KEMIJSKI PILING 

Izloženost suncu, akne ili starenje mogu uzrokovati neujednačen ten, bore ili pojavu mrlja i ožiljaka na koži. 

U ovome tretmanu koristimo kemijsku otopinu koja poboljšava teksturu i ten kože uklanjajući oštećene površinske slojeve kože. 

Iako se kemijski piling najčešće koristi na licu, pogodan je i za tretiranje kože vrata i ruku. Kemijski piling najpovoljnija je metoda poboljšanja izgleda kože. Učinak kemijskog pilinga ovisi o dubini prodiranja kemijske otopine. Ovisno o dubini prodiranja otopine, razlikujemo površinski, srednje duboki i duboki kemijski piling.

U našoj klinici koristimo isključivo površinske i duboke kemijske pilinge linije ZO Skin Health® by dr. Zein Obagi  u kombinaciji s terapeutskim protokolima za pripremu kože prije i poslije tretmana.

 

 

Prednosti

 • Najpovoljnija metoda za poboljšanje izgleda kože.
 • Dugotrajni i dramatični rezultati vidljivi su nakon samo jednog tretmana, a mogu trajati i do 10  godina

 

Ukratko o kemijskom pilingu

 

Kemijskim pilingom odstranjuju se oštećeni površinski slojevi kože s ciljem poboljšanja strukture i tonusa kože. Rezultat kemijskog pilinga ovisi o tipu kemijskog pilinga i tehnici koja se koristi.

Ovisno o dubini prodiranja otopine, razlikujemo površinski, srednje duboki i duboki kemijski piling.

 

Kemijski piling preporučujemo osobama koje imaju:

 • Akne ili ožiljke od akni
 • Sitne i duboke bore
 • Neujednačenu pigmentaciju kože
 • Grubu kožu koja se ljušti
 • Određenu vrstu ožiljaka
 • Kožu oštećenu prekomjernim izlaganjem suncu

 

 

 

 

KAKVE REZULTATE OČEKIVATI?

Naš stručni tim će na prvim konzultacijama detaljno proučiti Vašu povijest bolesti i napraviti procjenu teksture i debljine kože i stupnja starenja kože.

Analizirat ćemo i promjene na koži uzrokovane starenjem i porazgovarati o Vašim očekivanjima. Na temelju tih informacija, odlučit ćemo koja je vrsta pilinga najbolja za Vas.

 

 

KAKO SE PRIPREMITI ZA TRETMAN?

Za kemijski piling kožu je nužno početi pripremati oko 6 tjedana prije tretmana. Kožu nije potrebno pripremati ako se odlučite na površinski piling. Pravilna priprema poboljšava zdravlje i kvalitetu kože i razvija toleranciju prije samog tretmana. Priprema kože prije zahvata smanjuje mogućnost neželjenih posljedica kemijskog pilinga i donosi bolje rezultate.

 

Postupak pripreme kože uključuje korištenje proizvoda iz linije Zein Obagi®; kombinaciju proizvoda za čišćenje lica, krema s retinoičnom kiselinom i krema za prosvjetljivanje.

U slučaju da je pacijentu dijagnosticiran određen problem s kožom, poput akni, morat će se pridržavati propisanog programa za pripremu kože kako bi se stanje stabiliziralo prije pilinga.

 

Saznajte više o TIJEKU ZAHVATA

Kožu ćemo prije samog pilinga temeljito očistiti i pripremiti za dubinsko prodiranje. Nakon toga nanosi se kemijski piling i ovisno o dubini prodiranja, stimulira se epidermis i dermis. Može se javiti blagi osjećaj peckanja ili iritacije. Kemijsku otopinu nakon toga isperemo i neutraliziramo. Zahvat traje 15 do 20 minuta. U slučaju dubokog pilinga, koristimo blage sedative u kombinaciji s lokalnom anestezijom.

 

 

A) Površinski piling

Ovaj oblik pilinga djeluje na površinski sloj kože (epidermis) i djeluje uz laganu eksfolijaciju, a koži daje zdraviji sjaj. Pravi je odabir za liječenje neujednačene pigmentacije, suhe kože, akni ili sitnih bora. Površinski piling izvodi se u klinici.

Moguća je pojava blagog crvenila, peckanja, iritacije i ljuštenja kože nakon površinskog kemijskog pilinga.

 

B) Srednje duboki piling – 3 STEP Peel

 

 

Otopina koja se koristi za ovaj tip pilinga odstranjuje površinski sloj kože (epidermis) i stimulira gornji dio srednjeg sloja kože (papilarni dermis).

Nakon srednje dubokog kemijskog pilinga moguća je pojava crvenila, osjećaj peckanja i ljuštenje kože koji je privremen i očekivan dio procesa cijeljenja.

 

C) Duboki kemijski piling - CONTROLLED DEPTH PEEL

 

Duboki kemijski piling odličan je odabir ako imate dublje bore, kožu koja je jako oštećena zbog izlaganja suncu, s izraženim pigmentima promjenama na koži. Snažnija otopina stimulirati će donji dio dermalnog sloja kože (retikularnog dermisa). Za ovu vrstu pilinga koristimo lokalnu anesteziju i sedative.

 

 

OPORAVAK

Njega i oporavak nakon zahvata ovise o tipu i dubini koja je postignuta pilingom.

Crvenilo kože i iritiranost kože uobičajeni su neposredno nakon zahvata. Pravilna upotreba odgovarajućih proizvoda ublažit će neke od ovih simptoma. Potrebno je izbjegavati izlaganje suncu i visokim temperaturama.

Nakon površinskog pilinga, pacijenti se već sljedeći dan mogu vratiti svojim dnevnim aktivnostima. Nakon srednje dubokog pilinga, pacijenti se na posao mogu vratiti nakon 5 do 7 dana, a oporavak nakon dubokog pilinga traje od 10 do 14 pa do 21 dan.

U danima nakon pilinga, nova će koža izgledati osvježeno, pomlađeno i s manje bora i nepravilnosti. U nekim će slučajevima (nakon dubokog pilinga) crvenilo može potrajati i tjednima nakon zahvata. Za to je vrijeme obavezno korištenje krema sa zaštitnim faktorom.

 

 

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

 

Kako odabrati najbolji piling za sebe?

 • Za vrijeme konzultacija, naš stručni tim će Vam savjetovati koji je najbolji piling za Vas, s obzirom na Vaš tip kože i Vaša očekivanja.

 

Je li kemijski piling siguran?

 • Nekoliko je odlučujućih faktora. Pravilna procjena kože, pravilan odabir dubine prodiranja i kvalitetni proizvodi za pripremu kože za postupak pridonose boljim rezultatima.

 

Kada se mogu vratiti na posao?

 • Ovisno o dubini prodiranja kemijskog pilinga, pacijenti se na posao mogu vratiti nakon 1 dana (površinski piling), 7 dana (srednje duboki piling) ili nakon 10 do 21 dan (duboki piling).

 

Kakve rezultate očekivati nakon kemijskog pilinga i koliko su dugotrajni?

 • Rezultati ovise o tipu kože i pilingu koji koristimo. Jedan tretman dubokim kemijskim pilingom ima dugoročne i odlične rezultate koji mogu potrajati i do 10 godina.
 • Potrebno je nekoliko površinskih pilinga da bi se postigli željeni rezultati.

Druge terapije

O pomlađivanju kože

Vaša koža može uvijek izgledati bolje.
Saznajte sve o raznim stanjima kože koje možemo uspješno tretirati kako bi izgleda zdravije, svježije i mlađe.

Instagram feed

KONTAKT

logo

Obratite nam se prijavom na naš online obrazac ili pozivom
na telefonski broj +3851 2444646

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg
sigurnog online obrasca. Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata
putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite nam svoj upit
s povjerenjem

Radno vrijeme

Pon - Pet     10:00 - 20:00h
Radno vrijeme - narudžbe
Pon - Pet     10:15 - 18:15h

Kontakt

   Telefon: +3851 2444 646
   Email: info@lf-mg.com

Lokacija

   Libertas zgrada 5. i 6. kat
Trg Johna Fitzgeralda Kennedya 6b,
10000 Zagreb

Parkirno mjesto

   Parking osiguran ispred zgrade Poliklinike
uz prethodnu najavu telefonom.