Brahioplastika

Estetska korekcija nadlaktica za elegantan izgled ruku bez opuštene kože

Brahioplastika - estetska korekcija nadlaktica za elegantan izgled ruku bez opuštene kože

Brahioplastika, poznata i kao korekcija nadlaktica, je kirurški zahvat kojim se oblikuje i zateže koža te uklanjaju masne naslage sa gornjeg dijela ruku.

Ovim zahvatom postiže se elegantan, vitkiji izgled nadlaktica na kojima se koža s godinama može opustiti. Brahioplastika je također korisna za osobe koje su značajno smanjile tjelesnu težinu te zbog toga pate od viška kože u ovom području.

Brahioplastika omogućuje preoblikovanje gornjeg dijela ruku, od ramena do lakta. Tijekom zahvata se uklanja višak kože i masnih naslaga koje nije moguće ukloniti kontrolom prehrane i vježbanjem.

Korekcija nadlaktica također zateže kožu čime se postiže skladan izgled cjelokupne figure.

Kod većeg gubitka na težini, dolazi do stvaranja viška kože na nadlakticama, bradi, gornjem dijelu bedara te donjem dijelu trbuha. Zbog velike količine izgubljenog masnog tkiva, koža nije dovoljno elastična kako bi se u potpunosti vratila u prvobitni oblik.

Kod osoba koje su imale drastični gubitak težine, nastali višak kože može dovesti do nadraženosti kože te predstavljati smetnju prilikom obavljanja fizičkih aktivnosti.

U tom slučaju jedini dugotrajni način uklanjanja viška kože nakon smanjenja tjelesne težine je upravo brahioplastika.

Korekcija nadlaktica može biti dobra opcija i za osobe koje nisu imale značajnih promjena u tjelesnoj težini, ali se s godinama pojavio genetski uvjetovan višak kože na ovom području. 

Tijekom brahioplastike plastični kirurg će ukloniti višak tkiva s unutarnje strane nadlaktice čime se osigurava manja vidljivost ožiljka nakon zahvata. Prilikom korekcije nadlaktica može se provoditi i liposukcija kojom se uklanja višak tvrdokornih masnih naslaga

Ciljevi brahioplastike

Brahioplastika omogućuje postizanje harmoničnog izgleda između gornjeg dijela tijela, ramena i nadlaktica, čime se pacijentima pruža veće samopouzdanje i zadovoljstvo vlastitim izgledom.

Glavni cilj brahioplastike je postizanje vitkih, čvršćih nadlaktica putem eliminacije viška kože i masnog tkiva. 

Brahioplastika poboljšava tonus i definiciju vaših nadlaktica kroz:

  • smanjenje masnih naslaga na gornjem dijelu ruku
  • uklanjanje viška kože
  • zatezanje potpornog tkiva
  • zaglađivanje preostale kože

Prednosti brahioplastike

Brahioplastika omogućuje brzo i učinkovitu estetsku korekciju gornjeg dijela ruku. Postizanje elegantnog, vitkog izgleda nadlaktica doprinosi samopouzdanju te boljoj kvaliteti života.

Rezultati korekcije nadlaktica su trajni. Višak kože koji predstavlja smetnju bit će zauvijek uklonjen, a vaše ruke će imati izgled kakav se oduvijek željeli.

Zahvat pridonosi postizanju ravnoteže i proporcija između gornjeg dijela tijela, ramena i nadlaktica. 

Naši plastični kirurzi često primjenjuju individualizirane tehnike brahioplastike kako bi zadovoljili specifične potrebe svakog pacijenta. To uključuje varijacije u dužini i smjeru rezova, pružajući personalizirani pristup svakom slučaju.

Suvremene tehnike brahioplastike minimiziraju vidljivost ožiljaka što omogućuje brži oporavak i estetski prihvatljivije rezultate.

Priprema za korekciju nadlaktica

Priprema za brahioplastiku u Poliklinici Lohuis Filipović započinje konzultacijama s plastičnim kirurgom. Dobra priprema je ključan korak u osiguravanju uspješnosti zahvata. 

Dobri kandidati za brahioplastiku su osobe koje su kontrolom prehrane i vježbanjem izgubile veliki broj kilograma te zbog toga imaju višak kože na nadlakticama.

Kandidati su također i starije osobe kod kojih je godinama došlo do opuštanja kože zbog genetske predispozicije ili opuštanja mišića ruku. 

Kandidati za brahioplastiku bi trebali imati stabilnu tjelesnu težinu. Osobama koje planiraju gubitak na težini, preporučujemo odgodu korekcije nadlaktica do postizanja željene težine s obzirom na to da gubitak na težini može dovesti do ponovnog opuštanja kože.

Prije brahioplastike, detaljno ćete s vašim plastičnim kirurgom razgovarati o motivaciji za zahvat, trenutnom zdravstvenom stanju te definirati ciljeve zahvata. Sukladno tome, kirurg će u suradnji s vama donijeti plan zahvata korekcije nadlaktica.

Prije brahioplastike potrebno je prestati uzimati lijekove poput Aspirina te nesteroidne protuupalne lijekove jer oni mogu povećati rizik od krvarenja.

Prilikom konzultacija važno je navesti ukoliko uzimate redovnu terapiju. Kirurg će vas uputiti ukoliko je potrebno pauzirati s određenim lijekovima.

Također je potrebno apstinirati od alkohola i pušenja dva tjedna prije i nakon zahvata - konzumacija nikotina i alkohola može usporiti proces zacjeljivanja.

Nakon dogovorenog operativnog zahvata, dobit ćete detaljne upute kako se ponašati prije i nakon zahvata korekcije nadlaktica.

Kako se izvodi brahioplastika? Tijek zahvata

Korekcija nadlaktica je kirurški zahvat kojim se uklanja višak kože sa nadlaktica uz uklanjanje masnog tkiva ako je potrebno. Brahioplastika se najčešće izvodi kod pacijenata nakon velikog gubitka težine.

Ovom metodom također se zateže koža nadlaktica te uklanja estetski, a često i zdravstveni problem za pacijenta.

Brahioplastika se izvodi pod općom anestezijom te je potrebno organizirati prijevoz kući i nadzor prva 24h nakon zahvata. Na zahvat preporučujemo doći u udobnoj odjeći. Sa sobom ponesite svu potrebnu medicinsku dokumentaciju i lijekove koje uzimate.

Na dan operacije bit ćete primljeni u polikliniku te će vas medicinsko osoblje otpratiti u vašu sobu. Kirurg će još jednom s vama razgovarati o tijeku zahvata i odgovoriti na sva vaša pitanja. 

Anesteziolog će potom obaviti potrebnu pripremu za opću anesteziju. Zahvat traje u prosjeku 2 do 3 sata, ovisno o opsegu operacije.

Kako bi precizno odstranio optimalnu količinu viška kože, vaš plastični kirurg će prije same brahioplastike izmjeriti kožu te ocrtati orjentacijske točke na nadlaktici.

Nakon incizije, uklanja se potreban višak kože te masne naslage prema planu zahvata.

Manje zamjetan ožiljak postiže se preciznim pozicioniranjem reza s unutarnje strane nadlaktice. Rana se šiva finim, kvalitetnim koncima koji osiguravaju pravilno zarastanje i manju vidljivost ožiljka.

Kod pacijenata s malim viškom kože radi se manji rez u blizini pazuha kako bi zahvat bio što manje invazivan.

Zahvaljujući velikoj stručnosti i dugogodišnjem iskustvu naših plastičnih kirurga, brahioplastika je siguran zahvat s velikim postotkom zadovoljstva pacijenata. 

Primjenom modernih kirurških tehnika osiguravamo manju vidljivost ožiljka koji s vremenom blijedi te postaje estetski prihvatljiviji.

Zadovoljstvo zahvatom nakon brahioplastike je iznimno visoko, čak 94% pacijenata je vrlo zadovoljno i ponovno bi se odlučili na zahvat.

Nakon operacije, probudit ćete se u operacijskoj sali. Kada se u potpunosti oporavite od anestezije, medicinsko osoblje će vas otpratiti u vašu sobu za oporavak. Ako se osjećate dobro, bit ćete pušteni na kućnu njegu već isti dan.

Otpust iz poliklinike je obično nekoliko sati nakon zahvata. Ukoliko bude potrebno, provest ćete prva 24h u poliklinici pod nadzorom medicinskog osoblja.

Oporavak nakon brahioplastike i povratak svakodnevnim aktivnostima

Na kućnu njegu nakon korekcije nadlaktica možete par sati ili jedan dan nakon zahvata. Oporavak od operacije je individualan, u najvećem broju slučajeva traje oko 2 tjedna.

U svrhu što bržeg zacjeljivanja potrebno je detaljno se pridržavati uputa medicinskog osoblja. Otok i blagi podljevi na području nadlaktica normalna su pojava nakon brahioplastike. 

Kirurg će propisati analgetske lijekove za smanjenje nelagode i bolova koji su uobičajeni nakon operacije. U prvih mjesec dana nosit ćete kompresivni, elastični steznik koji pomaže u zacjeljivanju te osigurava bolji rezultata zahvata.

Šavovi se odstranjuju na kontrolnom pregledu oko dva tjedna nakon zahvata, tada je uobičajen povratak na posao i svakodnevnim aktivnostima. Od intenzivnih fizičkih aktivnosti potrebno je suzdržati se nekoliko tjedana nakon zahvata.

Rezultati brahioplastike vidljivi su odmah te postaju bolji smanjenjem otoka i podljeva. Konačan rezultat vidljiv nakon potpunog oporavka. Ožiljak također postupno blijedi te je nakon 6 mjeseci do godinu dana minimalno vidljiv.

Briga i pažnja tijekom oporavka od brahioplastike ključni su za postizanje željenih rezultata. Pacijenti trebaju imati realna očekivanja i biti strpljivi kako bi omogućili optimalno zacjeljivanje i postizanje dugotrajnih estetskih rezultata.

Potrebno je pažljivo slijediti sve upute koje vam je dao kirurg i medicinsko osoblje tijekom konzultacija i nakon operacije. To uključuje upute o nošenju kompresivnog steznika, lijekovima i fizičkoj aktivnosti.

Mjere opreza nakon korekcije nadlaktica

Brahioplasika je u rukama naših stručnih plastičnih kirurga razmjerno siguran zahvat. Nuspojave su rijetke. Kao kod svakog kirurškog zahvata, moguća je pojava nuspojava vezano za anesteziju.

Nakon zahvata ćete biti pod nadzorom našeg medicinskog osoblja kako bismo osigurali pravovremenu reakciju kod prve pojave mogućih komplikacija.

Neke od ostalih mogućih komplikacija nakon operacije su infekcija, krvarenje, smanjenje osjetljivosti, keloidni ožiljci. 

Važno je naglasiti da su ove komplikacije rijetke, a većina pacijenata uspješno prolazi kroz brahioplastiku bez ozbiljnih problema. 

Praćenje smjernica za oporavak uz redovite konzultacije s kirurgom tijekom procesa oporavka ključni su za minimiziranje rizika i postizanje željenih rezultata.

Brahioplastika je odličan izbor za sve one koji su vježbanjem i kontrolom prehrane uspjeli postići figuru koju su oduvijek željeli, a dodatno žele poboljšati izgled uklanjanjem neugodnog viška kože korekcijom nadlaktica.

Opuštena koža na gornjim dijelovima ruku može negativno utjecati na samopouzdanje te izazvati sram i nelagodu kod nošenja odjeće bez rukava.

Korekcija nadlaktica omogućuje pacijentima da se osjećaju bolje u vlastitoj koži uz brze i odmah primjetne rezultate nakon zahvata.

Mnogi pacijenti nakon brahioplastike postanu motivirani održavati zdrav način života kako bi produžili trajanje postignutih rezultata. To može uključivati ​​pravilnu prehranu, tjelesnu aktivnost i općenito zdrav životni stil.

Suvremene tehnike brahioplastike omogućuju izvođenje zahvata uz minimalno vidljive ožiljke čime se pridonosi estetski prihvatljivijem rezultatu. 

Naručite se na pregled

U Poliklinici Lohuis Filipović provodimo brojne estetske zahvate koje vam mogu pružiti lijep i mladolik izgled.

Razvojem moderne aparature, ali i okupljanjem profesionalnog osoblja s dugogodišnjim iskustvom, činimo sve kako bismo vam pružili izgled kojem ste oduvijek težili. 

Naručite se na pregled i napravite prvi korak prema naglašavanju vaših oblina. Ispunite naš online obrazac, ili nas nazovite na +385 1 2444 646.


VAŠI DOKTORI

Glavni je cilj Poliklinike LF poboljšati kvalitetu života i zdravlje naših klijenata pružajući im vrhunsku zdravstvenu uslugu.

Dr.sc. Nino Fuchs, dr.med.

Dr.sc. Nino Fuchs, dr.med.

specijalist plastične rekonstruktivne i estetske kirurgije