Fractora

Revolucionarna tehnologija radiofrekvencije za mladoliku kožu lica

Fractora: Revolucionarna tehnologija radiofrekvencije za mladoliku kožu lica

Fractora terapija pravo je rješenje za pomlađivanje vašeg lica. Dugotrajni rezultati, minimalna invazivnost i vidljive promjene čine ovaj tip tretmana revolucionarnim korakom u području estetske medicine.

Fractora terapija pravo je rješenje za pomlađivanje vašeg lica. Dugotrajni rezultati, minimalna invazivnost i vidljive promjene čine ovaj tip tretmana revolucionarnim korakom u području estetske medicine.

Što je Fractora?

Fractora terapija jedan je od suvremenih medicinsko - kozmetičkih zahvata koji koristi tehnologiju radiofrekvencije za poboljšanje izgleda kože.

Uz pomoć mikroiglica koje dopiru u dublje slojeve kože, Fractora uređaj uspješno emitira radiofrekvencijsku energiju, stimulirajući stvaranje novog kolagena koji će regenerirati kožu i pružiti joj čvrstoću.

Energija koja se emitira iz Fractora uređaja jednako je učinkovita u revitalizaciji lica kao i ostali kozmetički zahvati.

Koje su prednosti Fractora terapije?

Glavna prednost Fractora uređaja krije se u minimalnoj invazivnoj metodi koja, po svojoj učinkovitosti, nadilazi ostale kozmetičke tretmane.

Ova se metoda pokazala učinkovitom u sljedećim područjima:

 • Poboljšavanju izgleda kože

Korištenjem tehnika frakcijske koagulacije i ablacije, Fractora uređaj uspješno obnavlja slojeve kože, pružajući mladolik izgled.

 • Eliminiranju ožiljaka cističnih akni

Fractora tretman pokazao se učinkovitim u uklanjanju ožiljaka nastalih od akni. Već nakon prvog provedenog tretmana primjećujemo značajnu obnovu tkiva na mjestu ožiljka (do 50% uklonjenog ožiljka).

 • Tretiranju područja vrata

Vrat je zbog svojeg tankog dermalnog sloja jedan od osjetljivijih područja na tijelu. No, podešavanjem mikroiglica i dubine uboda, i najosjetljivija područja se mogu uspješno tretirati.

 • Zbrinjavanju svih tipova kože

Fractora tretman siguran je za sve tipove kože, smanjujući mogućnost nastanka post-upalne hiperpigmentacije (PIH).

 • Periodu oporavka

Oporavak nakon Fractora tretmana je minimalan, zbog čega postaje sve češći odabir klijenata.

U Poliklinici Lohuis Filipović se ponosimo činjenicom kako je Fractora tretman ujedno tehnologija sa znanstveno dokazanim rezultatima.

Činjenica da je ovaj tip tretmana cijenjen na globalnoj razini ulijeva dodatno pouzdanje u nas kao iskusne stručnjake na području dermatologije, ali i vas kao klijenta koji nastoji u što kraćem periodu uvidjeti rezultate koji će mu povratiti mladolik izgled i sjaj.

Zašto je Fractora tretman toliko učinkovit?

Uspoređujući Fractora terapiju sa srodnim tretmanom frakcijskih lasera, mogu se uočiti bitne razlike. Iako oba tretmana ispunjavaju istu svrhu, Fractora tretman ističe se zbog drugačijeg principa koji nudi brži oporavak uz slične rezultate.

Dok se frakcijski laseri baziraju na emitiranju laserske energije koja stvara mikroskopske rane u dubljim slojevima kože, Fractora tretman koristi toplinsko zračenja radiofrekvencijske energije.

Toplinskim zračenjem stvaraju se termičke zone te se izbjegava nastanak rana koje mogu oduljiti proces oporavka. Uz to, Fractora tretman nudi odabir raznih nastavaka s mikroiglicama, čime se dubina uboda može podesiti.

Minimalno invazivna tehnika, brz oporavak i prilagodba željenom području kože čini Fractoru jednom od učinkovitijih uređaja za revitalizaciju lica.

Kako se pripremiti za Fractora tretman?

Prije nego što se odlučimo za provođenje tretmana, nužno je da s vama provedemo konzultacije. Na konzultacijama ćemo vas upoznati s tehnologijom i postupkom tretmana, kao i mogućim rizicima koje se mogu pojaviti nakon terapije.

Kako bi Fractora tretman prošao sa što manje poteškoća, potrebno se pridržavati nekoliko sljedećih mjera:

 • Izbjegavajte sunčanje

Pretjerano izlaganje suncu može nadražiti kožu, pojačati crvenilo i otežati proces oporavka nakon tretmana. Tjedan dana prije tretmana pokušajte izbjegavati odlazak u solarije i sunčanja.

 • Izbjegavajte određene lijekove

Lijekovi poput antikoagulansa mogu potaknuti pucanje kapilara i krvarenje tijekom izvođenja tretmana.

Pridržavanjem navedenih mjera predostrožnosti zajedno možemo postići optimalne rezultate Fractora tretmana.

Kako provodimo Fractora terapiju?

Prije početka tretmana čistimo lice i nanosimo anestetsku kremu koja će ukloniti osjećaj neugode i boli.

Jednom kada anestetik počne djelovati, na ciljano područje prislonimo Fractora uređaj koji će mikroiglicama prodrijeti u slojeve kože. Liječnik će pažljivo pomicati uređaj duž željenog područja te će paziti da ne zanemari ili preskoči određenu točku na licu.

Stvaranjem termičkih zona potaknut će se sinteza kolagena i elastina, ključnih elemenata za regeneraciju kože i stvaranje novih slojeva na licu.

Nakon tretmana, područje se dezinficira i hidratizira kremom ili losionom kako bi se ublažilo crvenilo i osjećaj peckanja.

Tretman se obično provodi između 30 i 60 minuta, ovisno o tretiranom području.

Kakva su iskustva Fractora tretmana?

Provođenjem Fractora tretmana nižemo samo pozitivna iskustva. Naši su klijenti primijetili značajne promjene već nakon prvog tretmana.

Factora tretman se pokazao djelotvornim u:

 • smanjenju bora
 • izjednačavanju pigmentacija
 • povećanju elastičnosti kože
 • eliminaciji ožiljaka od akni

Brzina oporavka jedna je od glavnih prednosti ovog tretmana. Zbog toga se svakodnevnim aktivnostima možete vratiti već sljedeći dan, iako će se koža potpuno obnoviti dva tjedna nakon zahvata.

Od mogućih nuspojava naši klijenti najčešće primjećuju crvenilo i osjećaj peckanja na licu, ali takve reakcije obično prolaze 2-3 dana nakon provedenog tretmana.

Rijetko kada nastupaju ozbiljne nuspojave, poput otjecanja ili pojačane iritacije. No, čak i u takvim okolnostima djelujemo brzo i otklanjamo nastale tegobe.

Naručite se na pregled

Naručite se na pregled pozivom na +3851 2444 646 ili ispunjavanjem našeg online obrasca.


VAŠI DOKTORI

Glavni je cilj Poliklinike LF poboljšati kvalitetu života i zdravlje naših klijenata pružajući im vrhunsku zdravstvenu uslugu.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

otorinolaringolog, subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, FEBORL-HNS, IBCFPRS

Stjepan Patrun, dr.med.

Stjepan Patrun, dr.med.

specijalizant dermatologije i venerologije

Dr.sc. Nino Fuchs, dr.med.

Dr.sc. Nino Fuchs, dr.med.

specijalist plastične rekonstruktivne i estetske kirurgije