Podizanje i zatezanje vrata - Necklift

Uklonite podbradak i nabore na vratu dokazanom metodom koja će vam pružiti dugotrajne rezultate i vratiti mladolik izgled

Necklift – podizanje i zatezanje vrata: uklonite podbradak i nabore na vratu dokazanom metodom koja će vam pružiti dugotrajne rezultate i vratiti mladolik izgled

U Poliklinici Lohuis Filipović provodimo sve popularniju necklift operaciju kojom uspješno zatežemo kožu i mišiće vrata vraćajući mladolik i prirodan izgled koji će upotpuniti vaše konture vilice te naglasiti glatku teksturu kože.

U nastojanju prikrivanja prvih znakova starosti, mnogi od nas prvo se fokusiraju na lice. Najčešće je riječ o pojavi podočnjaka ili bora te se upravo zbog toga njega lica uvijek postavlja ispred ostalih segmenata na našem tijelu.

No, zapravo je vrat onaj dio tijela na kojem ćete najprije primijetiti prve znakove starenja. Tanja koža i nedostatak žlijezda lojnica učinit će područje vrata izloženo raznim vanjskim faktorima, čineći ga sklonijim promjenama.

Stres, nedostatak aktivnosti, ali i loša prehrana mogu se odraziti na zdravlje i vitalnost vaše kože, a promjene poput podbratka, opuštene kože, prednje vertikalne linije na vratu i ostali nabori samo su neke od pojava koje mogu nastati kao posljedica ovakvog životnog stila.

Nažalost, njega kože vrata često pada u drugi plan. Često koristimo kreme za lice i mlijeko za tijelo, ali čini se kao da je vrat ono područje koje nesvjesno zaobilazimo.

Zbog toga u Poliklinici Lohuis Filipović provodimo sve popularniju necklift operaciju kojom uspješno zatežemo kožu i mišiće vrata vraćajući mladolik i prirodan izgled koji će upotpuniti vaše konture vilice te naglasiti glatku teksturu kože.

Vrlo često se operacije necklifta izvode u istom aktu s faceliftom.

Koje su sve prednosti necklift operacije?

Zatezanje kože vrata nudi brojne prednosti, a provođenjem posebnih tehnika, u Poliklinici Lohuis Filipović potrudili smo se da rezultati operacije budu vidljivi u što kraćem periodu, ali i prisutni godinama nakon zahvata.

Neke od glavnih prednosti zatezanja vrata uključuju:

 • uklanjanje viška kože i masnog tkiva

Necklift operacijom uspješno uklanjamo višak kože i masnog tkiva vrata

 • zatezanje mišića vrata

Osim što zatežemo kožu, naš tim kirurga ide korak dalje, djelujući izravno na mišićno tkivo. Podizanjem i fiksiranjem mišićnog tkiva možemo pojačati tonus i elastičnost kože, ali i stvoriti temelje za dugoročne rezultate.

 • uklanjanje vertikalnih linija na vratu

Vertikalne linije na vratu često su jedne od najistaknutijih područja, pogotovo tijekom toplijih dana kada nosimo lakšu odjeću koja ne skriva navedene segmente lica i vrata.

Necklift operacijom uspješno uklanjamo ove vertikalne linije vraćajući glatku teksturu vašem vratu i licu.

 • brz oporavak

Zbog dubljeg prodiranja ispod mišićnog tkiva smanjujemo mogućnost razvoja podljeva i oteklina koje se obično pojavljuju ispod kože. Zbog toga uspješno skraćujemo period oporavka te se nakon 2 tjedna vraćate svakodnevnim aktivnostima.

 • dugotrajni rezultati

Zbog detaljnog pristupa i dubinskog zatezanja kože i mišića, rezultati necklift operacije bit će vidljivi godinama nakon provedenog zahvata.

Kako izgleda priprema za necklift operaciju?

Kako bi se zahvat pokazao učinkovitim i sa što manje potencijalnih komplikacija, u Poliklinici Lohuis Filipović držimo se stroge procedure kojom ispunjavamo sve mjere predostrožnosti prije operacije.

Ovo su sljedeće smjernice i koraci koje provodimo prije provođenja zahvata:

 • konzultacije

Na konzultacijama vas upoznajemo s procedurom operacije, oporavkom te mogućim nuspojavama koje mogu nastupiti nakon zahvata.

Osim toga, tijekom konzultacija razgovarat ćemo o prethodnim bolestima, alergijama i sličnim iskustvima kako bi dobili bolji uvid te kako bi se što bolje pripremili za operaciju.

 • laboratorijski testovi

Budući da se zatezanje kože vrata smatra invazivnijim kirurškim zahvatom, nužno je provesti laboratorijske pretrage. Ako primijetimo određene poremećaje krvi, potrebno je odgoditi zahvat te pronaći rješenje za poboljšanje vaše krvne slike.

 • EKG

Zbog provođenja operacije pod djelovanjem opće anestezije, potrebno je provesti EKG. EKG snimkom dobivamo uvid u vaš rad srca koji će nam za vrijeme operacije služiti kao usporedba po kojoj ćemo moći prepoznati potencijalne aritmije ili slične pojave za vrijeme operacije.

 • evaluacija anesteziologa

Evaluacija anesteziologa nam je bitan element pripreme za operaciju upravo zbog korištenja opće anestezije. Tijekom ove evaluacije provode se testovi na alergije te se razgovara o mogućim učincima opće anestezije.

 • prestanak konzumacije određenih lijekova

2-3 dana prije zatezanja kože vrata trebali biste prestati koristiti lijekove koji djeluju na zgrušavanje krvi. Njihovo korištenje može prouzročiti krvarenja te odužiti period oporavka. Izbjegavajte lijekove poput Aspirina, Andola ili Ibuprofena.

Pridržavanjem navedenih smjernica možete očekivati optimalne i dugotrajne rezultate operacije, ali i kraći oporavak zbog kojeg ćete se što prije vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Kako izgleda operacija necklift u Poliklinici LF?

Dolaskom u polikliniku smjestit ćemo vas u posebnu sobu gdje se možete presvući i pripremiti za zahvat. Nakon kraće provedenog perioda, kirurg iz našeg tima će vas posjetiti kako bi s vama još jednom prošao kroz postupak operativnog zahvata.

Kada vas pozovemo u operacijsku salu, udobno ćete se smjestiti te će vam se aplicirati opća anestezija. Zbog djelovanja opće anestezije nećete osjećati nikakve rezove ili bolove.

Zahvat podizanja kože na vratu posebno se prilagođava svakom klijentu.

Bilo da je riječ o povećanim naborima kože, višku masnog tkiva ili prevelikoj opuštenosti mišića, naš tim kirurga može posebno pristupiti svakom od navedenih pojava kako bi vam pružio što prirodniji izgled vrata.

Necklift operaciju provodimo koristeći tri najčešće tehnike, od kojih se neke kombiniraju za postizanje što boljeg izgleda:

Tradicionalni rez necklifta

Ovaj tip zahvata započinje rezom ispred i oko uha te završava kod stražnjeg djela vrata pri korijenu kose. Ovim se rezom omogućuje veći pristup potkožnom tkivu, čime se zatezanje vrata može provesti iz više uglova, naglašavajući linije čeljusti, ali i stvarajući glatki izgled obraza.

Rez ispod brade

Ovaj tip operacije, još poznatiji kao platizmoplastika, sinonim je za uklanjanja masnog tkiva na području ispod brade, poznatiji kao podbradak ili ''double chin''.

 

LF NECKLIFT

Slično kao i u LF faceliftu – i u neckliftu koristimo se tehnikama operiranja gdje umjesto običnog zatezanja kože dodatno mobiliziramo mišiće vrata – platizme i njihovim podizanjem dobivamo prirodnije rezultate bez ožiljaka koji traju duže.

Primjenjujući ovu tehniku, nastali ožiljci puno će brže zacijeliti jer nema pritiska na površinske slojeve kože.

Jednom kada se duboko tkivo vrata podigne i fiksira, uklanjamo višak kože, a ako vidimo potrebu za uklanjanjem masnog tkiva, možemo provesti i liposukciju vrata.

Nakon provedenih zahvata, rezove zatvaramo šavovima, nakon čega vas smještamo u sobu za oporavak te čekamo da se probudite.

Operacija traje oko 120 minuta, ovisno o tretiranom području i odabranoj tehnici zahvata.

Kako izgleda oporavak nakon necklift operacije?

Prva 24 sata nakon operacije provest ćete u poliklinici. Tijekom tog perioda nosit ćete zavoje oko lica i vrata. Zavoji se obično skidaju prije odlaska na kućnu njegu.

Prvih tjedan dana nosit ćete trake ili bandaže na zahvaćenom području, a nakon 2 tjedna možete se vratiti na posao. Iako će blaga natečenost i dalje biti prisutna, mobilnost glave i vrata bit će puno veća i  moći ćete normalno obavljati svakodnevne aktivnosti.

Kao i kod svakog operativnog zahvata, do potpunog oporavka proći će minimalno mjesec dana.

Koji su mogući rizici zatezanja vrata?

Zatezanje vrata, kao i svaki kirurški zahvat, može rezultirati određenim komplikacijama koje često odužuju period oporavka, ali i koje djeluju na samu učinkovitost zahvata.

Neki od najčešćih rizika necklift operacije uključuju:

 • infekcija

Loše sanirana rana može ostaviti prostora za ulazak raznih bakterija iz okoline koje se mogu razviti u infekciju.

U ovim okolnostima moguća je pojava groznice, bolova i oticanja na mjestu gdje se nalaze rezovi. Bakterijske infekcije na koži obično se tretiraju antibioticima.

 • krvarenje

Loše zatvorena rana, ali i korištenje lijekova koji razrjeđuju krv mogu odužiti proces oporavka, usporiti zacjeljivanje rana te uzrokovati pojačano krvarenje.

Ako se krvarenje primijeti na dubljoj razini ispod mišićnog tkiva, bit će potrebno ponovo provesti operaciju kako bi se rana pravilno sanirala.

 • oticanje

Iako se korištenjem posebne tehnike nastoji reducirati oticanje, ne smijemo isključiti mogućnost ovakve nuspojave. Pojačano otjecanje moglo bi uputiti na pojave kao što su infekcija, ili loše sanirana rana.

 • oštećenje živaca

Postoji šansa da se provođenjem rezova i zatezanjem mišića ozljede facijalni živci, što može rezultirati gubitkom osjeta na licu. Ipak, u većini slučajeva osjet se vraća 2-3 nakon operacije.

 

Šansa za razvoj navedenih komplikacija postaje manja ako se poduzmu odgovarajuće mjere predostrožnosti prije zahvata te ako se pridržavate uputa i smjernica oporavka kada je operacija provedena.

Naručite se na pregled

U Poliklinici Lohuis Filipović konstantno pronalazimo nove metode kojima uspješno pomlađujemo vaše lice. Među njima je i sve popularniji estetski zahvat zatezanja kože vrata.

Tzv. necklift operacijom vašem licu uspješno vraćamo mladolik i prirodan izgled naglašavajući konture vilice i vrata.

Naša opcija najprirodnijeg podizanja lica i vrata – LF face i necklit- deep plane tehnikom je najbolja verzija oba zahvata – kraće vrijeme oporavka, prirodni izgled i dugotrajni rezultat.

Uz dugotrajne rezultate, brz oporavak i prilagodljivu cijenu zatezanja vrata, necklift operacija postaje jedna od češće odabranih zahvata u našoj poliklinici.

Pružite i vi svom licu mladolik i zategnut izgled bez vertikalnih linija ili podbratka koje vas čine starijima. Naručite se na pregled pozivom na +3851 2444 646 ili ispunjavanjem našeg online obrasca.


VAŠI DOKTORI

Glavni je cilj Poliklinike LF poboljšati kvalitetu života i zdravlje naših klijenata pružajući im vrhunsku zdravstvenu uslugu.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

otorinolaringolog, subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, FEBORL-HNS, IBCFPRS

Dr.sc. Peter Lohuis, dr. med.

Dr.sc. Peter Lohuis, dr. med.

otorinolaringolog, subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, somnolog, IBCFPRS