Liposukcija

Najbolje rješenje onda kada dijeta i tjelovježba ne pomažu u otapanju masnih naslaga

Liposukcija – najbolje rješenje onda kada dijeta i tjelovježba ne pomažu u otapanju masnih naslaga

U Poliklinici Lohuis Filipović provodimo liposukciju kojom uspješno uklanjamo masne naslage na svim područjima.

Kada pričamo o vlastitom samopouzdanju ili pojavi u javnosti, jedna od prvih komponenti o kojima počnemo brinuti je vlastiti izgled. Način odijevanja, ali i održavanje vitke linije postaju prioriteti kada želimo naglasiti vlastitu prisutnost među ljudima.

Da nam vlastiti izgled toliko znači, dokazuje istraživanje koje je proveo Forbes Health u kojemu je istaknuta lista najčešćih novogodišnjih rezolucija.

Prema istraživanju, čak 3 od 5 najčešćih novogodišnjih rezolucija vezane su uz promjenu fizičkog izgleda (promjena dijete, povećanje fizičke aktivnosti i gubitak kilograma).

Iako su navedena rješenja izuzetno učinkovita za postizanje izgleda kojemu težite, postoje situacije u kojima se masne naslage ne mogu tako lako ''otopiti''.

Genetika, ali i hormonalni disbalansi mogu otežati uklanjanje viška masnih naslaga. Kod žena to je najčešće na području trbuha, nadlaktica, natkoljenica i na području bedara, dok se kod muškaraca takav višak najviše sakuplja na trbuhu i području vrata.

Ovakve viškove masnih naslaga teško je ukloniti dijetama i intenzivnom tjelovježbom, pa čak i kada primjećujete promjene na ostalim dijelovima tijela.

Zbog toga u Poliklinici Lohuis Filipović provodimo liposukciju kojom uspješno uklanjamo masne naslage na svim područjima.

Naš će tim iskusnih plastičnih kirurga nakon temeljitog pregleda i konzultacija procijeniti situaciju u kojoj se nalazite te na temelju toga provesti neke od sljedećih tipova zahvata:

 • liposukcija trbuha
 • liposukcija nogu (područje bedra i natkoljenica)
 • liposukcija ruku (područje nadlaktice)
 • liposukcija podbratka

Brzim i učinkovitim uklanjanjem masnih naslaga formiramo estetski privlačnije konture tijela kako biste bez ikakvog osjećaja srama i neugode ponovo zablistali u javnosti.

Prednosti liposukcije

Zahvat liposukcije može imati niz prednosti za osobe koje nastoje pronaći brz i učinkovit način  uklanjanja viška masnih naslaga.

Ovo su samo neke od prednosti koje čine liposukciju jednom od najčešćih estetskih zahvata u plastičnoj kirurgiji:

 • manje invazivna procedura

Za razliku od abdominoplastike, liposukcija je manje invazivna metoda uklanjanja masnih naslaga. Ovakav minimalno invazivan pristup pruža brži oporavak i manju mogućnost komplikacija.

 • brzo uklanjanje masnih naslaga

Liposukcija je adekvatno rješenje za sve koji nastoje na brz i siguran način ukloniti višak masnih naslaga.

Ova je opcija također korisna kod osoba koje nisu vidjele značajne rezultate u fizičkim aktivnostima ili radikalnoj promjeni prehrambenog plana za gubitak kilograma.

 • poboljšanje samopouzdanja

Privlačne obline i vitka linija postat će istaknutije  kada uklonite višak masnih naslaga, a vaša pojava u javnosti izravno će djelovati na podizanje samopouzdanja.

 • dugotrajni rezultati

Vođenjem brige o fizičkoj aktivnosti i zdravoj prehrani, rezultati liposukcije bit će vidljivi godinama nakon provođenja zahvata.

 • djelovanje na raznim područjima

Iako se uz liposukciju često veže uklanjanje viška masti na trbuhu, ovaj se zahvat može primijeniti i na području ruku, nogu, ali i podbratka.

Priprema za liposukciju

Kako bi zahvat prošao sa što manje neželjenih reakcija, potrebno je poduzeti odgovarajuće mjere predostrožnosti.

Prije provođenja liposukcije potrebno je učiniti sljedeće:

 • konzultacije

Prilikom konzultacija upoznat ćemo vas s procedurom zahvata, procesom oporavka i mogućim rizicima koji se mogu pojaviti nakon liposukcije. Proći ćemo također kroz vašu povijest bolesti te porazgovarati o prijašnjim iskustvima sa sličnim zahvatima.

 • laboratorijske pretrage

Provjera krvne slike veoma je bitna kako bismo prepoznali postoje li eventualni poremećaji u sastavu krvi.

 • EKG

EKG analiza potrebna je kako bismo otkrili potencijalne probleme s ritmom srca..

 • evaluacija anesteziologa

Budući da se zahvat provodi u općoj anesteziji, procjena anesteziologa je nužna.

Tijekom evaluacije razgovarat ćete o prijašnjim operacijama, ako ste primjećivali neobične reakcije na anesteziju, obavezno nas o tome obavijestite kako bismo prilagodili tretman.

Pridržavanjem navedenih smjernica možemo adekvatno pristupiti liposukciji te vam pružiti najbolji mogući tretman.

Kako provodimo liposukciju?

Na dan operacije smjestit ćemo vas u sobu u kojoj ćete se oporavljati nakon zahvata. Dok se pripremate za liposukciju, jedan od naših kirurga posjetit će vas te još jednom upoznati s procedurom zahvata.

Za vrijeme razgovora s kirurgom, naš će tim anesteziologa pripremiti operacijsku salu. Kada je sve spremno, premjestit ćemo vas u operacijsku salu kako bismo započeli liposukciju.

Bez obzira je li riječ o liposukciji trbuha, podbratka, ruku ili nogu, princip operacije ostaje isti.

Kirurg će na odabranom području napraviti male, neupadljive ubode na koži. Kroz ubode se injektira tekućina na bazi adrenalina i fiziološke otopine koja će smanjiti krvarenje i olakšati zahvat.

Masno se tkivo potom usisava korištenjem tanke cijevi koja se ponavljajućim pokretima ubada na ciljano područje.

Kada je željena količina masnog tkiva isisana, potrebno je ostaviti što zategnutiju kožu kako ne bi došlo do stvaranja većih podljeva. Upravo zbog toga morat ćete nositi prilagođeni steznik koji će održavati kompaktnost kože.

Operacija obično traje između 60 i 240 minuta, ovisno o području na kojem vršimo liposukciju.

Par sati nakon liposukcije bit ćete otpušteni na kućnu njegu te će vam se propisati daljnje upute za oporavak.

Oporavak nakon liposukcije

Oporavak nakon liposukcije ovisi o području na kojem smo proveli zahvat.

U slučaju liposukcije trbuha dobit ćete opremu za kompresiju koja će nastojati reducirati oticanje tkiva. U tom se slučaju najčešće koristi steznik kojeg morate nositi minimalno tjedan dana nakon zahvata.

Ako je u pitanju liposukcija nogu ili ruku, umjesto steznika koristit ćete kompresijske bandaže koje imaju istu ulogu kao i steznik za trbuh.

Posebnu pozornost trebali biste obratiti nakon liposukcije podbratka. Budući da je ovo područje često izloženo rastezanju kože, potrebno je zaobilaziti nagla kimanja ili rotacije glavom kako ne bi došlo do otvaranja rana i stvaranja dodatnih komplikacija.

Kod liposukcije podbratka bandaže i kompresije se mogu koristiti, ali nisu obavezne. Naši će kirurzi dodatno procijeniti je li zaista potrebna njihova uporaba.

Nije rijetkost da na tretiranim dijelovima tijela imate osjećaj otupljenosti i blage bolnosti. Ovakve su pojave normalne te obično prolaze nakon 2 tjedna.

24 sata nakon  zahvata moći ćete se istuširati. Unatoč nelagodi i mogućim bolovima, važno je ne ostati u krevetu. Za brži oporavak preporučujemo aktivnosti slabijeg intenziteta poput šetnje.

Ipak, potrebno je procijeniti kada vašem tijelu treba zasluženi odmor. Prva dva tjedna nakon operacije potrebno je izbjegavati jače fizičke aktivnosti i bavljenje sportom.

Mogući rizici liposukcije

Kao i kod svakog kirurškog zahvata, postoje određeni rizici na koje valja obratiti pozornost. Primijetite li neke od sljedećih pojava, obavezno nas kontaktirajte kako bismo što prije otklonili neželjene reakcije:

 • krvarenje

Loše zatvorene rane ili nepravilno nošenje kompresije može uzrokovati pojačano krvarenje nakon zahvata.

Loši higijenski uvjeti ili otvorene rane mogu dozvoliti prolaz raznim bakterijama koje kasnije mogu prouzročiti infekcije.

 • reakcije na anesteziju

Unatoč provođenju evaluacije naših anesteziologa prije zahvata, ne smijemo isključiti mogućnost alergijske reakcije na djelovanje anestezije.

 • oštećenja kože

Zbog uboda na tretiranom području mogu se pojaviti modrice, ožiljci ili pigmentacijske promjene.

Provođenje liposukcije može prouzročiti stvaranje krvnih ugrušaka, povećavajući rizike za dodatne komplikacije.

O navedenim rizicima liposukcije bit ćete upoznati na konzultacijama s našim timom kirurga. Iako su ove pojave rijetke, ne smijemo ih zanemariti. Uzimajući u obzir moguće komplikacije, činimo sve kako bi zahvat bio što sigurniji i učinkovitiji.

Naručite se na pregled

U Poliklinici Lohuis Filipović okupili smo tim iskusnih stručnjaka koji će se pobrinuti za uspješno uklanjanje svih estetskih nepravilnosti na vašem tijelu.

Besprijekorno uklanjamo masne naslage na području trbuha, ruku, nogu ili podbratka pružajući vam vitku liniju i mladolik izgled kojim će vaša pojava u javnosti iznova biti primijećena.

Dugotrajni rezultati koji ostaju vidljivi godinama nakon provođenja zahvata stavljaju cijenu liposukcije u drugi plan, naglašavajući kvalitetu i predanost našeg tima plastičnih kirurga.

Naručite se na pregled pozivom na broj +385 1 2444 646 ili ispunjavanjem našeg online obrasca.


VAŠI DOKTORI

Glavni je cilj Poliklinike LF poboljšati kvalitetu života i zdravlje naših klijenata pružajući im vrhunsku zdravstvenu uslugu.

Dr.sc. Nino Fuchs, dr.med.

Dr.sc. Nino Fuchs, dr.med.

specijalist plastične rekonstruktivne i estetske kirurgije