logo
logo

Kada glavobolja postaje ozbiljan problem?

Većini onih koje muči glavobolja poznato je jedno - da ne postoje dvije jednake glavobolje i da migrena nije samo - obična glavobolja. To znači da u nekim slučajevima pacijentima treba pružiti veću pomoć kako bi se uspješno nosili sa situacijom. Evo kako ćete odrediti kad je vrijeme za pregled kod specijalista za glavobolju i kojeg specijalista trebate potražiti.

Ako više od dva puta svakog tjedna imate glavobolju koja vam otežava rad, učenje ili sudjelovanje u obiteljskim i društvenim aktivnostima, možda vam stručnjak za glavobolju s dobrom opremom može pomoći u prevladavanju tog stanja. Kad lijekovi koje kupujete više ne pomažu i kad glavobolje postanu jače ili učestalije, jedini način da olakšate svoje stanje je terapija koja je prilagođena posebno za vas. Nemojte čekati da zbog glavobolje tražite hitnu pomoć, ili još gore, da vam glavobolja postane kronična. Pacijentima koji pate od kronične glavobolje po 15 dana ili više, svakog mjeseca, održavanje kvalitete života iziskuje stručnu brigu.

Ako su napadi glavobolje ograničeni samo na bol, onda ste možda jedan od sretnijih pacijenata, jer mnogi koji pate od migrena znaju da su njihove glavobolje praćene i drugim simptomima koji se ne mogu liječiti uzimanjem lijekova. 

To su:

  • Mučnina sa ili bez povraćanja, 
  • Slabost u nekim dijelovima tijela, gubitak koordinacije pokreta ili poteškoće u govoru ili kretanju, 
  • Dezorijentiranost i problemi u snalaženju u okolini, 
  • Problemi s vidom kao što je zamućen vid, 
  • Vrtoglavica ili gubljenje ravnoteže, 
  • Gubljenje svijesti.

Bilo koji od ovih simptoma mogu upućivati na napad migrene, bez obzira jesu li popraćeni glavoboljom ili ne. Ne zaboravite da migrene nužno ne traju dugo, a neke uopće ne prati bol.

pregled

Pošaljite upit ili nas kontaktirajte odmah