Thigh lift

Uklonite višak masnog tkiva na vašim bedrima i osigurajte zategnutu kožu bez celulita i naborane teksture

Thigh lift- uklonite višak masnog tkiva na vašim bedrima i osigurajte zategnutu kožu bez celulita i naborane teksture

Vitke i duge noge poželjan su fizički adut mnogih. Ipak, genetika i životne okolnosti često nas udaljuju od takve idealne slike koju želimo vidjeti  u ogledalu. 

Višak kilograma, pojava celulita i starost ostavljaju traga na našoj koži, a pogotovo na našim bedrima, možda i jednom od najistaknutijeg dijela našeg tijela.

Naborana tekstura kože može nastati kao posljedica naglog gubitka kilograma, ili jednostavno zbog nedostatka elastina i kolagena koji bi garantirali zategnutu i glatku teksturu kože. 

Pojave poput osipa ili crvenila samo su neke od posljedica ''spojenih'' bedara, koje mogu biti izazvane konstantnim trenjem prilikom hodanja ili trčanja.

Nažalost, gubitak kilograma i pridržavanje prehrane često nije dovoljno za vraćanje zategnute i vitalne kože. 

Zbog toga u Poliklinici Lohuis Filipović provodimo thigh lift, operaciju zatezanja kože bedra i uklanjanje viška masnih naslaga koje su odgovorne za pojavu celulita, naborane teksture i ostale povezane iritacije koje su vam remetile svakodnevicu. 

Što je thigh lift operacija?

Thigh lift je kirurški zahvat kojim se nastoji ukloniti višak masti i naborane kože na bedrima, tj. natkoljenici. Naborana tekstura kože može biti posljedica starenja, ali i naglog gubitka na kilaži, zbog čega koža na bedrima postaje opuštena i estetski manje privlačna. 

Thigh lift operacijom uspješno vraćamo glatku teksturu kože te uklanjamo višak masti na bedrima. Operacija koristi tehnike liposukcije i naknadnog odstranjivanja kože za zategnut izgled i naglašavanje oblina nogu.

Kome se preporučuje thigh lift?

Thigh lift rutinska procedura koja reducira naborane masne naslage u području natkoljenice, a preporučuje se u sljedećim okolnostima:

 • Ako ste u kratkom periodu izgubili na kilaži

Brz gubitak na težini u većini slučajeva neće dozvoliti koži da se prilagodi promjenama, zbog čega dolazi do gubitka elastičnosti i naborane teksture. 

 • Ako vas muči pojava celulita

Iako se pojava celulita potpuno prirodna, thigh lift zatezanjem kože se može uspješno odstraniti površinsko masno tkivo i omogućiti glatka tekstura kože. 

 • Ako vam dodirivanje bedra stvara iritacije

Prilikom hodanja, trčanja ili neke druge fizičke aktivnosti, trenje koje nastaje dodirivanjem unutarnje strane bedra može stvoriti iritacije poput osipa ili crvenila, zbog čega bi se thigh lift moglo primijeniti kao adekvatno rješenje za ovakve pojave. 

 • Ako imate viseću kožu 

Viseća i naborana tekstura kože ne mora biti posljedica naglog gubitka kilograma- ona se može pojaviti s godinama, ponajviše zbog smanjenje proizvodnje kolagena i elastina koji hidratiziraju vašu kožu, čineći ju glatkom i vitalnom. 

Kako izgleda priprema za thigh lift operaciju?

Prije dogovaranja termina za operaciju, naš tim kirurga će s vama provesti konzultacije na kojima će saznati koji su razlozi odluke na ovaj zahvat i postoji li neka alternativa koja možda ne bi zahtijevala rješenje estetske kirurgije.

Uz konzultacije, kirurg će provesti i fizikalni pregled kako bi ugotovio okolnosti za provođenje zahvata. Za detaljniju razradu procedure operacije, možda će biti potrebno i fotografirati određene segmente natkoljenice. 

Ove fotografije će naš tim iskoristiti za stvaranje koncepta i rješenja koje će vam pružiti najbolje rezultate, sa što manje nuspojava. 

Prije odlaska s konzultacije, kirurg će vam dati određene smjernice kojih se trebate pridržavati za što bolji ishod operacije. Neke od tih smjernica uključuju prestanak pušenja ili prestanak konzumacije lijekova koji utječu na smanjeno zgrušavanje krvi, poput Aspirina ili Andola.

Kako izgleda thigh lift operacija?

Dolaskom u ordinaciju udobno ćete se smjestiti i pripremiti za zahvat. Kako bi se reducirala trauma i nelagoda operacije, anesteziolog će vam implementirati opću anesteziju zbog koje nećete osjetiti bol. 

Jednom kada anestezija počne s djelovanjem, kirurg markerom označuje područje na kojem se provodi rez. 

Područje reza često ovisi o mjestu natkoljenice gdje želite ukloniti najviše masnog tkiva. Tako će primjerice, za uklanjanje masti s unutarnje strane bedra biti potrebno napraviti rez duž prepona. Ako je u pitanju uklanjanje masti s vanjske strane bedra, rez se provodi na području kukova.

Rezovi se namjerno provode u blizini intimne zone kako bi ožiljci bili što manje vidljivi. 

Kada je područje reza označeno, kirurg provodi rez kao bi napravio liposukciju. Liposukcija se može odraditi i u nižim segmentima bedra, bez obzira na to što je rez napravljen u samom vrhu prepone.

Podvlačenjem ispod kože, aparatura otapa masne naslage, a nakon liposukcije, kirurg odstranjuje dio kože te šavovima spaja odvojena tkiva.

Time ova procedura ispunjava dvojaku funkciju- uklanjanje masnih naslaga liposukcijom i kirurško zatezanje kože, čime se vraća naglašenost oblina vaših bedra i osigurava glatka tekstura kože za mladolik i vitalan izgled. 

Operacija najčešće traje oko 2 sata. Nakon operacije zadržat ćete se u poliklinici za oporavak, a u većini slučajeva ste drugi dan pušteni na kućnu njegu.

Kako izgleda oporavak nakon thigh lift operacije?

Oporavak nakon operacije zahtijevat će pridržavanje određenih mjera predostrožnosti kako bi rane što prije zacijelile te kako bi se spriječile pojave određenih komplikacija. 

Prilikom kućne njege potrebno se pridržavati sljedećih smjernica:

 • Ograničena fizička aktivnost

Prva 2-3 tjedna izbjegavajte iscrpljujuće fizičke aktivnosti koje bi stvorile pritisak na preponama ili zahtijevale njihovo istezanje. 

 • Unos tekućine

Pijte barem 1-1,5l tekućine dnevno za što brži oporavak i revitalizaciju područja na kojem je odrađena operacija.

 • Trošenje lijekova

Tijekom operacije možete osjećati blažu bol i zategnutost na području prepona. Ako vam bol otežava kretanje i svakodnevne aktivnosti, preporučujemo trošenje analgetika koji će ublažiti nelagodu i olakšati period oporavka.

Koje su moguće nuspojave thigh lift operacije?

Iako učinkovita, thigh lift može izazvati određene nuspojave kao što su: 

 • Asimetričnost u bedrima

Asimetričnost u bedrima moguća je pojava koja nastaje zbog neujednačenog zatezanja kože ili neravnomjerno provedene liposukcije u oba bedra. Nažalost, asimetričnost se neće odmah moći primijetiti zato što će bedra biti nateknuta od operacije, no u kasnijim periodima moguće je prepoznati asimetriju, zbog koje je potrebno ponovo odraditi zahvat ili pronaći alternativni način za otapanje masnih naslaga, po mogućnosti neinvazivno. 

 • Krvarenje

Krvarenje može biti nuspojava nakon operacije, a može nastati zbog sporog grušanja krvi ili pucanja šavova koji ostavljaju otvorenu ranu. 

 • Infekcija 

Prodor stranih tijela kroz ranu može uzrokovati infekcije koje se najčešće tretiraju antibioticima ili ponavljanjem zahvata za bolju sanaciju rane. 

 • Pucanje šavova

Pucanje šavova najčešće je ako se klijenti ne pridržavaju mjera predostrožnosti nakon oporavka. Preuranjeno istezanje, dizanje noge ili prekomjerna fizička aktivnost može rezultirati pucanjem šavova i stvaranjem nove rane. 

Oticanje rane normalna je reakcija nakon operacije ove kategorije. Ipak, ako se područje s vremenom ne splasne, potrebno je potražiti dodatnu liječničku pomoć. 

Naručite se na pregled

U Poliklinici Lohuis Filipović se ponosimo revolucionarnim estetskim zahvatima koji mijenjaju vaš život na bolje. Uz tim kirurga s dugogodišnjim iskustvom i modernom aparaturom, kirurški zahvati postali su stvar rutine, a rezultati koje nižemo samo su dokaz naše učinkovitosti.

Provođenjem thigh lifta uspješno naglašavamo obline vaših bedra te im vraćamo glatku teksturu, bez vidljivih ožiljaka. 

Naručite se na pregled i napravite prvi korak prema naglašavanju vaših oblina. Ispunite naš online obrazac, ili nas nazovite na +385 1 2444 646. 


VAŠI DOKTORI

Glavni je cilj Poliklinike LF poboljšati kvalitetu života i zdravlje naših klijenata pružajući im vrhunsku zdravstvenu uslugu.

Dr.sc. Nino Fuchs, dr.med.

Dr.sc. Nino Fuchs, dr.med.

specijalist plastične rekonstruktivne i estetske kirurgije