Lipofiling

Potpuno prirodna formula za vraćanje godina unazad i naglašavanje vaše figure tijela

Lipofiling- Potpuno prirodna formula za vraćanje godina unazad i naglašavanje vaše figure tijela

Zadržavanje lijepog i mladolikog izgleda čini se težim nego što na prvu može zvučati. Unatoč naporima da zadržimo mladenački sjaj, odmicanjem godina taj zadatak postaje sve veći izazov. 

Smanjena proizvodnja kolagena i elastina može rezultirati naboranoj teksturi kože, ali i gubitku privlačnog masnog tkiva na oblinama koje ponosno ističete. 

Područja poput grudi, bokova i stražnjice s vremenom počnu gubiti na volumenu, a rješenja poput tjelovježbe i uravnotežene prehrane često neće zadovoljiti vaša očekivanja za povratak željenog izgleda.

U estetskoj kirurgiji godinama su se primjenjivale invazivne i često rizične tehnike kojima bi se potaknuo rast masnog tkiva ili umjetno povećao volumen na mjestima koje najviše želite naglasiti. 

Srećom, razvojem medicine i tehnologije, u Poliklinici Lohuis Filipović već neko vrijeme provodimo nešto drugačiji i znatno učinkovitiji tretman za modeliranje tijela. 

Lipofiling terapija temelji se na transferu masnog tkiva s područja bedara, leđa ili abdomena koje se potom nakon pripreme ubrizgava na područja kojima je potrebna revitalizacija. 

Osim što se ovaj tretman najčešće koristi za modeliranje područja poput grudi, stražnjice, bokova i ostale obline koje želite naglasiti.

Koje su sve prednosti lipofiling terapije?

Lipofiling terapija je, za razliku od ostalih tretmana u kojima se koriste razni kozmetički spojevi, potpuno prirodan postupak za dodavanje volumena i nadoknadu izgubljenih masnoća za naglašene obline tijela. 

Upravo se na temelju takvog prirodnog tretmana mogu izdvojiti glavne prednosti: 

 • Višestruko djelovanje

Osim što nadoknađuje gubitak masnog tkiva, lipofiling terapija može poboljšati teksturu kože, potičući povećanu proizvodnju kolagena koji će vratiti meku i glatku teksturu, bez tragova celulita koji se može zadržati na području poput stražnjice i bokova. 

 • Smanjena mogućnost komplikacija

Zbog korištenja vlastitog masnog tkiva, šanse da tijelo odbije ubrizgano tkivo su vrlo male. Lipofiling terapija je idealno rješenje za sve klijente koji su se prije imali neugodna iskustva s punilima (filerima).

 • Dugotrajnost

Jednom kada je određena količina masnog tkiva aplicirana na jedno mjesto, ona se ne može tako brzo iscrpiti, kao što je to slučaj s ostalim kemijskim filerima. Prirodnost masnog tkiva omogućit će vidljive rezultate godinama nakon tretmana.

Za što sve koristimo lipofiling terapiju?

Zbog navedenih prednosti, lipofiling terapiju koristimo za: 

 • Vraćanje volumena grudima

Implementacijom masnog tkiva na područje grudi vraćamo njihov volumen te naglašavamo obline i figuru vašeg tijela. 

 • Vraćanje volumena u stražnjici

Lipofiling se također može koristiti za povećanje stražnjice, odnosno naglašavanju oblina za postizanje figure pješčanog sata. 

 • Uklanjanje masnih naslaga s trbuha

Pošto lipofiling terapija koristi masno tkivo, ovaj tretman uključuje reduciranje masnih naslaga, najčešće s trbuha ili bedra, koje se potom ''prenosi'' na ostale dijelove tijela koje želite naglasiti. 

 • Tretiranje ožiljaka

Regeneracija tkiva koju pruža vaš prirodni serum smanjit će ožiljke te ih učiniti gotovo neprimjetnima.

Kako izgleda priprema za lipofiling terapiju?

Prije provođenja lipofiling terapije bit će potrebno provesti konzultacije s našim timom liječnika. Na konzultacijama ćemo proći sve korake prije terapije, sam postupak, ali i smjernice za oporavak kojih biste se trebali pridržavati za optimalne rezultate.

Osim konzultacija, u fazi pripreme za lipofiling terapiju dodatno ubrajamo:

 • Fizikalni pregled

Detaljnim pregledom uočavamo mjesta za napredak i bilježimo područja na kojima je potrebno ubrizgavanje seruma.

 • Fotografiranje 

Fotografiranje će bit potrebno u slučaju pothvata na više područja, a dobivenu fotografiju možemo koristiti za 3d animacije i before/after prikaze promjena.

 • Analizu povijesti bolesti

Uvid u vaše prijašnje bolesti, ali i iskustava sa sličnim procedurama bitni su nam zbog predviđanja mogućih reakcija i detektiranju eventualnih rizika zbog kojih bi sam zahvat bio neuspješan. 

Kako izgleda lipofiling terapija?

Prije provođenja tretmana najprije je potrebno napraviti liposukciju kako bismo dobili kondicionirano masno tkivo. Liposukciju najčešće vršimo na području bedara ili abdomena

Dobiveno masno tkivo se potom obrađuje u centrifugi, a naknadno se dodaje plazma bogata trombocitima (PRP), čija je glavna uloga da se injektirano tkivo dulje zadrži na željenom području. 

Spoj plazme i masnog tkiva injektira se na željena mjesta.

Unatoč prirodnosti i dugotrajnosti ove terapije, pazimo da ne pretjeramo s ubrizganim dozama. Tanka je granica između nedovršenog tretmana i ekstremno naglašenih segmenata na tijelu koji mogu pružiti neprirodan i ''plastičan'' izgled.

Zbog toga smo osmislili LF Balance pristup kojim naglašavamo kako je i minimalna količina tkiva dovoljna za optimalne rezultate. Pravilnom raspodjelom tkiva uspješno naglašavamo prirodni izgled, ali i ostavljamo mjesta za naknadne korekcije. 

Kako izgleda oporavak nakon lipofiling terapije?

Iako je riječ o minimalno invazivnom zahvatu, potrebno se pridržavati određenih smjernica za oporavak.

Ovo su sljedeće pojave i mjere predostrožnosti kojih biste trebali pratiti za postizanje optimalnih rezultata:

 • Oticanje i modrice

Oticanje i modrice normalna su pojave koje mogu nastupiti nakon lipofiling tretmana. Ovakve pojave obično nestaju 2-3 dana nakon provedene terapije.

 • Bol

Jednom kada lokalna anestezija popusti s djelovanjem, moguće je osjetiti bol na području koje smo obradili. Bol obično nestaje već sljedeći dan.

 • Aktivnosti

Potrebno je izbjegavati bilo kakve aktivnosti koje povećavaju krvni tlak, poput vježbanja, teškog dizanja ili ostale aktivnosti koje uzrokuju znojenje. Ovakvim aktivnostima možete pojačati oticanje i odužiti proces oporavka.

 • Higijena

Njega kože nakon tretmana izuzetno je bitna za postizanje željenih rezultata. Područja na kojima su vršeni ubodi potrebno je tretirati isključivo vodom, izbjegavajući kozmetičke kreme, ili vlažne maramice koje imaju udio alkohola. 

Uz to, potrebno je izbjegavati pretjerano izlaganje suncu i toplini kako se oticanje ne bi odužilo. 

Koji su mogući rizici lipofiling terapije?

Kao i kod svakog kozmetičkog tretmana, lipofiling terapija također može izazvati pojavu određenih nuspojava i komplikacija. Iako su ove pojave rijetke, ne smijemo isključiti mogućnost njihove pojave.

Ovo su mogući rizici lipofiling tretmana:

 • Infekcija

U slučaju loše saniranih rana, može doći do ulaska bakterija i razvoja infekcije. Ovakve se pojave obično tretiraju antibioticima.

 • Krvarenja

Postoje male šanse da na mjestima uboda dođe do neprekidnog krvarenja. Ipak, problemi oko grušanja krvi uglavnom se mogu prepoznati u samoj pripremi za zahvat, a svakako preporučujemo da izbjegavate tablete koje razrjeđuju krv (Andol, Aspirin, Ibuprofen)

 • Alergijske reakcije

Alergijske reakcije su rijetka pojava i u većini slučajeva se javlja zbog djelovanja lokalne anestezije. 

 • Neujednačeni rezultati

Postoji šansa da se ubrizgano masno tkivo ne adaptira željenom području, stvarajući nejednakosti i asimetrije. Ovakve se pojave obično moraju tretirati naknadnim zahvatom.

Naručite se na pregled

U Poliklinici Lohuis Filipović okupili smo tim stručnjaka koji će se pobrinuti da vašem vašim oblinama ponovo vrate mladolik sjaj i volumen. 

Koristeći se revolucionarnim pristupom lipofiling tretmana uspješno tretiramo promjene na koži na prirodan i minimalno invazivan način, naglašavajući vaše obline.  

Dugotrajni rezultati, vidljive promjene i pristupačna cijena lipofiling tretmana učinili su ovaj zahvat sve traženijim među našim klijentima. 

Naručite se i vi na pregled za lipofiling terapiju pozivom na +3851 2444 646 ili ispunjavanjem našeg online obrasca


VAŠI DOKTORI

Glavni je cilj Poliklinike LF poboljšati kvalitetu života i zdravlje naših klijenata pružajući im vrhunsku zdravstvenu uslugu.

Dr.sc. Nino Fuchs, dr.med.

Dr.sc. Nino Fuchs, dr.med.

specijalist plastične rekonstruktivne i estetske kirurgije