Brazilian Butt Lift

Vratite volumen svojoj stražnjici i naglasite figuru pješčanog sata

Brazilian Butt Lift - vratite volumen svojoj stražnjici i naglasite figuru pješčanog sata

Obline nas čine privlačnijima - bilo da je riječ o silueti trbuha i naglašenim bokovima, figuri pješčanog sata, pa čak i linijama lica koje mogu naglasiti mladolikost i energičnost.

Od svih tih oblina koje možemo naglasiti, posebno se ističe naša stražnjica. Stražnjica s volumenom naglašava vitalnost, zdravlje i mladolikost, a želja da naglasimo njen volumen dokazala se i istraživanjima provedenima u teretanama.

Ipak, katkad redovita tjelovježba i uravnotežena prehrana nisu dovoljne za održavanje naglašenih oblina stražnjice- prirodni gubitak kolagena i elastina koji dolazi s godinama više ne zadržava tekućinu i masne stanice koje su održavale volumen i obline vaše stražnjice. 

U svijetu estetske medicine su se za povećanje stražnjice godinama primjenjivali zahvati poput umetanja silikona ili ostalih umjetnih filera, koji su s vremenom mogli izazvati komplikacije. 

U zadnjih nekoliko godina razvila se manje invazivna, sigurnija i znatno dugotrajnija metoda povećanja stražnjice- Brazilian Butt Lift, još poznatiji kao BBL

Ovaj zahvat jedan je u nizu procedura koje provodimo u Poliklinici Lohuis Filipović, a kojim postižemo vidljive promjene i naglašene obline, bez ožiljaka ili neproporcionalnih segmenata koje bi mogle narušiti estetiku vaše figure tijela.

Što je Brazilian Butt Lift?

Brazilian Butt Lift je postupak koji spaja elemente liposukcije i autotransplantacije masnog tkiva na područje stražnjice za postizanje većeg volumena i naglašavanje oblina. 

Ova procedura temelji se na uzimanju masnih naslaga s područja bedra ili abdomena te implementaciji toga tkiva u područje stražnjice. 

Za razliku od korištenja silikonskih filera koji bi pružili volumen, BBL temelji se na potpuno prirodnoj metodi izvlačenja masnog tkiva i prenošenja u područje stražnjice, čime se ispunjava dvojaka funkcija tretmana- smanjivanje masnih naslaga na području abdomena i dodavanje naglašavanje oblina. 

Koje su prednosti Brazilian Butt Lifta?

Iako Brazilian Butt Lift prvenstveno naglašava izgled stražnjice, ovim estetskim zahvatom mogu se postići i brojne druge prednosti: 

 • Naglašavanje oblina cijelog tijela

Kombiniranjem tehnika liposukcije i prenašanja masnog tkiva u stražnjicu, BBL prije svega uspješno naglašava obline stražnjice, ali jednako tako čini vaš vaše strukove užima. Sužavanjem struka i povećanjem stražnjice stvara se željena figura pješčanog sata koja vas čini privlačnijima i mladolikijima. 

 • Reduciranje masnih naslaga na trbuhu i kukovima

Pošto BBL koristi masne naslage iz vašeg tijela, javlja se potreba za uklanjanjem masnih naslaga oko trbuha ili bedra. 

 • Estetski prilagodljiv izgled tijela

Naglašena figura tijela pružit će vam niz novih mogućnosti za odjevne kombinacije, prilikom kojih nećete morati skrivati stražnjicu bez volumena ili masne naslage na trbuhu.

 • Naglasak proporcionalnosti tijela

Uz ravnomjernu raspodjelu masnih naslaga na odgovarajućim segmentima tijela, BBL naglašava proporcionalan izgled te pojačava figuru pješčanog sata.

 • Potpuna prirodnost zahvata

Zahvat ne koristi silikonske filere, već prirodno masno tkivo koje se nalazi u vašem tijelu. 

Kome se preporučuje Brazilian Butt Lift?

Brazilian Butt Lift je odlična procedura za osobe koje žele povećati stražnjicu i naglasiti obline svoga tijela. 

Kod BBL-a, fokus je isključivo na povećanju volumena stražnjice, zbog čega je potrebno pružiti ograničene doze masnog tkiva kako ne bi došlo do ''visećeg'' ili opuštenog izgleda.

Prema tome, BBL se preporučuje:

 • Osobama koje žele povećati stražnjicu bez umjetnih implantata

BBL koristi masno tkivo iz vašeg tijela koje vrši ulogu prirodnog implantata. Time se smanjuje rizik od neželjenih reakcija na prihvaćanje stranog tijela te se omogućuje što brži oporavak. 

 • Osobama koje imaju viška masnih naslaga oko trbuha i kukova

Da bi zahvat bio uspješan, potrebno je prikupiti masno tkivo iz ostalih područja na vašem tijelu. Ako ste prirodno mršavije građe, bez masnih naslaga, postaje veći izazov prikupiti masno tkivo koje će se injektirati u područje stražnjice. 

 • Ako već imate slojeve masti na području stražnjice

Jedan od uvjeta uspješnosti BBL-a je postojeća količina masnih naslaga na stražnjici. Ako stražnjici nedostaje masnoga tkiva, riskira se ubrizgavanje masti izravno u mišić. 

Kako izgleda priprema za BBL?

BBL ne zahtijeva temeljite pripreme. Prije dogovaranja termina za zahvat možete očekivati kraći fizikalni pregled, koji uključuje i konzultacije s liječnikom. 

Na konzultacijama ćete imati priliku reći sve o prijašnjim srodnim zahvatima, povijesti bolesti, ili nekim drugim mjerama predostrožnosti na koje bismo trebali obratiti posebnu pažnju. 

Pošto se zahvat izvodi pod prisustvom opće anestezije, bit će potrebno potpisati suglasnost i ispuniti formular koji dokazuje kako nemate alergijske reakcije na anesteziju, niti ostale materijale koji se koriste tijekom zahvata (metal, plastika, latex i sl.)

Kako se provodi Brazilian Butt Lift?

Postupak povećanja stražnjice može se podijeliti u tri koraka: 

 • Liposukcija

Pažljiva izvedba liposukcije masnog tkiva zahtijeva delikatnost i uporabu uređaja s niskim stupnjem usisne sile. 

Za postizanje zadovoljavajućih rezultata, potrebno je pažljivo prikupiti dovoljnu količinu masnog tkiva. 

 • Centrifugiranje masnog tkiva

Nakon toga, masno tkivo se obrađuje korištenjem posebne tehnike centrifugiranja kako bi se odvojilo od drugih tekućina, krvi i oštećenih masnih stanica. 

 • Implementacija tkiva u stražnjicu

Masno tkivo zatim se polagano ubrizgava u područje stražnjice s pomoću tankih cijevi. Postupak ubrizgavanja provodi se u nekoliko faza kako bi se stražnjica oblikovala na optimalan način, a masno tkivo ravnomjerno rasporedilo po željenim regijama.

Kako izgleda oporavak nakon buttlifta?

Oporavak nakon BBL-a zahtijevat će pridržavanja posebnih mjera, koje se najviše vežu uz aktivnosti kao što su sjedenje i spavanje:

 • Izbjegavajte direktno sjedenje barem 2 tjedna nakon zahvata. Koristite jastučiće na napuhavanje za popuštanje pritiska. 
 • Probajte spavati na trbuhu ili boku. Izbjegavajte spavanje na leđima.
 • 8 tjedana nakon zahvata smijete normalno sjediti, bez pomagala kao što su jastučići. 
 • Lagane fizičke aktivnosti, poput šetnje, su dozvoljene tjedan dana nakon zahvata, a povratak na radno mjesto očekujte 10-14 dana nakon tretmana. 

Naručite se na pregled

U Poliklinici Lohuis Filipović provodimo brojne estetske zahvate koje vam mogu pružiti lijep i mladolik izgled.

Razvojem moderne aparature, ali i okupljanjem profesionalnog osoblja s dugogodišnjim iskustvom, činimo sve kako bismo vam pružili izgled kojem ste oduvijek težili. 

Provođenjem Brazilian Butt Lift zahvata na prirodan način vraćamo volumen vašoj stražnjici i naglašavamo obline koje će u potpunosti promijeniti vašu figuru, vratiti vam samopouzdanje i vratiti ljepotu iz mladosti. 

Naručite se na pregled i napravite prvi korak prema naglašavanju vaših oblina. Ispunite naš online obrazac, ili nas nazovite na +385 1 2444 646.


VAŠI DOKTORI

Glavni je cilj Poliklinike LF poboljšati kvalitetu života i zdravlje naših klijenata pružajući im vrhunsku zdravstvenu uslugu.

Dr.sc. Nino Fuchs, dr.med.

Dr.sc. Nino Fuchs, dr.med.

specijalist plastične rekonstruktivne i estetske kirurgije