Deep plane facelift

Obrišite tragove godina s lica i vrata!

Najsuvremeniji oblik facelifta – DEEP PLANE FACELIFT by LF – pomlađuje vas i pritom zadržava prirodan oblik lica

Najsuvremeniji oblik facelifta – DEEP PLANE FACELIFT by LF – pomlađuje vas i pritom zadržava prirodan oblik lica

Izgled našeg lica mijenja se s vremenom. Starenje utječe na kožu, mišiće i masno tkivo u licu zbog čega ono mijenja svoj oblik. 

Iako je starenje fiziološki proces, mnogima se dogodi da s vremenom ne prepoznaju svoj odraz u ogledalu. Kozmetički pripravci mogu kratkotrajno osvježiti vaš izgled, ali ne mogu doista ukloniti znakove starenja.

Facelift, zatezanje lica ili kirurško podizanje lica zlatni je standard za obnavljanje mladenačkih kontura obraza i čeljusti vašeg lica.

Facelifting otklanja znakove starenja lica poput viška kože, dubokih linija na licu, nabora na liniji donje čeljusti i gubitka volumena u obrazima. Osvježeni i mladolik izgled lica podići će vaše samopouzdanje te vratiti ravnotežu između onoga kako izgledate i kako se osjećate.

Vrijeme i gravitacija imaju svoj utjecaj na različite anatomske razine lica: smanjenje tonusa i elastičnosti kože rezultira opuštenom kožom koje ima u suvišku, gubitak masnoće u licu dovodi do gubitka volumena obraza s njihovim spuštanjem i padom prema vratu.  Gubitak tonusa mišića lica i atrofija kostiju lica također pridonose ovom procesu.

Sve ove promjene ostavljaju tragove na licu u obliku nabora na liniji donje čeljusti (Jowls), dubokih linijama na obrazima (Nasolabial Folds) i uz kutove usana (Marionette Lines), udubljenja ispod očiju i na vratu te suvišnom masnoćom i kožom ispod brade (Double Chin).

Naš cilj nije promijeniti vaš izvorni, osobni izgled lica, već težimo prirodnom, pomlađenom izgledu koji se ne doima zategnut i umjetan.

Da bismo postigli prirodne, dugotrajne rezultate koji vraćaju sklad vašem licu, ključna je pažnja prema svakom detalju vraćajući naglasak na one značajke lica koje ističu vašu osobnost.

Lifting lica s kojim ćete zadržati prirodan izgled - vodič kroz metode pomlađivanja i zatezanja lica

Moderna kirurgija faceliftinga uključuje razne pojedinačne kirurške tehnike lifta koje nam pomažu da pomognemo pacijentima od 30-ih do 80-ih godina da postignu željene prirodne rezultate.

Naš tim kirurga godinama izvodi sve vrste kirurških tehnika facelifta:

 • MINI lift
 • SMAS lift
 • MACS lift
 • Ponytail lift
 • Deep Plane facelift

Mini lift zatezanje lica usmjereno je na podizanje donjeg dijela lica i vrata. To je brža i manje invazivna operacija od ostalih operacija zatezanja lica. Naši kirurzi obično preporučuju mini facelift osobama koje su mlađe i imaju samo rane znakove opuštenosti lica.

SMAS facelift cilja donje dvije trećine vašeg lica. U ovom kirurškom zahvatu, kirurg zateže prvenstveno kožu lica, a višak odstranjuje. SMAS facelifting je varijacija tradicionalnog zatezanja lica.

MACS lifting lica prikladan je za osobe koje imaju srednju opuštenost strukture lica. Ovim kirurškim zahvatom tkivo lica podiže se prema sljepoočnici tehnikom kratkog reza. Kod ove vrste zahvata oporavak je kraći nego kod klasičnog facelift-a, otprilike dva tjedna.

Ponytail lift je estetski zahvat koji omogućuje postizanje zategnutog izgleda lica korištenjem malih rezova duž linije vlasišta. Radi se o minimalno invazivnom faceliftu prikladnom za pacijente koji žele zategnuti područje obrva, čela i obraza. Rezovi su u ovom slučaju skriveni u vlasištu.

Svakako najsuvremenija forma facelifta je: DEEP PLANE FACELIFT

Ovaj se zahvat izvodi tako što se minimalno odiže koža te se nakon toga ulazi duboko u lice čime se ligamenti lica oslobađaju, a lice uistinu podiže.  Prednost ove vrste liftinga lica je što cilja više područja lica odjednom, rezultati su najprirodniji, a ožiljci minimalni te traje preko 15 godina.

Prilikom konzultacija s našim kirurzima, detaljno ćete razgovarati o svim kirurškim mogućnostima, a nakon analize vašeg lice zajedno ćete odlučiti koji tip zahvata najbolje odgovara vašim potrebama.

Cilj facelifta je postići prirodan i dugotrajan rezultat uz minimalne rezove, minimalni rizik i najmanje potrebno vrijeme oporavka.

LF facelift - vratite sat 15 godina unatrag uz vrhunske kirurge specijalizirane za estetiku lica

S ponosom možemo reći da je naš tim facijalnih kirurga razvio i usavršio svoj jedinstveni kirurški pristup faceliftingu koji uključuje podizanje kompletnog srednjeg dijela lica i obraza, donjeg dijela lica i čeljusti te vrata bez vidljivih ožiljaka na koži.

Što je to moderan LF facelift - prošireni deep plane pristup?

LF facelift nije samo zatezanje kože, LF facelift je puno više.

Ključ prirodnog i dugotrajnog facelifta bez vidljivih ožiljaka leži u mobilizaciji i podizanju svih struktura lica i vrata koje su sa godinama izgubile tonus i više se ne nalaze na svom prirodnom mjestu.

Te strukture lica čine prirodne anatomske slojeve lica i vrata koje se nalaze dublje ispod kože, vezane ligamentima čvrsto za kosti lica:

 • SMAS (S: površinski - M: muskulo - A: aponeurotik - S: sustav) - čini ga vezivno tkivo i masno tkivo
 • Platizma - mišić koji izgleda kao korzet i obavija vrat te se nastavlja na lice gdje se i veže za SMAS

Tijekom LF faceliftinga i neckliftinga ostavljamo minimalne rezove na koži koji su duboko skriveni kosom i uškom, te minimalno odižemo kožu lica i vrata. Zatim, precizno mobiliziramo duboke ligamente lica i vrata kako bismo strukture SMAS-a i platizme mogli podignuti bez ikakvog neprirodnog zatezanja.

Oblikujemo SMAS strukturu kako bi se nadoknadio izgubljeni volumen u područjima od interesa, poput obraza.

Mobilizirana platizma vrata posebnim se tehnikama šiva kako bi rezultirala neprekinutom mladenačkom linijom donje čeljusti. Višak odignute kože lako se odstranjuje nakon podizanja i fiksiranja opisanih dubokih struktura lica i vrata.

Ovom našom tehnikom liftinga lica ne postoji nikakva napetost na koži lica, čime skriveni ožiljci na koži nakon perioda cijeljenja budu potpuno neprimjetni.

S ponosom ističemo da smo jedna od rijetkih klinika u Europskoj uniji koja koristi svoju metodu faceliftaLF facelift – koja je postala svjetski zlatni standard za pomlađivanje lica i vrata.

Tim Poliklinike Lohuis Filipović  subspecijaliziran je za estetiku lica i tijekom godina stekao je međunarodno iskustvo i priznanje u ovome području.

Uz napisanu stručnu knjigu o estetskoj i plastičnoj kirurgiji lica Facial Plastic and Reconstructive Surgery, naši kirurzi organizirali su međunarodne skupove o estetskoj kirurgiji lica i objavili preko 100 znanstvenih članaka na ovu temu.

Što očekivati od operacije faceliftinga - kandidati i ciljevi

Cilj faceliftinga je umanjiti ili ukloniti znakove starenja na licu zadržavajući prirodan izgled. Najbolji kandidati za operaciju faceliftinga su pacijenti koji imaju znakove starenja lica, ali još uvijek imaju nešto elastičnosti kože.

Facelift preporučujemo osobama koje imaju:

 • višak kože na licu i vratu
 • liniju čeljusti koja gubi definiciju - koža se nabire na način da prelazi preko čeljusti - jowl
 • obješenu kožu i nakupljene masnoće na vratu koje daju dojam „dvostruke brade“ – double chin, turkey neck
 • produbljivanje nabora na licu; između nosa i srednjeg dijela lica (nazolabijalne brazde) ili u kutovima usana (marionetske linije)
 • ulegnuće srednjeg dijela lica zbog resorpcije masti ili utjecaja gravitacije
 • gubitak volumena obraza

Svaka operacija faceliftinga specifična je s obzirom na jedinstveni oblik lica i ciljeve osobe, stoga je važno temeljito razgovarati sa svojim plastičnim kirurgom prije operacije.

Stručno izveden lifting lica rezultirat će prirodnim, mladolikim izgledom. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, uz naš tim vrhunskih kirurga postići ćete osvježeni izgled uz zadržavanje prirodnih kontura vašeg lica.

Prednosti facelifta - siguran zahvat s efektom pomlađivanja koji traje više od 15 godina

Podizanje lica faceliftingom danas je jedan od najčešće izvođenih zahvata u estetskoj kirurgiji s velikim postotkom zadovoljnih pacijenata.

Velika prednost liftinga lica je što se u jednom kirurškom zahvatu ciljaju mnogobrojni znakovi starenja što rezultira prirodnim izgledom lica i vrata.

Facelift vam može pomoći u rješavanju opuštene kože, dubokih bora i nabora između nosa i usta, bora koje se protežu od usta do brade, duple brade i problema s viškom masnoće.

Prednosti facelifta:

 • prirodan i "neoperiran" izgled lica i vrata
 • efekt pomlađivanja od 10 do 20 godina
 • vraćanje sklada licu
 • naglašava vaše oči i usnice
 • siguran zahvat
 • brz oporavak
 • dugoročan rezultat - više od 15 godina

Danas su dostupni mnogi estetski zahvati koji pomažu u rješavanju problema lica i kože. Dodatna pogodnost faceliftinga je što se ovaj zahvat može uspješno kombinirati sa primjerice podizanjem obrva ili operacijom kapaka. Time se uklanja potreba za naknadnim ili dodatnim zahvatima, smanjuje potreba za dodatnim vremenom oporavka te osigurava skladan izgled lica.

Kako se izvodi facelift?

Facelift se izvodi u općoj anesteziji čiji standardni protokol uključuje laboratorijska testiranja i anesteziološki pregled na koji ćete biti upućeni prije zahvata.

Porazgovarat ćete s kirurgom o vašem zdravstvenom stanju: lijekovima koje koristite, alergijama, navikama, prethodnim operacijama i slično. Prilikom konzultacija, kirurg će vas pitati o vašim željama i ciljevima za zahvat.

Nakon dogovorenog operativnog zahvata faceliftinga, dobit ćete detaljne upute kako se ponašati prije i nakon kirurškog zahvata.

Prije liftinga lica - priprema za zahvat

Na dan zahvata savjetujemo doći u polikliniku u udobnoj odjeći. Ponesite redovnu terapiju koju uzimate te osigurajte prijevoz kući.

Preporučljivo je da član obitelji ili bliska osoba bude uz vas prva 24 sata nakon povratka sa zahvata.

Nakon prijema u polikliniku, naše će vas medicinsko osoblje otpratiti u vašu sobu. Vaš plastični kirurg tada će još jednom s vama porazgovarati o tijeku zahvata i odgovoriti na sva vaša pitanja. Anesteziolog će potom obaviti svu potrebnu pripremu za opću anesteziju.

Tijek zahvata

Trajanje facelift zahvata ovisi o tipu facelifta koji se izvodi te o činjenici je li osoba prije bila podvrgnuta facelift zahvatu.

Govorimo li o Deep Plane Faceliftu: kako bismo postigli željeni cilj, a to je prirodan, dugotrajan, nenategnut izgled te kako bismo poboljšali i definirali izgled vaše linije čeljusti i dodali volumen području obraza bez vidljivih ožiljaka, moramo mobilizirati i podignuti vaše prirodne slojeve SMAS-a i platizmu koji se nalaze ispod kože vašeg lica i vrata.

Tijekom liftinga lica SMAS se steže i presavija kako bi se stvorio veći volumen u područjima interesa. Platizma vrata posebnim se tehnikama odiže i šiva kako bi rezultirala neprekinutom linijom donje čeljusti.

Prekomjerna koža tako slijedi podizanje dubokih struktura što dovodi do osvježenog i mlađeg izgleda.

Ovom tehnikom nema napetosti na gornjoj koži lica što osigurava glatke konture i izbjegava operirani, čvrsto povučeni ili "vjetrom puhani'' izgled.

Nakon facelifta probudit ćete se u operacijskoj sali, a kada se potpuno oporavite od opće anestezije, vratit ćemo vas u sobu za oporavak.

Članovi vaše obitelj tada vas mogu posjetiti. Noć ćete provesti u našoj dnevnoj bolnici uz 24-satnu njegu medicinskog osoblja.

Oporavak nakon facelifta

Prvih 24 sata nakon zahvata provest ćete u našoj dnevnoj bolnici uz neprekidnu skrb medicinskog osoblja. Tijekom sljedećega dana uklonit ćemo zavoje i bit ćete pušteni na kućnu njegu.

Možete očekivati blagi otok lica i vrata prvih 10 dana nakon operativnog zahvata. U prvim danima nakon operacije normalna je pojava otoka i prolaznih modrica na licu, a navedene simptome možete ublažiti korištenjem hladnih obloga.

Bol na mjestu zahvata i osjećaj zategnutosti lica također su normalni, iste možete ublažiti uzimanjem analgetika.

LF program intenzivnog oporavka nakon operativnog zahvata

Pripremili smo intenzivan program za brži oporavak pacijenta koji uključuje vitaminske infuzije, limfne drenaže lica te LED light terapiju. Ovaj program počinjemo provoditi 3. dan nakon operacije sve do 14. dana nakon operacije.

10 dana nakon facelift zahvata potrebno je doći u polikliniku na skidanje šavova.

Povratak na posao i svakodnevnim aktivnostima moguće je očekivati 14 dana nakon operacije.

Bavljenje sportom je moguće 4 tjedna nakon operacije.

Iako će vaš novi mladenački izgled biti odmah vidljiv, konačni rezultat bit će vidljiv nakon nekoliko mjeseci kada se oticanje smiri, a rezovi zarastu i potpuno nestanu.

Mjere opreza nakon liftinga lica i moguće nuspojave

Većina nuspojava koje se uobičajeno javljaju nakon facelifta su privremene. Oticanje je najčešća nuspojava zahvata koja nestaje u prvih desetak dana od zahvata.

Pridržavanjem uputa našeg stručnog osoblja smanjujete mogućnost pojave ozbiljnijih komplikacija. Ukoliko primijetite neobične simptome poput krvarenja ili znakova infekcije, potražite savjet liječnika što prije.

Sve informacije o mogućim rizicima dobit ćete prilikom konzultacija s estetskim kirurgom prije operacije.

Ozbiljnije komplikacije facelift operacije su rijetke. U nekim slučajevima moguća je pojava hematoma, sporog zacjeljivanja rana, privremenog ili trajnog gubitka kose na mjestu rezova, promjena osjeta kože te oslabljena funkcija živaca.

Facelift je danas jedan od najizvođenijih zahvata u estetskoj kirurgiji. Stručni tim naše poliklinike pobrinut će se za sigurnost i vrhunsku uslugu tijekom svakog koraka zahvata

Naručite se na pregled

U Poliklinici Lohuis Filipović provodimo razne estetske zahvate koji će vašem licu vratiti blistav i mladolik izgled.

Među tim zahvatima jedan od najučinkovitijih je DEEP PLANE FACELIFT – LF facelift koji postaje sve češća opcija među našim klijentima.

Dugotrajni rezultati i prirodan izgled samo su neke od prednosti ovog zahvata, a uz mogućnost fleksibilnog načina plaćanja, cijena operativnog zahvata više ne mora predstavljati izazov.

Vratite i vi svojem licu sjaj i volumen koje zaslužuje i naručite se na pregled pozivom na +385 1 2444 646 ili ispunjavanjem našeg online obrasca.


VAŠI DOKTORI

Glavni je cilj Poliklinike LF poboljšati kvalitetu života i zdravlje naših klijenata pružajući im vrhunsku zdravstvenu uslugu.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

otorinolaringolog, subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, FEBORL-HNS, IBCFPRS

Dr.sc. Peter Lohuis, dr. med.

Dr.sc. Peter Lohuis, dr. med.

otorinolaringolog, subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, somnolog, IBCFPRS

Facial Plastic and Reconstructive Surgery

editors: Hade Vuyk and Peter JFM Lohuis, MD PhD

Facial Plastic and Reconstructive Surgery is a comprehensive and practical guide to performing facial surgical procedures, and contains a balance of aesthetic and reconstructive procedures that mirrors typical European practice. It has arisen as an initiative of the European Academy of Facial Plastic Surgery (EAFPS), and in accordance with this status is a comprehensive book that gives a complete update on the speciality as it is practiced in Europe. The contributors have many years of clinical practice as well as research experience in facial plastic and reconstructive surgery.

Buy