Forma

Revolucionarna radiofrekvencijska tehnologija koja vašoj koži vraća elastičnost i mladolik izgled

InMode Forma tretman: Revolucionarna radiofrekvencijska tehnologija koja vašoj koži vraća elastičnost i mladolik izgled

Promjene na koži postaju sve češća pojava koja dolaze s godinama. Koža, zbog smanjene proizvodnje kolagena, gubi na elastičnosti, a kao posljedica toga mogu se primijetiti pojave poput bora, finih linija ili nabora kože na vratu.

Promjene na koži postaju sve češća pojava koja dolaze s godinama. Koža, zbog smanjene proizvodnje kolagena, gubi na elastičnosti, a kao posljedica toga mogu se primijetiti pojave poput bora, finih linija ili nabora kože na vratu.

Tražite li neku opciju za zatezanje kože i postizanje sinteze novog kolagena, a istovremeno niste skloni kirurškim zahvatima ili aplikaciji dermalnih filera?

Upravo nam je to omogućila uporaba InMode Forma uređaja, koji na temelju zagrijavanja subdermalnih slojeva kože uspješno potiče stvaranje kolagena, revitalizirajući vašu kožu i vraćajući joj mladoliku i glatku teksturu.

Ovaj minimalno invazivan tretman bazira se na emitiranju radiofrekvencijske energije koja ispušta toplinu, djelujući izravno na područje lica koje nastojimo pomladiti. 

Pošto je riječ o nekirurškom tretmanu, ali i korištenju potpuno prirodne metode pomlađivanja, nije iznenađujuće što se sve više naših klijenata odlučuje upravo za InMode Forma Tretman.

Što je InMode Forma?

InMode Forma je jedna od suvremenih metoda remodeliranja i pomlađivanja kože koja djeluje po principu subdermalnog zagrijavanja.

Iako se InMode tehnologija bazira na tretiranju područja po cijelom tijelu, InMode Forma specijalizirana je za djelovanje na području lica i vrata.

Bilo da je riječ o naboranom čelu, umornim i teškim kapcima, naboranoj koži na vratu ili vertikalnim linijama na licu, InMode Forma dokazala se kao adekvatno rješenje za sve navedene promjene na koži.

Koje su glavne prednosti InMode Forma tretmana?

Tretman InMode Forma uređajem nudi brojne prednosti, od kojih posebno izdvajamo:

  • ACE tehnologiju

ACE (Acquire, Control, Extend) tehnologija prilagođava snagu aplicirane radiofrekvencijske energije kako bi se postigao što bolji terapeutski učinak, istovremeno smanjujući neugodne senzacije tijekom tretmana.

Prilagođeno djelovanje uređaja sačuvat će zdrave strukture masnih naslaga te će eliminirati one koje su odgovorne za pojavu promjena na koži.

  • Sinteza kolagena

Toplina koja dolazi iz uređaja potaknut će stvaranje kolagena koji je jedan od ključnih

sastojaka za vraćanje glatke i zategnute teksture kože.

Prednost ovakvog djelovanja jest to što tijelo samostalno počinje stvarati veće količine kolagena, dok InMode Prima uređaj djeluje kao okidač za početak takvog procesa.

  • Temperaturni senzori

InMode Forma uređaj razvijen je sa senzorima na vrhu elektroda koji će svakom trenutku prilagoditi temperaturu kože i potkožnog tkiva za postizanje optimalnih rezultata. Prilagođavanjem temperature uređaj prepoznaje koje je tkivo potrebno remodelirati, a koje tkivo smije ostati nepromijenjeno.

  • Temperaturni prag

Klinička istraživanja dokazuju kako je produljena izloženost temperaturi od 40° C ključno za izazivanje promjena u potkožnom tkivu. Zbog toga InMode Forma uređaj nastoji zagrijati ciljana područja preko tog temperaturnog praga koji će potaknuti prve vidljive i dugotrajne promjene.

  • Neinvazivni i bezbolni tretman

Zbog radiofrekvencije koja prodire kroz slojeve kože nema potrebe za stvaranjem rezova i prodiranjem u potkožne slojeve. InMode Forma izvodi se bez ikakvih iglica ili penetracije u kožu, već se potkožni slojevi zagrijavaju transkutano – preko kože.

  • Primjenjivost na sve tipove kože

InMode Forma uređaj može koristiti za tretiranje svih tipova kože. Radiofrekvencijska energija neće utjecati na pigmente i teksturu kože, tako da nisu moguće nuspojave promjene pigmenta poput hiperpigmentacije ili hipopigmentacije.

  • Znanstvena reputacija

InMode Forma tretman primjenjuje se u klinikama diljem svijeta, a brojne znanstvene publikacije su samo dokaz djelotvornosti ovog uređaja.

S preko 55 recenziranih i udžbeničkih publikacija, InMode je postao sinonim za inovacije u područjima plastične kirurgije.

Kako InMode Forma djeluje na području lica i vrata?

InMode Forma uspješno tretira promjene na koži, mijenjajući tri glavna aspekta:

  • Oblik lica

Forma remodelira površinski sloj kože, naglašavajući prirodne konture lica.

  • Tekstura kože

InMode Forma uspješno uklanja bore i fine linije na licu, pružajući mu meku i glatku teksturu. 

  • Izgled kože

Osim što uspješno uklanja promjene uzrokovane procesima starenja na licu, InMode Forma potiče stvaranje kolagena koji će vašoj koži vratiti svježinu i sjaj, ali i sposobnost brže regeneracije u slučaju intenzivnijim izlaganjima vanjskim uvjetima (kiša, vjetar, hladnoća, sparina…).

Kako izgleda priprema za InMode Forma tretman?

Budući da je riječ o minimalno invazivnom zahvatu, ovaj tretman ne zahtijeva posebne pripreme.

Ipak, prije zahvata je potrebno provesti konzultacije s našim timom liječnika koji će vas upoznati s načinom djelovanja Forma tretmana te potencijalnim komplikacijama koje se mogu pojaviti u kasnijim fazama.

Budući da InMode tretman toplinski djeluje na vašu kožu, potrebno je izbjegavati pretjerana izlaganja ostalim oblicima zračenja koje bi na vašoj koži mogle ostaviti posljedice.

Zbog toga je barem tjedan dana prije tretmana potrebno izbjegavati sunčanje ili odlazak u solarij kako biste izbjegli pretjerano izlaganje UV i i toplinskom zračenju.

Na dan tretmana preporučujemo da dođete u što udobnijoj odjeći te da izbjegavate nošenje nakita ili drugih predmeta koji bi mogli ometati tretman.

Kako izgleda InMode Forma tretman?

Prije početka tretmana, koža se čisti te se nanosi gel koji će omogućiti lakše kretanje uređaja.

Nakon apliciranja gela na željeno područje, Forma uređaj se laganim kružnim pokretima miče po koži te se zadržava na određenim područjima do postizanja adekvatne temperature tkiva.

Zadržavanjem uređaja na određenom području dozvoljavamo da uređaj toplinski djeluje na kožu, stvarajući mogućnost za postizanje optimalnih rezultata.

Tretman obično traje između 30 i 60 minuta, nakon čega vas puštamo doma na kućnu njegu.

Kako izgleda oporavak nakon InMode Forma tretmana?

Djelovanje InMode Forma tretmana ne iziskuje potrebu za duljim oporavkom, a svakodnevnim aktivnostima se možete vratiti već sljedeći dan.

Poslije tretmana, moguća je pojava blagog crvenila i oticanja, koje obično prolazi nakon nekoliko sati.

U rijetkim slučajevima je moguća pojava modrica, ali one obično prolaze nakon nekoliko dana.

Od ozbiljnih komplikacija moguća je pojava opeklina na koži. No, uz pravilnu pripremu i odgovorno odrađen tretman, šanse za razvoj ovakvih nuspojava su vrlo male.

Naručite se na pregled

U Poliklinici Lohuis Filipović okupili smo tim iskusnih stručnjaka koji će se pobrinuti da uspješno revitaliziraju vašu kožu, vraćajući joj glatku teksturu i mekoću.

Koristeći InMode Forma uređaj uspješno remodeliramo masno tkivo na subdermalnoj razini, a zahvaljujući radiofrekvencijskoj metodi učinkovito poboljšavamo izgled kože.

Ovaj minimalno invazivni tretman dokazao se u brojnim kliničkim istraživanjima, zbog čega nam uporaba ovakvog tipa uređaja ulijeva dodatne nade za optimalne rezultate i dugotrajne promjene na vašem licu.

Naručite se na pregled pozivom na +3851 2444 646 ili ispunjavanjem našeg online obrasca.


VAŠI DOKTORI

Glavni je cilj Poliklinike LF poboljšati kvalitetu života i zdravlje naših klijenata pružajući im vrhunsku zdravstvenu uslugu.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

otorinolaringolog, subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, FEBORL-HNS, IBCFPRS

Stjepan Patrun, dr.med.

Stjepan Patrun, dr.med.

specijalizant dermatologije i venerologije

Dr.sc. Nino Fuchs, dr.med.

Dr.sc. Nino Fuchs, dr.med.

specijalist plastične rekonstruktivne i estetske kirurgije