BodyTite

Jedini istovremeno rješava višak masnih naslaga i zateže kožu pomoću revolucionarne radiofrekvencijske tehnologije

InMode BodyTite jedini istovremeno rješava višak masnih naslaga i zateže kožu pomoću revolucionarne radiofrekvencijske tehnologije

BodyTite je minimalno invazivni postupak lipostrukturiranja tijela koji daje rezultate koji su prethodno bili mogući samo kirurškim zahvatima.

BodyTite je minimalno invazivni postupak lipostrukturiranja tijela koji daje rezultate koji su prethodno bili mogući samo kirurškim zahvatima.

Višak masnih naslaga jedan je od najvećih estetskih problema modernog čovjeka.

Nezdrava prehana, malo kretanja i metaboličke promjene koje nastaju kao posljedica starenja rezultiraju nakupljanjem neželjenih masnih naslaga u tijelu.

Naravno, prvi korak je pokrenuti se, uvesti fizičku aktivnost te prilagoditi prehranu. Zdrave životne navike svakako će pridonijeti smanjenju prekomjerne težine.

Međutim, svima nam je poznato da su masne naslage neobično tvrdoglave. Ne odlaze sa svih dijelova tijela ravnomjerno, a na pojedinim područjima kao što su bokovi, trbuh i nadlaktice mogu biti poprilično tvrdokorne. U tim područjima je ponekada potrebna dodatna pomoć.

Dugo vremena je kirurško uklanjane naslaga i viška kože u vidu liposukcije bilo jedino rješenje. Odlazak na kirurški zahvat mnogima izaziva neugodu te se ne odlučuju lako na takav postupak.

Upravo za ove pacijente, renomirana tvrtka InMode s kojom poliklinika Lohuis Filipović surađuje dugi niz godina, razvila je revolucionarni tretman BodyTite koji jedini istovremeno omogućuje uklanjanje masnih naslaga i zatezanje kože.

Tijekom više od dva desetljeća InMode je revolucionario medicinsku estetsku industriju vrhunskim tehnologijama.

Za oblikovanje tijela BodyTite tretmanom koristi se moćna tehnologija bipolarne radiofrekvencije (RF). Visokosofisticirana RF tehnologija omogućuje topljenje masnih naslaga minimalno invazivnim postupkom koji ne ostavlja ožiljke te skraćuje vrijeme oporavka.

Ono što BodyTite izdvaja od drugih tretmana je i to što se radi o klinički i znanstveno ispitanom postupku sa dokazanim rezultatima.

Po čemu se BodyTite razlikuje od ostalih tretmana za oblikovanje tijela?

BodyTite je jedinstven uređaj koji preoblikuje kožno vezivni sustav tijela korištenjem radiofrekvencijske energije.

BodyTite tretmanom mogu se tretirati svi dijelovi tijela s kojih želimo istopiti masne naslage i zategnuti kožu. Ako želite oblikovati nadlaktice, podignuti grudi, zategnuti trbuh i leđa, riješiti se naslaga na bokovima - BodyTite je rješenje za vas.

Ključne prednosti BodyTite tretmana:

  • BodyTite pokreće InMode-ova tehnologija - RFAL (eng. Radio-Frequency Assisted Lipolysis) i pruža vrhunsko kontroliranu lipolizu masnog tkiva, što rezultira trodimenzionalnim remodeliranjem fibroznog tkiva te istovremenim zatezanjem kože, što ne pruža niti jedan sustav tehnologije na svijetu.
  • Apsolutno kontrolirani zahvat - rezultati su konzistentni, izbjegavajući pretjerano ili nedovoljno tretirana područja.
  • Directional RF modalitet stvara temperaturni profil pružajući različite načine zagrijavanja za svaki sloj tkiva, od dubokog masnog sloja do površine kože.
  • Minimalni oporavak - sa vraćanjem svakodnevnim aktivnostima kroz 7 dana.
  • Jedina tehnologija sa znanstveno dokazanim rezultatima.

Najveća prednost BodyTite tretmana je postizanje efekta topljenja masti uz stiskanje kože i vezivnog tkiva, bez klasičnog kirurškog zahvata izrezivanja kože. Zbog toga je i oporavak vrlo brz, a mogućnosti nuspojava neznatne.

Želite ukloniti masne naslage s nadlaktica ili bokova, podignuti grudi ili izravnati trbuh? Sve to, a i više, može BodyTite!

Ciljevi tretmana:

Idealan kandidat za BodyTite je osoba s postojanim masnim naslagama na vratu, nadlakticama, bokovima, trbuhu, stražnjici ili koljenima koje nije moguće ukloniti vježbanjem i kontrolom prehrane.

Osobe koje žele zategnuti kožu nakon fluktuacije u težini, zbog starenja ili trudnoće također mogu biti kandidati.

Ovisno o vašim željama, BodyTite tretmanom možemo tretirati jedno ili više područja s kojih želite ukloniti masne naslage:

  • Trbuh - BodyTite pruža trajnu lipolizu masnih naslaga kao niti jedan tretman liposukcije do sad. Tretmanom se postižu sjajni rezultati kod osoba s viškom masnih naslaga u području trbuha ili smežuranom kožom oko pupka.
  • Zatezanje kože nadlaktica - zahvaljujući efektu topljenja masti uz istovremeno zatezanje kože i vezivnog tkiva, BodyTite tretmanom moguće je postići rezultate kao kod kirurškog zahvata.
  • Oblikovanje bokova, leđa, stražnjice - BodyTite pruža neviđeno trodimenzionalno oblikovanje tijela kroz kontrakciju kože, matriksa subdermalnog vezivnog tkiva i potkožnog masnog tkiva.
  • Podizanje i zatezanje grudi - BodyTite daje odlične rezultate u podizanju i zatezanju opuštenih grudi, prikladan je za muškarce koji imaju uvećane grudi uslijed ginekomastije.

Kako se pripremiti za BodyTite tretman?

Prije odluke na BodyTite tretman potrebno je obaviti konzultacije sa našim plastičnim kirurgom. Prilikom razgovora s kirurgom dobit ćete sve potrebne informacije o tretmanu te stručni savjet o mogućnostima i očekivanim rezultatima tretmana.

Prilikom konzultacija s kirurgom ćete razgovarati o vašim željama i postaviti ciljeve tretmana.

Također ćete dobiti detaljne upute kako se pripremiti za tretman te kako postupiti nakon tretmana.

Kako bi osigurali uspješnost BodyTite tretmana te smanjili mogućnost nuspojava, potrebno je pridržavati se uputa našeg stručnog osoblja.

Prestanak pušenja preporučuje se najmanje dva tjedna prije te dva tjedna nakon tretmana. Konzumacija nikotina može usporiti proces zacjeljivanja.

Izbjegavajte prekomjerno izlaganje suncu prije BodyTite tretmana. Ako uzimate redovnu terapiju, dodatke prehrani i slično, komunicirajte to vašem plastičnom kirurgu. Pojedine lijekove koji sadrže ibuprofen i aspirin potrebno je prestati uzimati jer utječu na zgrušavanje krvi.

Obavijestite svog kirurga o svim alergijama koje imate. Preporučuje se dogovoriti prijevoz kući nakon tretmana.

Za postizanje željenih rezultata najčešće je dovoljan samo jedan BodyTite tretman - kako izgleda postupak?

BodyTite tretman koristi radiofrekvencijsku energiju za zagrijavanje kože na tretiranim područjima.

Radiofrekvencijski valovi tope masno tkivo, pri čemu se ono puno lakše usisava i izvlači iz tijela nego što je to slučaj kod klasične liposukcije.

BodyTite metoda je i manje traumatična za tijelo, jer RF energija topi masno tkivo i koagulira male krvne žile, što rezultira znatno manjim brojem modrica na tijelu nego kod klasične liposukcije.

Toplina se istovremeno primjenjuje ispod i iznad kože. Taj učinak zagrijavanja uzrokuje kontrakciju kože proizvodeći više kolagena i elastina. Postojeća vlakna kolagena u koži također se skupljaju i zatežu.

Ovaj dvostruki pristup BodyTite radiofrekventne liposukcije čini kožu glađom, čvršćom i podatnijom dok istovremeno oblikuje tijelo smanjenjem masnog tkiva na tretiranom području.

Tijek tretmana

Na dan tretmana bit ćete zaprimljeni u polikliniku te će vas naše osoblje odvesti u sobu za provođenje tretmana. Prije zahvata vaš kirurg će vas uputiti u izvođenje tretmana.

BodyTite tretman je siguran i izvodi se u lokalnoj potenciranoj ili općoj anesteziji, pomoću posebne sonde. Sonda BodyTite uređaja sastoji se od dva dijela, jedna se uvlači pod kožu do masnog tkiva kroz mali rez koji će kirurg učiniti.

Drugom sondom će kirurg kliziti po površini kože područja koje se želi tretirati, a na koju je prethodno nanešen anestetski gel koji omogućuje bolju provodljivost energije te smanjuje nelagodu prilikom tretmana.

Sonde proizvode toplinu upotrebom radiofrekvencije čime se propagira stvaranje kolagena, otapaju masne stanice i potiče zatezanje kože.

Za obradu svakog pojedinog područja potrebno je 30-45 minuta. Za one koji žele tretirati više područja, postupak može trajati od 1 do 3 sata.

Oporavak nakon BodyTite tretmana

Nakon BodyTite tretmana povratak uobičajenim aktivnostima je najčešće kroz 5 do 7 dana. Kako biste osigurali najbolje rezultate, važno je pridržavati se uputa vašeg kirurga prije i nakon zahvata.

Nakon tretmana potrebno je kroz 2 do 3 tjedna nositi steznik ili kompresivni zavoj na tretiranom području zbog stezanja kože.

Nakon BodyTite tretmana uobičajena je pojava modrica i otoka koji se postupno povlači kroz sljedeća dva tjedna. Također možete primjetiti prolaznu osjetljivost na tretiranom području ili male neravnine na koži.

Limfna drenaža ili postoperativna masaža nakon BodyTite tretmana može pridonijeti još boljim rezultatima.

Ovisno o području tretmana i količini uklonjene masnoće, rezultati su specifični za svakog  pacijenta. Općenito, početni rezultati vidljivi su odmah, a konačni unutar 3-6 mjeseci nakon tretmana.

Najbolje rezultate osigurava prakticiranje zdravih životnih navika nakon BodyTite tretmana. Održavanje uravnotežene prehrane te umjerene fizičke aktivnosti doprinosi dugotrajnosti rezultata i sprječava ponovno nakupljanje masnih naslaga.

Je li BodyTite tretman siguran i koje su mjere opreza?

BodyTite tretman se smatra jednim od najsigurnijih zahvata liposukcije danas. Korištenje RFAL uređaja osigurava kontrolirano i usmjereno zagrijavanje područja koja se tretiraju.

Pojava nuspojava vezana uz tretman je minimalna te većinom iste nestaju kroz nekoliko tjedana nakon tretmana. Kao i kod svakog tretmana temeljenog na toplini, postoji manji rizik od promjene boje kože ili pojave opeklina.

Sigurnosna tehnologija ugrađena u InMode BodyTite uređaj pomaže osigurati vrlo ravnomjerno

zagrijavanje u sigurnim i učinkovitim temperaturnim rasponima.

BodyTite postupak je vrlo učinkovit u smanjenju masnoće, sigurniji je i nježniji u usporedbi s drugim metodama liposukcije.

Nadalje, mnogi pacijenti su zadivljeni učincima zatezanja kože te preciznim oblikovanjem tijela koje omogućuje revolucionarna radiofrekvencijska metoda.


VAŠI DOKTORI

Glavni je cilj Poliklinike LF poboljšati kvalitetu života i zdravlje naših klijenata pružajući im vrhunsku zdravstvenu uslugu.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

otorinolaringolog, subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, FEBORL-HNS, IBCFPRS

Stjepan Patrun, dr.med.

Stjepan Patrun, dr.med.

specijalizant dermatologije i venerologije

Dr.sc. Nino Fuchs, dr.med.

Dr.sc. Nino Fuchs, dr.med.

specijalist plastične rekonstruktivne i estetske kirurgije