Exokine YOUth+erapy

Revolucionaran pristup u regeneraciji stanica kože i pružanju mladolikog izgleda

Exokine YOUth+erapy: Revolucionaran pristup u regeneraciji stanica kože i pružanju mladolikog izgleda

U Poliklinici Lohuis Filipović nudimo revolucionaran tip tretmana koji uz pomoć sastojaka iz vaše krvne plazme pruža sve što je vašem licu potrebno za vraćanje mladolikog izgleda

Briga o koži vašeg lica može bitno utjecati na odgodu pojave prvih znakova starenja. Bilo da je riječ o kozmetičkim tretmanima ili preparatima, svi mi nastojimo pružiti našoj koži njegu zahvaljujući kojoj ćemo moći uspješno prikriti godine.

Upravo u Poliklinici Lohuis Filipović nudimo revolucionaran tip tretmana koji uz pomoć sastojaka iz vaše krvne plazme pruža sve što je vašem licu potrebno za vraćanje mladolikog izgleda. 

Naš YOUth+erapy by Exokine ekskluzivni je tretman koji nutritivno obogaćuje vašu kožu, ubrizgavajući vaše vlastite proteine koji potiču revitalizaciju kože i proizvodnju kolagena za glatku i meku teksturu lica.

Što je Exokine terapija?

YOUth+erapy jedinstveno je osmišljen LF tretman koji koristi sastojke iz vaše krvne plazme za poboljšavanje tonusa, teksture i elastičnosti kože lica.  

Tretman se bazira na kreiranju YOUth seruma koji se dobiva zahvaljujući Exokine tehnologiji –  autolognoj terapiji koja se koristi za ekstrakciju proteina, tj. faktora rasta koji potiču proizvodnju novih stanica kože pružajući hidratiziran i osvježavajući izgled lica.

Ovaj potpuno prilagodljiv tretman najavio je novu generaciju kozmetičkih zahvata prilikom kojih se tretmani prilagođavaju potrebama klijenta, a stvaranjem seruma iz vaše krvi izbjegavamo bilo kakve neželjene reakcije te maksimalno ubrzavamo proces oporavka i prvih vidljivih rezultata.

Ova terapija ne koristi se samo za tretiranje promjena na koži, već se pokazala učinkovitom i u liječenju ćelavosti te problema sa zglobovima kao što su upale, artritis i sportske ozljede.

 

Koje su prednosti Exokine terapije?

Potrebno je napomenuti kako je glavna prednost Exokine terapije, za razliku od ostalih terapija krvnom plazmom (PRP), ta što se ova terapija temelji isključivo na ekstrakciji čistih proteina bez ubrizgavanja krvnih stanica.

Uspoređujući ju sa standardnim PRP tretmanima, ubrizgavanjem izoliranih faktora rasta (TFR) postižemo dvije značajne prednosti:

  • izbjegavamo potencijalno upalne reakcije na koži koje se mogu pojaviti ubrizgavanjem krvnih stanica
  • TFR serumom znatno brže i jače potičemo proizvodnju kolagena i elastina, ključnih elemenata za revitalizaciju lica.

Kome se preporučuje Exokine terapija?

Ovaj tip zahvata preporučujemo svima koji bi uklanjanjem promjena na licu vratili mladolik izgled. Exokine terapija YOUth serumom pokazala se učinkovitom u  eliminaciji:

Potrebno je napomenuti kako je Exokine tretman odličan izbor za osobe s osjetljivom kožom. Ubrizgavanjem čistih proteina izbjegavamo neželjene reakcije koje su češće prilikom injektiranja krvnih stanica (crvenilo, otjecanje iritacija kože).

Budući da su u pitanju proteini dobiveni iz vaših stanica, šanse za alergijske reakcije gotovo i da ne postoje.

Kako se pripremiti za Exokine terapiju?

Prije nego što se podvrgnete Exokine terapiji, u Poliklinici Lohuis Filipović poduzimamo sve mjere predostrožnosti kako bi tretman prošao bez ikakvih nuspojava i neželjenih reakcija.

Na obaveznim konzultacijama upoznat ćemo vas s procedurom, očekivanjima i mogućim rizicima zahvata, a posebnu pozornost obratit ćemo na aktivnosti koje biste trebali reducirati ili u potpunosti izbaciti prije provođenja tretmana, kao što su:

  • konzumacija alkohola i cigareta

Alkohol i cigarete mogu isušiti kožu što može rezultirati lošijom učinkovitošću tretmana.

  • trošenje antikoagulansa

Lijekovi koji sprječavaju zgrušavanje krvi, poput Aspirina ili Andola, nisu preporučljivi prije provođenja tretmana. Njihovo trošenje moglo bi oduljiti period oporavka i prouzročiti oticanja, crvenila i slične nuspojave.

  • izlaganje suncu

Pretjerana izloženost suncu može dodatno nadražiti kožu te otežati postupak pomlađivanja.

Kako izgleda Exokine terapija?

Prije nego što počnemo s tretmanom, potrebno vam je izvaditi krv bez koje ne bismo mogli napraviti željeni serum. Budući da je za proizvodnju YOUth seruma potrebno 24 sata, nakon vađenja krvi provodimo HYDRAFACIAL tretman kojim vas pripremamo za tretman sljedeći dan. Ovim kozmetičkim tretmanom čistimo bakterije, prljavštinu i ulja na površini lica te ljuštimo stare slojeve kože.

Sljedeći dan dolazite na iniciranje YOUth seruma. Prvo ćemo vam nanijeti kremu protiv boli na područje koje želimo tretirati. Kada anestetska krema počne djelovati, malim iglicama ubrizgavamo serum u površinske slojeve kože.

Nakon tretmana odmah napuštate polikliniku i možete normalno obavljati svakodnevne aktivnosti.

Ovisno o slučaju i stanju kože, Exokine tretman bit će potrebno provesti 2-3 puta ponavljajući tretman svakih 4-6 tjedana.

Oporavak nakon Exokine terapije

Oporavak nakon Exokine terapije obično je brz i bezbolan. Preporučljivo je izbjegavati alkoholna pića sljedeća 24 sata nakon iniciranja seruma te intenzivnije fizičke aktivnosti.

U svim ostalim slučajevima možete normalno nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.

Rezultati i promjene na licu mogu biti vidljive već nakon prvog tretmana, iako će za optimalne rezultate biti potreban period od mjesec dana kada iza sebe imate 3-4 obavljene terapije.

Od mogućih nuspojava najčešće se pojavljuje crvenilo koje obično prolazi već sljedeći dan. U slučaju da primijetite pojave poput oticanja, osipa ili iritacije kože koje ne prolaze nakon 2-3 dana, obavezno nam se javite kako bismo se pobrinuli za neželjene reakcije.

Kontaktirajte nas

U Poliklinici Lohuis Filipović okupili smo tim iskusnih stručnjaka koji vašoj koži pružaju njegu koju zaslužuje. U ambulanti za dermatologiju provodimo niz kozmetičko - dermatoloških tretmana koji su zahvaljujući suvremenoj tehnologiji postali brži, jednostavniji i s visokom stopom željenih rezultata.

Zatražite svoj termin za konzultacije i kozmetički tretman putem našeg sigurnog online obrasca ili pozivom na +3851 2444 646.


VAŠI DOKTORI

Glavni je cilj Poliklinike LF poboljšati kvalitetu života i zdravlje naših klijenata pružajući im vrhunsku zdravstvenu uslugu.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

Doc.dr.sc. Boris Filipović, dr.med.

otorinolaringolog, subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, FEBORL-HNS, IBCFPRS

Stjepan Patrun, dr.med.

Stjepan Patrun, dr.med.

specijalizant dermatologije i venerologije