O alergijskom rinitisu

Pacijenti s alergijskim rinitisom imaju upalu nosne sluznice uzrokovanu alergijama. Mnoge alergije su povremene i pogađaju pacijente samo u određeno doba godine. Uobičajeni sezonski alergeni su polen, drveće, trave i ambrozija. Pacijenti sa stalnim alergijama imaju ove simptome tijekom cijele godine. Česti stalni alergeni uključuju grinje, plijesan, kućne ljubimce i žohare.

Simptomi

Uobičajeni simptomi alergijskog rinitisa su začepljen nos, kihanje, curenje nosa, nosna opstrukcija i suzenje očiju. Ovi simptomi slični su simptomima kroničnog rinosinusitisa, ali  je ključna razlika u tome što je alergijski mukozni sekret obično čist i proziran, dok je kod kroničnog rinosinusitisa obično gust i blijed.

Dijagnoza

Liječnici često donose dijagnozu na temelju niza određenih simptoma koji ukazuju na stanje. Dijagnoza se obično potvrđuje alergološkim  testom.

Liječenje

Pacijenti koji pate od alergijskog rinitisa mogu se liječiti lijekovima kao što su nazalni steroidni sprejevi, antihistaminici za vanjsku ili oralnu upotrebu, stabilizatori masticita i imunoterpija (injekcije protiv alergije).

Međutim, identificiranje alergena i smanjenje izlaganju alergena često je najbolja terapija. Preporučuje se obložiti madrace i jastuke (da bi se smanjilo izlaganje grinjama), ukloniti tepihe, držati prozore zatvorene  u vrijeme sezone polena i izbjegavati kućne ljubimce.

KONTAKT

logo

Obratite nam se prijavom na naš online obrazac ili pozivom
na telefonski broj +3851 2444646

Zatražite svoj termin za konzultacije, zahvat ili tretman putem našeg
sigurnog online obrasca. Naše osoblje kontaktirati će Vas u roku 24 sata
putem telefona ili maila, i ponuditi termin koji Vam najviše odgovara.

Pošaljite nam svoj upit
s povjerenjem

Radno vrijeme

Pon - Pet     10:00 - 20:00h
Radno vrijeme - narudžbe
Pon - Pet     10:15 - 18:15h

Kontakt

   Telefon: +3851 2444 646
   Email: info@lf-mg.com

Lokacija

   Libertas zgrada 5. i 6. kat
Trg Johna Fitzgeralda Kennedya 6b,
10000 Zagreb

Parkirno mjesto

   Parking osiguran ispred zgrade Poliklinike
uz prethodnu najavu telefonom.