ResurFX

Potpuno bezbolan laserski tretman koji vašoj koži vraća glatkoću i mladenačku teksturu

ResurFX - potpuno bezbolan laserski tretman koji vašoj koži vraća glatkoću i mladenačku teksturu

S godinama, naša koža polako pokazuje promjene koje su nastale kao rezultat dugogodišnjeg izlaganju suncu, vremenskim uvjetima, stresu, ali i ostalim faktorima koji utječu na njenu teksturu i izgled.

Jedan od većih faktora starenja kože je gubitak proteina kolagena koji čini većinu suhe tvari kože.

Većini tretmana pomlađivanja cilj je, između ostalog, potaknuti prirodne procese stvaranja kolagena, a napretkom znanosti i medicine, danas postoji puno opcija.

Jedan od takvih zahvata je i ResurFX, laserska metoda pomlađivanja koja, potpuno neinvazivno, mijenja teksturu kože te joj vraća glatkoću iz mladosti. Tretman je brz, jednostavan, a rezultati mogu biti vidljivi odmah nakon terapije. 

Što je ResurFX?

ResurFX dermatološki tretman koji se bazira na primjeni laserske energije za zatezanje i pomlađivanje kože. 

Ovaj tretman je potpuno neablativan, što znači da ne uzrokuje pucanje ili rezanje površine kože, već svojim djelovanjem prodire dubinski, bez ikakvih tragova oštećenja površine kože. 

ResurFX pripada aparaturi frakcijskih lasera, koji spajaju niz laserskih snopova u jedan impuls. Laser djeluje na stupiće tkiva između kojih ostane netretirano tkivo. Takvim djelovanjem oporavak je brži, djelovanje na kožu je puno ugodnije i bezbolnije, uz jednaku učinkovitost kao i ostali oblici laserskih tretmana.

Što tretiramo ResurFX tretmanom?

ResurFX tretman koristimo za:

 • Oštećenje kože uzrokovano suncem 

Dugogodišnja izloženost suncu glavni je vanjski čimbenik starenja kože. Koža s vremenom gubi elastičnost i čvrstoću, a ResurFX tretmanom uspješno vraćamo glatku teksturu kože bez obzira na oštećenja nastala sunčevim zrakama.

 • Bore

Bore se u srednjim godinama života često ističu na vašoj koži, ponajviše zbog nedostatka kolagena i elastina za glatku teksturu kože. ResurFX tretmanom ublažavamo bore i činimo kožu glađom. 

 • Proširene pore

Veličina pora (otvori žlijezda lojnica) na koži genetski su predodređeni, a daljnje širenje pora jedan je od prvih znakova starenja, zbog gubitka kolagena koji čini kožu čvrstom, a otvor pore stisnutim. ResurFX terapijom potičemo sužavanje pora, upravo zbog poticanja ponovnog stvaranja kolagena.

 • Ožiljci od akni

Akne mogu ostaviti traga čak i nakon što ste ih izliječili. Ožiljci uzrokovani aknama također se mogu ukloniti ResurFX terapijom.

 • Kirurški ožiljci

Tragovi operacije, ožiljci od šavova ili ostali tipovi kirurških ožiljaka mogu izazvati jednu dozu nesigurnosti u vaš izgled. ResurFX tretmanom uspješno uklanjamo ožiljke.

 • Strije 

Strije  su zapravo vrsta ožiljaka nastale zbog naglog širenja i pucanja kože. Danas se strije mogu uspješno ublažiti laserskim tretmanima poput ResurFX lasera, a najčešće se na napravi kombinacija tretmana, ovisno o vrsti i starosti strija.

 • Ujednačavanje tena

Hiperpigmentacije, i promjene u tenu mogu se tretirati skin-toning tretmanom kojeg provodimo ResurFX laserom. 

Na koji način djeluje ResurFX tretman?

ResurFX djeluje s ciljem promjene teksture kože. To čini posebnim djelovanjem lasera koji svoju optimalnu učinkovitost duljinom laserske zrake od 1565nm.

Pri toj valnoj duljini, laserska zraka djeluje u dubljem sloju kože - dermisu. Zagrijavanjem tkiva potiče se stvaranje novog kolagena i elastina za uspješno remodeliranje tkiva. 

Laserska zraka u manjem opsegu djeluje i na smeđi pigment melanin i crveni pigment – oksihemoglobin, čime, osim djelovanja na teksturu kože, također smanjuje hiperpigmentacije i crvenilo kože.

S obzirom na to da laser ne oštećuje površinske slojeve kože, procedura neće izazvati stvaranje površinskih rana koje bi usporile oporavak. 

ResurFX laser ističe se po dvije funkcije koje ga izdvajaju od ostalih mehanizama za remodeliranje kože:

 • Djelovanje mikrosnopova

Glavni laserski snop sastoji se od čak 500 mikrosnopova, koji pružaju ugodniji osjećaj tretmana i brži oporavak.

 • CoolScan tehnologija

Ovaj patent temelji se na SaphireCool nastavku koji se nalazi na vršku laserske sonde. Prilikom djelovanja na ciljano područje, aparatura ispaljuje laserske zrake, a SaphireCool nastavak istovremeno hladi kožu na 10 Celzijevih stupnjeva.

Ova metoda skratila je vrijeme trajanja tretamana, te istovremeno učinila tretman ugodnijim za klijenta. 

Kako izgleda priprema za ResurFX tretman?

Kako bi tretman bio uspješniji, potrebno se pridržavati sljedećih smjernica:

 • Izbjegavajte dulje boravke na suncu ili odlaske u solarije

Dulji boravci na suncu i odlasci u solarij ne preporučuju se minimalno 5 tjedana prije tretmana. Izlaganje zračenju moglo bi učiniti kožu osjetljivijom te skloniju opeklinama i intenzivnijim reakcijama lasera. 

 • Ne nanosite proizvode s retinolom

Izbjegavajte nanošenje krema i ostalih kozmetičkih proizvoda s retinolom bar 5 dana prije tretmana. Retinol bi mogao pojačati reakciju laserskog djelovanja te usporiti oporavak nakon tretmana.

 • Preporučujemo dolazak u košulji ili bluzi

Preporučujemo da na tretman dođete u odjeći koju nećete morati navlačiti na sebe nakon tretmana, izlažući kožu dodatnom trenju od tkanine. Dolazak na tretman bio bi najbolji u košulji ili bluzi koju možete otkopčati i bez iritacije kože svući sa sebe. 

Kako izgleda tretman ResurFX?

Prije početka tretmana temeljito ćemo očistiti područje kože. Nanijet ćemo analgetsku kremu koja će ublažiti osjet na koži kako bi tretman bio što ugodniji. Također koristimo Zimmer uređaj za istovremeno dodatno hlađenje kože.

Jednom kada krema počne djelovati, koristimo ResurFX za emitiranje laserskih impulsa na željeno područje.

Tijekom tretmana možete osjetiti trnce i blago peckanje, bez većih nelagoda ili bolova. Iako se aparatom koristimo 15 minuta, cijela procedura traje između 30-45 minuta, ponajviše kako bismo pričekali da analgetička krema počne djelovati prije tretmana. 

Ovisno o problematici, potrebno je učiniti 1-3 tretmana u razmacima od 4 do 6  tjedana, a potpuni rezultati vide se 6 mjeseci nakon zadnjeg tretmana. Tretman se ne izvodi tijekom ljetnih mjeseci kao niti na osunčanoj koži.

Kako izgleda oporavak nakon ResurFX tretmana?

Nakon tretmana, normalna je pojava crvenila i blažeg oticanja. Za manje otekline preporučuje se nanošenje hladnih obloga. 

Područje kože na kojem je djelovao laserski impuls potrebno je prati mlakom vodom- vruća voda moga bi izazvati dodatno crvenilo i otekline te time odužiti oporavak. 

Izbjegavajte dulja izlaganja suncu barem 1-2 tjedna nakon tretmana. 

U postupku regeneracije kože primijetit ćete kako koža dobiva naizgled naboranu i hrapavu teksturu. To je normalna pojava zbog koje se ne trebate brinuti- takva je tekstura kratkotrajna reakcija na stvaranja novog sloja kože. 

U periodu od tjedan dana koža će poprimiti glatku teksturu, bez tragova ikakvog djelovanja. 

S vašim aktivnostima možete nastaviti isti dan, a ovisno o procjeni liječnika, tretman će možda trebati ponavljati 2-3 puta. 

Naručite se na pregled

U Poliklinici Lohuis Filipović provodimo ResurFX tretman- suvremenu metodu remodeliranja kože i vraćanja mladolikog izgleda. 

Za vas uklanjamo bore, ožiljke akni, hiperpigmentacije i ostale promjene izazvane vanjskim uvjetima, godinama ili ostalim faktorima zbog koje se osjećate nesigurno u vlastitoj koži.

Potpuno neinvazivno djelujemo na dublje slojeve kože, potičući stvaranje kolagena i elastina za što bolju regeneraciju kože, bez ikakvih tragova djelovanja, bolova ili iritacija koje bi mogle oduljiti oporavak.

ResurFX dokazala se kao jedna od efikasnijih metoda za pomlađivanje kože, a sada ju i vi možete iskusiti dolaskom u našu polikliniku. 

Naručite se na pregled putem našeg online obrasca, ili nas nazovite na +385 2444 646. 


VAŠI DOKTORI

Glavni je cilj Poliklinike LF poboljšati kvalitetu života i zdravlje naših klijenata pružajući im vrhunsku zdravstvenu uslugu.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

otorinolaringolog, subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, FEBORL-HNS, IBCFPRS

Stjepan Patrun, dr.med.

Stjepan Patrun, dr.med.

specijalizant dermatologije i venerologije