo da smo jedna od rijetkih klinika u EU koja koristi svoju metodu facelifta – LF FACELIFT – koja je postala svjetski zlatni standard za pomlađivanje lica i vrata.

 

Tim Poliklinike LF koji je usko sub-specijaliziran za estetiku lica tijekom godina je stekao međunarodno iskustvo i priznanje u ovome području, uz napisanu stručnu knjigu o estetskoj i plastičnoj kirurgiji lica (Facial Plastic and Reconstructive Surgery), organizacijom međunarodnih skupovima o estetskoj kirurgiji lica i objavom preko 100 znanstvenih članaka na ovu temu

CILJ

Facelift preporučujemo osobama koje imaju:

 

 • Višak kože na licu i vratu
 • Linija čeljusti koja gubi definiciju - koža se nabire na način da prelazi preko čeljusti - jowl
 • Obješena koža i nakupljanje masnoće na vratu koji daju dojam „dvostruke brade“ – double chin, turkey neck
 • Produbljivanje nabora na licu; između nosa i srednjeg dijela lica (nasolabijalne brazne) ili u kutovima usana (marionetske linije)
 • Ulegnuće srednjeg dijela lica zbog resorpcije masti ili utjecaja gravitacije
 • Gubitak volumena obraza

PREDNOSTI

Facelift je siguran zahvat s efektom pomlađivanja koji traje više od 15 godina. 

 

 • Prirodan i "neoperiran" izgled lica i vrata
 • Efekt pomlađivanja od 10 do 20 godina
 • Vraćanje sklada licu
 • Vraća naglašava na veše oči i usnice
 • Siguran zahvat
 • Brz oporavak
 • Dugoročan rezultat – više od 15 godina

PRIPREMA

Facelift se izvodi u općoj anesteziji čiji standardni protokol uključuje laboratorijska testiranja i anesteziološki pregled, na koji ćete biti upućeni prije zahvata.

 

S kirurgom ćete porazgovarati o vašem zdravstvenom stanju: lijekovima koje uzimate, alergijama, navikama, prethodnim operacijama i sl

 

Nakon dogovorenog operativnog zahvata, dobit ćete detaljne upute kako se ponašati prije, i nakon kirurškog zahvata.

TIJEK

Općenito

Organizirajte prijevoz kući i nadzor u prvih 24 sata.
Nosite udobnu odjeću na dan operacije.
Ponesite lijekove koje koristite u kliniku.

 

Prijem u klinici

Na dan operacije, nakon prijema, medicinsko osoblje klinike će vas otpratiti u vašu sobu. Vaš plastični kirurg će tada još jednom s vama porazgovarati o tijeku zahvata i odgovoriti na sva vaša pitanja. Anesteziolog će potom obaviti svu potrebnu pripremu za opću anesteziju.

 

Operativni zahvat

Operacija traje od 120 - 180 minuta.

 

Da bismo postigli prirodan, dugotrajan ne nategnut izgled te poboljšali i definirali izgled vaše linije čeljusti i dodali volumen području obraza bez vidljivih ožiljkom moramo mobilizirati i podignuti vaše prirodne slojeve: SMAS-a (S: površinski - M: muskulo - A: aponeurotik - S: sustav) i platizmu -  koji se nalaze ispod kože vašeg lica i vrata.

 

Tijekom liftinga lica SMAS se steže i presavija kako bi se stvorio veći volumen u područjima od interesa. Platizma vrata se posebnim tehnikama odiže i šiva kako bi rezultirala neprekinutom linijom donje čeljusti. Prekomjerna koža tako slijedi podizanje dubokih struktura, što dovodi do osvježenog i mlađeg izgleda. Ovom tehnikom nema napetosti na gornjoj koži lica koji osiguravaju glatke konture i izbjegavaju operirani, čvrsto povučeni ili "vjetrom puhani" izgled.

 

Nakon operacije

Probudit ćete se u operacijskoj sali, a kada se potpuno oporavite od opće anestezije, vratit ćemo vas u sobu za oporavak. Članovi vaše obitelj vas tada mogu posjetiti. Noć ćete provesti u našoj dnevnoj bolnici, uz 24-satnu njegu medicinskog osoblja.

 

 

OPORAVAK

Prvih 24 sata nakon zahvata provest ćete u našoj dnevnoj bolnici uz konstantnu skrb medicinskog osoblja.

 

Tijekom sljedećega dana ukloniti ćemo zavoje i bit ćete pušteni na kućnu njegu. 

 

Možete očekivati blagi otok lica i vrata prvih 10 dana nakon operativnog zahvata.

 

Šavovi se skidaju 10 dana nakon zahvata

 

Povratak na posao i svakodnevnim aktivnostima je moguće očekivati 14 dana nakon operacije.

 

Bavljenje sportom je moguće 3 tjedna nakon operacije.

 

Iako će Vam Vaš novi mladenački izgled biti odmah vidljiv, potpuni oporavak uslijedit će tek nakon nekoliko mjeseci kada se oticanje smiri, a rezovi zarastu i potpuno nestanu. 

 

RIZICI

Odluku o faceliftu trebate donijeti samostalno, uzimajući u obzir ciljeve, rizike i potencijalne komplikacije koje zahvat nosi. Zatražit ćemo Vas da potpišete pristanak kako bismo bili sigurni da u potpunosti razumijete zahvat, rizike i potencijalne komplikacije. O svemu tome razgovarat ćete s kirurgom prije pristanka na zahvat.

 

Oticanje je najčešća nuspojava zahvata koja nestaje u prvih 14 dana od zahvata.

 

Druge potencijalne komplikacije rijetke su i mogu zahtijevati dodatne tretmane:

 

 • Hematomi
 • Infekcija 
 • Sporo i slabo zacjeljivanje rana 
 • Privremen ili trajan gubitak kose na mjestu rezova
 • Nakupljanje tekućine 
 • Promjena osjeta kože
 • Povreda živaca lica koju prati oslabljenost

 

TV

in magazin

Estetske priče naših klijenata
možete pratiti u serijalu
InMagazine - Nova TV

Naš tim liječnika

TV

1

in magazin

Estetske priče naših klijenata
možete pratiti u serijalu
InMagazine - Nova TV

LF Academy

LF Academy Cover
logo

When we initiated the Lohuis-Filipović Medical Group we also founded the Lohuis-Filipović Academy to stimulate colleagues to learn from our experience.

Instagram feed

KONTAKT

logo

Obratite nam se prijavom na naš online obrazac ili pozivom
na telefonski broj +3851 2444646

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg
sigurnog online obrasca. Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata
putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite nam svoj upit
s povjerenjem

Radno vrijeme

Pon - Pet     10:00 - 20:00h
Radno vrijeme - narudžbe
Pon - Pet     10:15 - 18:15h

Kontakt

   Telefon: +3851 2444 646
   Email: info@lf-mg.com

Lokacija

   Libertas zgrada 5. i 6. kat
Trg Johna Fitzgeralda Kennedya 6b,
10000 Zagreb

Parkirno mjesto

   Parking osiguran ispred zgrade Poliklinike
uz prethodnu najavu telefonom.